עבור לתוכן

מבזק: לשקר הזה אין רגליים: מאגר המשתמשים של אתר הבגידות Ashley Madison נפרץ

Featured Replies

פורסם

איך בדיוק השילטון יפליל כל מי שלא תומך בו? מה ייעזור לו הטביעות אצבע?

גם היום בתי המשפט והמשטרה יכולים לרמות אנשים. גם היום הם יכולים להמציא טביעת אצבעות וראיות שיקריות.

נכון זה קצת יקל את היכולת של השוטרים להפליל אנשים(אפילו גם פוליטיקאים) אבל בלי המאגר הביומטרי זה לא בלתי אפשרי.

מצד שני זה ייאפשר מניעה של כניסה של מסתננים וכל מיני אנשים לא רצויים למדינה.

כבר נכנסו לפה טרוריסטים מוסלמים וביקרו בארץ בלי מפריע עם הדרקון הקנדי שלהם.

אגב במדיה והשמאל ישתלט על השלטון לא יהיו הרבה אנשים שילחמו במחתרת נגדייהם אוליי חוץ מהמתנלחים. המצב היום שונה בהרבה מהמצב מלפני 50 שנה.

עריכה: אגב בפייסבוק יש מידע פי כמה וכמה יותר מפליל מהמאגר הביומטרי. למה לזה אתה לא מתנגד בחירוף נפש?

אגב, כשאתה עושה דרכון לארה"ב לא לוקחים את הטביעות אצבע שלך? אתה חשוב שהטביעות אצבע שלך לא שמורות במאגר שלהם?

נערך על-ידי Sargon

• תגובות 58
  • צפיות 6.4k
  • נוצר
  • תגובה אחרונה
פורסם
...

...

1XsvkcV.png

נערך על-ידי Diabetus

פורסם

אני דווקא מוכן שיהיה מאגר ביומטרי, בתנאי שהוא לא יהיה מחובר לרשת (בשום דרך), יפעל על גנרטור פרטי, וימוגן במעטפת עופרת בעובי 5 סנטימטר (בבן גוריון הוכיחו כי לא צריך שהמחשב יהיה מחובר לרשת כדי לפרוץ/להאזין אליו). אבל אז מה הטעם בו. (נ.ב לצה"ל יש את המאגר על כל חייל שהתגייס בשנים האחרונות, לא זוכר מתי בדיוק התחילו).

פורסם

אז איך בדיוק ישתמשו בו?

פורסם
מצד שני זה ייאפשר מניעה של כניסה של מסתננים וכל מיני אנשים לא רצויים למדינה.

אני מתקשה להבין איך מאגר ביומטרי של אזרחי המדינה יכול לעזור לך למנוע את כניסתם של "אנשים לא רצויים" שהם תושבי מדינה אחרת, ואין סיבה שיהיו לך הפרטים הביומטריים עליהם בכל מקרה.

תוכל להסביר בבקשה?

פורסם

כי יותר קשה לזייף דרכון ביומטרי מאשר דרכון רגיל

לא מדובר על תיירים

פורסם

אז על מי כן?

וחוץ מזה כל עוד אתה לא יכול להכריח גם את המדינות הזרות להוציא רק דרכונים ביומטריים, אין לך דרך להימנע מזיופים של דרכונים זרים "רגילים", בלי שום קשר לזה שתעשה מאגר ביומטרי מקומי.

פורסם

על מחבלים שמזייפים דרכונים ישראלים כדי להיכנס לישראל ולבצע פיגועים כמובן

פורסם

אז אולי על זה אתה מדבר, אבל לא על זה דיבר sargon, שעליו שאלתי את השאלה מלכתחילה. הוא אפילו ציין בפירוש שימוש בדרכון (או דרקון) קנדי. מה יעזרו לך דרכונים ביומטריים ישראליים במקרה כזה?

חוץ מזה שמעבר לדרכונים ביומטריים ממש לא מחייב מאגר ביומטרי - אפילו לא של כל מי שיש לו דרכון, ובטח לא של כלל אזרחי המדינה (כולל אלה שמעולם לא הוציאו דרכון).

פורסם

קודם כל אני ממליץ לך להתעלם ממה שסרגון אומר. עוד לא מצאתי תועלת בשום דבר שהוא הקיא על הפורום

בנוגע לביומטרי-

העניין הוא שאם המעבר לא יהיה מוחלט, היתרונות של הביומטרי לא באמת יממומשו (כידוע, כל מערכת אבטחה חזקה כהחלק החלש ביותר). כל אדם שיש לו דרכון רגיל הוא פרצה בדיוק כמו קודם. ואנשים שמעולם לא הוציאו דרכון (יש כאלה?) גם לא צריכים להוציא דרכון ביומטרי. הדרישה הייתה להחליף את הדרכונים הישנים.

כל זה משתנה ברגע שנדבר על תעודת זהות ביומטרית,כמובן.

באופן אישי- אני לא רואה את התועלת. מצד אחד אם המעבר יהיה רצוני אף אחד לא יעבור כי א)פחד ב)לא רואים את היתרון.

אני כבר מזמן דחפתי את היד שלי למכונות האלה בנתב"ג כי הם סיפקו לי מעבר גבול כמעט מיידי (ושימותו כל הסרדינים בתור). דרכון/תז ביומטרי? אני לא רואה את היתרון (האישי).

כמובן שהממשלה רואה את היתרון. השאלה היא עד כמה באמת יש בעיה של זיוף דרכונים (ישראלים).

פורסם

כמובן יש לציין גם שכל ביקור בארה"ב דורש מסירת טביעת אצבע, ובזמן האחרון גם בטייוואן.

פורסם

אני מניח שזה רק לתיירים

אין שום סיכוי שהעם האמריקאי הסולד מת"ז יהיה מוכן למסור את הטביעת אצבע שלו

פורסם

זה אכן כמובן רק לתיירים.

פורסם

בהתחשב שכיום לכל מכשיר אייפון חדש יש חיישן תביעת אצבע אני לא חושב שאנחנו רחוקים מהיום שלהרבה מדינות יהיה תז או דרכונים ביומטרים.

פורסם

^^^

כאילו שלא קיים כבר מאגר במחשבי אפל ועוד שאר חברים.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים