עבור לתוכן

התלבטות בקניית מסך ultrawide

Featured Replies

פורסם

שלום,

החלטתי שאני רוצה לקנות מסך ultrawide 21:9 .

כרגע יש לי מסך 1080p יחיד וכרטיס מסך gtx660ti.

אם כבר קונים מסך חדש יש התלבטות אם לקנות מסך ברזולוציית 1440p או להישאר עם 1080p.

השימושים שלי הם בעיקר גיימינג.

1. איך המחשב יחזיק עם הרזולוציות השונות? האם הוא יסתדר עם רזולוציה של 1080X2560 או של 3440X1440 לעומת המסך הקיים?

2. עד כמה כדאי יחס מסך 21:9 לגיימינג? יש פה מישהו שניסה?

3. עד כמה כדאי לגיימינג רזולוציית 1440p?

4. האם כדאי לשקול שדרוג כרטיס מסך?

תודה.

פורסם

1. מסך ברזולוציה של 2560X1080 גדול (מבחינת פיקסלים) במשהו כמו רבע או שליש ממסך 1920x1080. הכרטיס שלך יתאמץ יותר אבל כנראה שיוכל לסחוב את רוב המשחקים אם אתה מוכן להתפשר קצת על הגדרות.

2. אני אוהב מאוד, יש לי מסך כזה. יש משחקים שתומכים ואז זה מדהים (לטעמי) ומשחקים שלא תומכים עולים כ1920x1080 רגיל ויש ברים שחורים בצד. לא מדהים אבל סביל לגמרי.

3. כדאי מאוד אם יש לך כרטיס (או מערך כרטיסים) שיכול להריץ את זה. לא מאמין שהכרטיס שלך יכול לסחוב רזולוציה כזו.

4. שדרוג כ.מסך תלוי ברזולוציה של המסך החדש שתקנה, בתקציב שלך ובצרכים שלך. אם אתה רוצה לשחק משחקים כבדים ומרגיש שהכרטיס לא סוחב כמו שהיית רוצה, זו סיבה מספיק טובה לשדרוג.

השוואה בין מסך 16:9 למסך 21:9

http://www.xtremeshack.com/photos/20130216136102538822928.png

פורסם
  • מחבר

תודה.

למסך ברזולוציה 3440X1440 יש בערך פי 2.3 פיקסלים מהמסך הנוכחי שלי.

זה אומר שבשביל להריץ דברים באותה רמה אני צריך כרטיס מסך שפי 2.3 יותר חזק? או שזה לא כזה לינארי? יש כרטיס כזה?

עד כמה גרוע זה להפעיל את המסך 3440X1440 ברזולוציה של 2560X1080 במקרי הצורך? זה למקרה שנקנה מסך עכשיו וכרטיס מסך אחר כך.

פורסם

זה לא בדיוק ליניארי, רזולוציות גבוהות דורשות יותר זיכרון על הכרטיס בנוסף לעוצמת חישוב גדולה יותר וחוץ מזה, גם אם תמצא כרטיס בדיוק פי 2.3 יותר חזק עדיין תקבל רק את הביצועים של ה660 שלך שכבר מתחיל להזדקן. אתה רוצה הרבה יותר מפי 2.3.

בכל מקרה, 3440X1440 יאמץ לך את הכרטיס ואני לא חושב שתגיע לקצב פריימים שמאפשר משחק נורמלי, לא כל שכן הגדרות גבוהות.

אני לא סגור על עד כמה זה גרוע, לא ניסיתי את זה אבל אם תנסה לשנות את הרזולוציה במסך 1920x1080 ל 1366x768 תוכל להתרשם בעצמך (יש מצב שזה יהיה קצת טריקי לשכנע את המחשב שלך שזו הרזולוציה שהמסך רוצה, ביחוד אם המסך מחובר בחיבור דיגיטאלי: DVI, HDMI, DP)

פורסם

בגלל שהשימוש העיקרי שלך הוא גיימינג זה יהיה בדיחה לקנות מסך ברזולציה שהכרטיס מסך לא יצליח להחזיק.

אם אתה רוצה מסך רחב עם רזולציה גבוהה אין טעם לקנות עכשיו, להוריד רזולציה ובעתיד לשדרג כ.מסך.

חכה עם הקנייה עד שתשדרג גם את המסך וגם את הכ.מסך יחד. ככה גם יש סיכוי שמחיר המסכים האלו יירד..

פורסם
  • מחבר

כן,

מסכי 3440X1440 באים בגדלים של 34" (מקביל ל27") ואני גם חושש שזה יהיה גדול מדי בשבילי וגם ממש יקר. כרגע יש לי 24".

אני כנראה אלך על איזה 29" (מקביל ל24") עם רזולוציה 1080p יותר נחמד גם לכיס.

תודה.

פורסם
  • מחבר

כדאי לקנות מסך מאמאזון?

או שרצוי שלא?

פורסם

מאיזה בחינה כדאי?

מחיר? כדאי.

אמינות? כדאי.

משלוח? המממ.... לא בטוח שכדאי.

מיסים בכניסה לארץ? גם לא בטוח שכדאי.

אחריות / תיקון במקרה של תקלה? כנראה שלא כל כך כדאי.

עכשיו תחליט בעצמך :)

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים