עבור לתוכן

מבזק: התכנסות השוק הסלולרי ממשיכה: סלקום רכשה את הום סלולר

Featured Replies

פורסם

אם אני לא טועה, יש לה נימוק על זה..

היא מעדיפה להשקיע באנטנות חדשות

• תגובות 55
  • צפיות 19.9k
  • נוצר
  • תגובה אחרונה
פורסם

הם לא מחויבים להקים רשת עצמאית לפי תנאי מכרז התדרים שהיה כשהם נכנסו לשוק?

ואם הם וירטואלים אז מה הם עושים עם התדרים שהם זכו בהם במכרז, סתם לא בשימוש? הם יכולים להיות שווים הרבה לחברה עם רשת סלולר אמיתית.. (בשביל זה היה מכרז)

פורסם

אחת מהמפעילות הוירטואליות ..

אם המחירים יעלו, אני עובר לטוקמן.

שיחפשו ממישהו אחר לגנוב.

- - - תגובה אוחדה: - - -

הם לא מחויבים להקים רשת עצמאית לפי תנאי מכרז התדרים שהיה כשהם נכנסו לשוק?

ואם הם וירטואלים אז מה הם עושים עם התדרים שהם זכו בהם במכרז, סתם לא בשימוש? הם יכולים להיות שווים הרבה לחברה עם רשת סלולר אמיתית.. (בשביל זה היה מכרז)

הם מחוייבים ולכן יש עם זה בעיות עכשיו..

http://www.telecomnews.co.il/%D7%94%D7%A1%D7%9B%D7%9D-%D7%94%D7%99%D7%A1%D7%98%D7%95%D7%A8%D7%99-%D7%91%D7%99%D7%9F-%D7%A1%D7%9C%D7%A7%D7%95%D7%9D-%D7%9C%D7%A4%D7%9C%D7%90%D7%A4%D7%95%D7%9F.html

http://www.themarker.com/technation/1.2554604

פורסם
למי שלא מעודכן, גולן טלקום כבר מזמן הפכה להיות 99.7% מפעילה וירטואלית של סלקום.

מתוך 700 האנטנות שהקימה בשלב הראשון (אחוז קטן מאוד מתוך רשת מלאה),

נשארו לגולן פחות מ 90 אנטנות פיזיות, כאשר חצי מהם מנותקות לגמרי,

וחצי מהחצי שנשאר לא באמת מאפשרות להתחבר אליהם.

בקיצור, אין לגולן טלקום רשת והיא מפעילה וירטואלית לכל דבר של סלקום.

בטעות לא ציטטתי את ההושעה אליה התכוונתי אז ההודעה שלי הייתה קצת לא בהקשר.. התכוונתי לגולן טלקום.

וחוץ מזה, יש איפשהו זמין את טבלת תדרי הסלולר של כל חברה בארץ? לא רק באיזה תחום תדרים כללי היא נמצאת כמו שיש בויקיפדיה אלא כמה Mhz יש לכל חברה וכו'.

פורסם

[TABLE=class: reply-list-box-table, width: 100%]

[TR]

[TD=class: reply-list-message-box]"מי שיטרח ויקרא את ההודעה לבורסה יגלה שאין כאן שום רעידת אדמה ושום קריסה לא צפוייה. ההסכם בין שתי החברות מדבר על שת"פ בתחום התחזוקה של האלמנטים הפסיביים של האנטנות. המשמעות היא שתחזוקת התרנים והאנטנות עצמן תבוצע על ידי גורם אחד, מה שיחסוך לחברות הוצאות מסויימות. למרות המה שכתוב בכתבה, אין כאן שיתוף אנטנות ובטח שאין כאן שיתוף תדרים."

[/TD]

[/TR]

[/TABLE]

פורסם

איך זה היום עובד בתרנים משותפים? לא ייתכן ששתי חברות יתחזקו בנפרד את אותו התורן (את האנטנות על אותו התורן כן, למרות שזה בזבוז, אבל התורן עצמו?)

חברה אחת מתחזקת והשנייה משלמת לה? בהנחה שמשהו כזה אז גם ככה יש היום שיתוף פעולה.

פורסם

זה לא מנותק מהמציאות.

אפשר להקים גם חברה צד ג, בבעלות מלאה ושווה של שתי החברות, שתתחזק את כל המערך.

אגב, גולן לא בא לפה בשביל למכור..

ראו מה הוא וחברו עשו בצרפת..

99 ש"ח, הולך להשאר.

השאלה היא מה תקבל עבורו ..

כרגע, הם בהפסד קל..

פורסם

מאיפה אתה יודע באיזה הפסד גולן (אם בכלל)?

פורסם

קראתי איפשהו ..

רגע אני אחפש ..

- - - תגובה אוחדה: - - -

כתבה עתיקה..

נראה לי שקראתי את זאת : http://www.bizportal.co.il/capitalmarket/news/article/387672

אוקיי.. אז יכול להיות שהניתוח פספס..

זה הגיוני שהיא תרוויח ?. ואיך ?.

מפעילים וירטואלים נמכרים לחברות הוותיקות, היא עם תשתית ..

פורסם

יכול להיות שהיא מפסידה המון, יכול להיות שלא

יש סברות שהמטרה שלה היא לשבור אחת או יותר מהמפעילות הישנות ולהשתלט עליה

מצד שני, יכול להיות שמחר היא תכריז על פשיטת רגל.

הנקודה שלי הייתה שזה לא מידע שמפורסם לציבור מכיוון שהיא חברה פרטית.

פורסם

בארה"ב כיום המצב בשוק הסלולר תקוע. ישנן מפעילות מבוססות פרי פייד ששוכרות את שירותיהן מהחברות הגדולות, אך נראה שהן לא פוגעות בכלל במפעילות הגדולות. איכות התקשורת בחברות הגדולות טובה יותר, ובפועל התחרות די תקועה והמחירים יקרים.

אם המצב בארץ יתייצב כך זה יהיה גרוע מאוד, גם אם ישמרו כמה מפעילות וירטואליות.

פורסם

האמת, שהתמונה לטעמי שונה היום בהרבה.

אנשים עדיין משתמשים בשיחות סלולריות כנראה בין היתר כי זה בלתי מוגבל. אבל האמת היא שאין יותר צורך בשיחות סלולריות או בהודעות SMS, היום כל מה שבאמת צריך זו חבילת גלישה בלבד.

שיחות והודעות מובנות לכל אחד היום לפחות באפלקציה אחת, וואטסאפ, ומי שיש לו יותר מוואטסאפ, סקייפ, ויבר וכו', אז יש לו יותר מאופציה אחת. איכות השיחה גם טובה בהרבה.

ככה שאם פתאום יעלו המחירים לשירותים סלולריים, נוכל כולנו לרכוש אך ורק חבילת גלישה נטו. וכמה יקר זה כבר יכול להיות?

אגב זה בדיוק מה שאני אישית עשיתי לפני הרפורמה. ככה שילמתי 70-90 שח בחודש לחברת הסלולר שלי בזמנו.

הבעיה היחידה בתיאוריה הזו זה כמובן שיש מצב שאנשים טיפשים מדי כדי לאמץ את הרעיון הזה.

פורסם

איכות השיחות טובה בהרבה? זה משום חוסר איכות בקו, לא תוספת איכות בשיחות VoIP...

ויהיו עוד שנים רבות של אנשים ושירותים שישתמשו בקווים נייחים או ניידים שלא מחוברים לשום אפליקציית שיחות אינטרנטיות.

פורסם

הוא צודק, יש היום שיחות קוליות גם בוואטסאפ וגם בפייסבוק. אחוז האנשים שאין להם אף אחד מהשניים (בניגוד למה שאולי אפשר להבין מהפורום הזה, שמתרכזים בו משום מה כל המוזרים בלי הפייסבוק) היא מזערית שלא נאמר אפסית.

בשביל השיחות הבודדות שעדיין צריך לעשות לטלפונים נייחים (עסקים וכו') המחיר כבר פחות רלוונטי כי זה בקושי יקרה.

אבל יש בעיה אחרת - גם חברות הסלולר הבינו את זה מזמן, הן לא טיפשות. בגלל זה אפשר לקבל היום בפחות מ 50 שקל חבילת שיחות הכל כלול בלי הגבלה + גלישה סטנדרטית (3-6 ג'יגה בממוצע). נסה לקנות חבילת גלישה נטו בנפח כזה וזה יעלה לך אותו דבר... את השיחות הם למעשה נותנים דה פקטו בחינם.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים