עבור לתוכן

למה ישראלים מקריחים יותר?

Featured Replies

פורסם

על הקביעה שמשתמעת מהשאלה שישראלים מקריחים יותר.

אני רק מוודא אם זו תחושת בטן של פותח הדיון או שזה מגובה בנתונים .(ואז זה יותר מעניין)

• תגובות 34
  • צפיות 8.2k
  • נוצר
  • תגובה אחרונה
פורסם

ההסבר הוא כזה

ברגע שאתה מגלח ת'תחת כל הכח של צמיחת השיער הולכת לתחת וככה צומחת לה קרחת

פורסם
ההסבר הוא כזה

ברגע שאתה מגלח ת'תחת כל הכח של צמיחת השיער הולכת לתחת וככה צומחת לה קרחת

סוף סוף מישהו פה מדבר בהיגיון!

פורסם

זה בסדר אתה לא היחיד שמגלח תחת [emoji23]

פורסם

למה לגלח את התחת?

פורסם

אווירודינמיקה.

זה הדבר הראשון שמלמדים בטכניון!

פורסם

הרי ידוע שטסטוסטרון גורם להתקרחות וכיוון שכל הישראלים הם גברברי על בניגוד לאירופים הוורדרדים והעדינים- ממילא גם יש להם פחות שיער

פורסם

חחח, עד כמה שזכור לי זו דווקא מעין אלרגיה לטסטוסטרון (או ליתר דיוק לנגזרת שלו כשהוא הופך מטסטוסטרון לדיהידרוטסטוסטרון).

נערך על-ידי lilitup

פורסם

ההסבר שאני מכיר הוא גרוויטציה:

גברים מתנפחים עד גיל מסויים, ואז הלחץ הפנימי מתייצב, ומתקשה להתנגד לכבידה כבעבר. התוצאה היא ירידת גידול השיער לאזורים נמוכים יותר, שיותר משתלמים אנרגטית (אך פחות משתלמים מכל בחינה אחרת, אם תשאלו אותי). הגיל שבו מתייצב הלחץ מכונה לרוב "גיל העמידה".

מכאן ברור שאם אכן יש יותר התקרחות בארץ ובגילאים מוקדמים יותר, יתכנו 2 גורמים - לישראלים פחות לחץ פנימי (לא סביר - ראית כמה אנשים לחוצים פה בארץ?), או שהגרוויטציה בארץ פשוט חזקה יותר.

מכאן שכדאי לחברות התכשירים להכין תכשירים שמקטינים את השפעת הכבידה על המשתמשים בהם (אין להתבלבל עם הה-high המיוחס לשלל תכשירים שיעילותן בתחום ההתקרחות לא הוכחה).

הרמב"ם/ן אגב, טעה לפרש את הלחץ הפנימי בהסברו על האבץ שהגוף מאבד בפעילות מינית (אשר ידועה כמפחיתה לחץ, ובכך תורמת לירידת אזורי גדילת השיער למטה).

פורסם

אגב יומרני מדי לומר הרמב"ם טעה

כי לענ"ד הוא מסתמך על דברי התלמוד בענין הזה

ועדיין אין שום חוקר או רופא ששלל את מה שהוא כתב בנושא הזה

ודבר נוסף אין ספק שהגן האנושי השתנה מאז. ובזמנו זה היה נכון

פורסם

קודם תראו לי איפה הוא כתב על אבץ.

פורסם

http://www.ecosupp.co.il/zinc/

אחרי שתקרא תבין

הרמב"ם דיבר רק על אוננות ונשירה היום מצאו שיש קשר מסוים .ואני ממש לא מביע דעה אלא מראה את הנתונים כמו שהם

פורסם

תודה.

אבל הרמב"ם הקדוש לא מוזכר שם.

מעניין איך הכל מצטלב.

פורסם

תסמינים למחסור באבץ:

ירידה בחוש הטעם וחוש הריח

התקררויות תכופות וחולשה

רגישות מוגברת לזיהומים למיניהם

בעיות עור, כגון: דרמטיטיס, סבוריאה, אקנה

נשירת שיער

חוסר תיאבון

סימנים לבנים בציפורניים

מעניין שאת זה לא רואים, אבל התקרחות כן...

פורסם

לפי מה שאני יודע , חלק גדול מהאנשים מאבדים הרבה שיער (לא יודע אם עד לרמה של מתקרחים) כתוצאה מלחץ נפשי.

אני חושב שקראתי פעם שמגנזיום יכול למנוע את זה, מאיפה משיגים מגנזיום? זאת כבר שאלה אחרת..

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים