עבור לתוכן

כונן: SSD Samsung 850 EVO MZ-75E250 יתמוך במחשבי?

Featured Replies

פורסם

שלום, אני מתכנן קנייה של כונן SSD, ומכיוון שהמחשב שלי יחסית ישן (נקנה לפני כ8 שנים) אשמח אם תוכלו לומר לי אם הכונן מתאים בכלל למערכת שברשותי.

לוח האם:

http://www.gigabyte.com/products/product-page.aspx?pid=2847#ov

ספק כוח:

2m2vww9.jpg

*התמונה ערוכה, השארתי רק את הפרטים החשובים (סמלים/נתונים)

1. האם המחשב יוכל למצות את מלוא הפוטנציאל?

2. האם הדגם של הספק כוח תקין לכונני SSD? כי הבנתי שהם רגישים מאוד. (8 שנים החזיק ללא שום בעיה בו או במערכת, אך עדין)

3. האם כדאי לקנות את הגרסה של ה120 GB או ה250? ההבדל הוא בערך כ220 שח, אך השאלה אם המחירים צפויים לרדת בשנה או השנתיים הקרובות באופן דרסטי?

4. צריך לדעת משהו מיוחד לפני הרכישה או לאחריה? כמו למשל התקנת תוכנות, שינוי הגדרות בביוס וכו' כדי למצות את מלוא הפוטנציאל? תודה רבה מראש :).

פורסם

1) לא, אבל זה לא אומר שSSD לא יטיס אותו.

2) לא אמורה להיות בעיה.

3) אין טעם לקנות 120GB כש250GB CRUCIAL BX100 עולה 465 שקל בפלונטר.

4) חובה AHCI בביוס. תבדוק שיש לך אפשרות להגדיר זאת לפני הקניה, ותגדיר זאת לפני חיבור הכונן.

פורסם
  • מחבר
1) לא, אבל זה לא אומר שSSD לא יטיס אותו.

2) לא אמורה להיות בעיה.

3) אין טעם לקנות 120GB כש250GB CRUCIAL BX100 עולה 465 שקל בפלונטר.

4) חובה AHCI בביוס. תבדוק שיש לך אפשרות להגדיר זאת לפני הקניה, ותגדיר זאת לפני חיבור הכונן.

1. וזה למה? תלוי בחיבורים שהלוח אם תואם? ובכמה זה אמור להוריד מהמהירות בערך?. למשל באתר החברה של CRUCIAL נאמר שזה פי 15 מהיר מדיסק קשיח ממוצע.

3. תודה רבה על המלצתך. רק חבל שהאתר שלהם גרוע ומיושן, זה מבריח להם בטח לא מעט קליינטים...

בכללי:

א.CRUCIAL הם חברה טובה ואמינה?

ב. איך אפשר לבדוק אם הביוס תומך ב

AHCI ? ובמידה והוא אינו תומך, זה לרדת מהסיפור של הSSD?

תודה רבה על תשובתך המהירה!

פורסם

אתה תוגבל ל300MB מתוך ה520MB שהכונן מסוגל לספק, אתה עדיין תרגיש הבדל עצום.

כי ההבדל הגדול מגיע מ100MB של HDD ל300MB שתקבל מSSD, ויותר חשוב מזה זמני הגישה והתגובה ישתפרו פלאים.

הSSD גם ימשיך איתך למחשב החדש שתקנה בעתיד.

פורסם

3. אתר חדש עם 16k מוצרים, 60,000 לקוחות רשומים ושלל מסדי נתונים שצריכים לעבור

וכוח אדם לעבוד על הסבת הנתונים וכו' עולה כ 50-70K שח.

כדי לעשות פרוייקט כזה צריך ליצור הכנסה נוספת וזה אומר להעלות מחירים מה שלא בא לנו כרגע.

ואם לקוח זה או אחר ממשיך הלאה בגלל עיצוב עדיין כל השאר נהנים מהמחירים.

אז כרגע הוא נשאר ככה חמוד, יפה וקצת עתיק אבל גם זול ועם דברים שאין בשום מקום אחר.

פורסם
  • מחבר
3. אתר חדש עם 16k מוצרים, 60,000 לקוחות רשומים ושלל מסדי נתונים שצריכים לעבור

וכוח אדם לעבוד על הסבת הנתונים וכו' עולה כ 50-70K שח.

כדי לעשות פרוייקט כזה צריך ליצור הכנסה נוספת וזה אומר להעלות מחירים מה שלא בא לנו כרגע.

ואם לקוח זה או אחר ממשיך הלאה בגלל עיצוב עדיין כל השאר נהנים מהמחירים.

אז כרגע הוא נשאר ככה חמוד, יפה וקצת עתיק אבל גם זול ועם דברים שאין בשום מקום אחר.

העיצוב והנוחות הוא לא האישו המרכזי (שללא ספק חשוב מאוד, אך עדין) אלא הרושם הראשוני שמתקבל מהאתר.

אתר מיושן משרה תחושה של אי רצינות, חובבנות ואבטחה לקויה. אנני בא כמובן לומר זאת על אתרכם, אך לרוב האנשים - קרי המשתמשים הפשוטים, הדבר מספיק לצאת בלי לחזור.

הדבר הזה משתנה כשיש אצלכם המלצות במקומות כמו באתר הזה, אך אל תבנה על כך שכולם מגיעים לפה.

מעבר לזה, יש לא מעט חנויות אונליין שמאפשרות לנהל ולהכניס מוצרים בקלות, כגון אתר Wix:

http://www.wix.com/

אני לא יודע איך המחירים, אך מה שכן הם נמוכים(כמה מאות שקלים בחודש,אשר כוללים את כול מה שדרוש לאתר, במקרה הרע ביותר לעניות דעתי), במיוחד שהם מאפשרים לך לעצב את האתר כרצונך באמצעות תבניות מוכנות, ומציעות שלל דברים שלא יסולא בפז.

לכן מדובר באלטרנטיבה טובה לאין שיעור.

מעבר לזה, הייתי שמח לעזור ובחינם. יש לי ידע טיפה בכול הנושא (מלבד תחום האבטחה, אך הבנתי שגם לזה יש פתרונות פשוטים).

אשמח בכל אופן שתתן לי כמה דרישות שדרוש לאתר, וממה ומאיפה צריך לשאוב נתונים על המוצרים... אנסה לבנות מעין סקיצה (של כמה מוצרים, שיהיו כמובן דמה)

אם תחליט לקחת את זה מעבר - מה טוב. הרווח שלך, וכך גם אולי שלנו (לא בדקתי את הטענה שאתם באמת זולים יותר מהשאר, אך לפי הקונספט זה נשמע טוב מאוד)

בכל אופן, אשמח שתפנה אלי ונראה מה ביכולתי ומה לא.. אני כמובן לא מבקש שום פרט שעלול לפגוע בך או בלקחותיך, או במידע קיים. הכי הרבה שאני מבקש זה מידע פקטיבי על מנת לבדוק את המערכת.

ואם נלך רחוק - אני מאמין שאת כול המוצרים אוכל להכניס למערכת החדשה בקלות.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים