עבור לתוכן

חדשות טובות, חדשות רעות: ביקורת ראשונה למעבד ה-Skylake המוביל

Featured Replies

פורסם

לא מכניסים ליבה גראפית כתוצאה ממזעור. תהליך ה14ננומטר מאוד מסובך והציג בעיות רבות, זו הסיבה שהתדר לא גבוה.

בנוסף, תדר != ביצועים. שאזכיר לכם מה מעבד ה Core 2 Duo בתדר 1.86 עשה לPentium D930 בתדר 3Ghz?

שיפור בIPC - Instructions Per Cycle חשוב הרבה יותר (הדוגמא שנתתי למעלה) ואני מודה שפה אינטל שמרנים מדי, גם הודות לחוסר בתחרות.

• תגובות 47
  • צפיות 5.6k
  • נוצר
  • תגובה אחרונה
פורסם
שטויות במיץ חמציץ. אתה לוקח בחשבון רק את המיזעור ללא ההתקדמות ביכולות הליבה. לאינטל יש כרטיס עיבוד שנקרא Xeon Phi הוא מכיל הרבה מאוד מעבדים פשוטים יחסית - זה המיזעור שלך בפעולה.

קח את הQuark גם לדוגמא. צריכת זרם מיזערית, פיסת סיליקון קטנטנה וכל זה מבוסס על ליבת הפנטיום המקורית עם שיפורים. זו עוד דוגמא למיזעור.

תדר זה ממש לא פונקציה של מיזעור. מיזעור מציג בעיות חדשות שלא לא היו קימות קודם כגון זליגה, מהירות מיתוג של טרנזיסטור ועוד (הרבה).

מה הטעם להוציא מעבד עם המון ליבות שלא מסוגלות (בפני עצמן) לעשות הרבה? הרי גם ככה אין ניצול של זה בשוק הConsumer. בשוק העיסקי (שרתים) כן יש שימוש וגם יש מוצרים כאלה.[/quote

נכון שיש עוד רובד שלם שצרך לבצע בכדי להגיע לביצועי מהירות הנ"ל, אבל בוא ניקח בהנחה שאת זה אינטל יודעת לבצע טוב. או לפחות הייתה משקיעה את המעמצים שלה בפתרון בעיה זאת ולא באיזה תדר המעבד הגרפי שלה יעבוד או יהיה ניתן להאיץ מ 800MHZ ל1.1GHZ .

פורסם

יש מעבדי Xeon V3 מבוססי האסוול עם 18 ליבות. אתה חושב שתרוויח מזה משהו? כבר הסברתי למעלה שתדר לא שווה מהירות. שיפור בIPC חשוב בהרבה.

פורסם
ואני מודה שפה אינטל שמרנים מדי, גם הודות לחוסר בתחרות.

^זו^ הייתה הכוונה שלי,

אם זה היה נשמע כאילו אני אומר לעזאזל איתם חזירים וכו'.. אז ממש לא ככה הכל עובד היום גם אם זה לא מוצא חן בעיניי.

פורסם

למי שצריך כוח עיבוד נטו, (מוזיקאים, וירטואליזציה וכו') אין מה לחפש במעבדי אינטל השולחניים, כי כבר שנים השיפור בהם הוא מזערי.

כן, אפשר לקחת את גרסאות 6-8 ליבות של I7 על סוקט 2011, אבל אלו כבר עולים כמו המחיר של מעבד שרתי עם יותר ליבות.

Xvertigo, לאנשים כאלו באמת עדיף לקנות Xeon V3 or V2 , אפילו בתצורת מעבד כפול. הם נמכרים בזול בתור יד 2 בEBAY ומהווים תמורה מעולה ועדיפה בהרבה יחסית לפתרונות I7.

פורסם

V2, V3 עולים הון לעומת 5960X

הלוח עולה יותר, הזיכרון עולה הרבה יותר (ecc) ולא ניתן להמהיר אותם. 5960X ניתן להמהיר ממש בקלות ל4 גיגה (אצלי הוא על 4.7) ותוספת הביצועים היא משמעותית. מעבדי v2 ומעבדי v3 עם ליבות מרובות עובדים בתדר נמוך בהרבה.

פורסם

ושוב, תקרא מה שרשמתי. למהירים יש פחות ליבות. גרסת 18 הליבות רצה ב2.3

פורסם
V2, V3 עולים הון לעומת 5960X

הלוח עולה יותר, הזיכרון עולה הרבה יותר (ecc) ולא ניתן להמהיר אותם. 5960X ניתן להמהיר ממש בקלות ל4 גיגה (אצלי הוא על 4.7) ותוספת הביצועים היא משמעותית. מעבדי v2 ומעבדי v3 עם ליבות מרובות עובדים בתדר נמוך בהרבה.

http://www.ebay.com/itm/Intel-Xeon-E5-2695-v3-ES-LGA2011-3-14C-Compatible-with-X99-i7-5820K-5930K-5960X-/331609120407?pt=LH_DefaultDomain_0&hash=item4d35719e97

אומנם גרסת ES שהיא 100mhz פחות מגרסה רגילה, אבל 600$ בשביל פאקינג 14 ליבות, שמגיע לתדר טורבו מקסימלי עם 8-10 ליבות אם זכור לי נכון.

וזכרון ECC יד 2 ב EBAY ממש לא יותר יקר מזכרון רגיל.

כל זה מכיון ששוק יד2 לציודי שרתים כמעט ולא קיים, והצניחה במחיר היא משמעותית יותר גבוה ברכיבים אלו מאשר ברכיבים שולחניים.

פורסם

אחד - ES שלרוב בסדר גמור אבל זה ממש לא תמיד Final Stepping (כמו במקרה הזה) וזה סיכון.

שתיים - 2.2 גיגהרץ. ממש לא כל תוכנה מעדיפה ריבוי נימים על תדר. לפני שבועיים ערכתי השוואת ביצועים בקימפול מערכת הפעלה. תחנת עבודה מבוססת IVT בתדר 2.9, שני מעבדים, 24 ליבות ו48 נימים, 128גיגה ddr3 1866 ecc.

מולה 5960X מומהר ל4.3, 32gb ddr4 2667.

חוץ מעדכון קרנל של מערכת ההפעלה שלקחה 10 דקות פחות בIVT (ריבוי נימים חשוב), כל שאר הפעולות כולל קימפול מחדש של הכל היו מהירות בהפרש ניכר על ה5960X.

לא הרבה מוצרים בנויים לנצל כ"כ הרבה נימים.

אני מבטיח לך שברוב העומסים ה5960 שלי ב4.7 ישאיר אבק למעבד שקישרת.

פורסם

ברור שלא בכל דבר. לכן בהודעה הראשונה נתתי דוגמאות למשתמשים שכן זה יעזור להם כגון מוזיקאים וכמובן וירטואליזציה.

אגב, זוג מעבדים גרסאות יצור, (לא ES) עם 36 ליבות סה"כ ו 72 נימים בתדר 2.3 ו 3.6 טורבו ב 2100$

http://www.ebay.com/itm/INTEL-XEON-E5-2696v3-E5-2699v3-SR1XK-18-CORE-x-2-3GHz-3-6GHz-Turbo-/221830040602?pt=LH_DefaultDomain_0&hash=item33a619cc1a&autorefresh=true

ניתן להשיג מחיר טוב יותר ב-bids.

עריכה: טעות. מדובר במעבד אחד. כנראה התבלבלתי עם מודעה אחרת.

פורסם

הייתי מסיים בוירטואליזציה וברינדור 3D.

המעבדים הביתיים בתושבת 2011 באו למלא בדיוק את החלל בין מרובעי הליבות ותחנות עבודה / שרתים והם עושים עבודה מעולה לדעתי.

פורסם

כן, א

רציתי לרשום שזה ממש ממש זול מדי.

פורסם

אם אינטל היתה טורחת להתקדם לכיוון ריבוי הליבות המפתחים היו הולכים בכיוון הזה גם.

פורסם

אין לך מושג ירוק כמה אינטל נדחפת ע"י יצרנים אחרים בשוק הזה. הדרישות באות גם מהחברות הללו.

מעבר לזה זה כמו הביצה והתרנגולת.

לדוגמא: מי דוחף את מי? AMD/nvidia את שוק המשחקים או שוק המשחקים אותן?

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים