עבור לתוכן

מה אתם אומרים? ריאלי? [לקנות/לשכור דירה]

Featured Replies

פורסם

מצורף סרטון שמסביר שלכאורה כלכלי יותר לקנות דירה ב-2020 (עד אז לשכור) מאשר לקנות דירה ב-2015,

ומוסיף חישובים מדוייקים התומכים בטענתו.

עד כמה התרחיש שהוא מתאר סביר שיקרה?

פורסם

ריבית 4%. זה המון.

יש לך בינתיים עוד שני משברים. האחד, בסין. השני ביוון.

אני בכלל לא מדבר על זה שארה"ב היא בעלת חוב שגדל מרגע לרגע.

פורסם

לא הבנתי למה הוא מניח שב-2020 מחירי הדירות יירדו ב-30%? או שהפריים יעלה ל-4%? או שמישהו ימחזר את המשכנתא בריבית של 7.5%?!

אחד ההזויים.

פורסם

פריים 4% זה סופר ריאלי

פורסם

ירידה של 30% פחות... :)

פורסם

למה ?.

אם הריבית עולה, סביר להניח שהמחירים יירדו ..

לא ?.

פורסם

סליחה, זה לא שהפריים יעלה ל-4%, אלא שהוא יעלה *ב*-4%, כלומר הוא יהיה בעצם 5.6%! הוא לא היה ברמות האלה מאז 2008 ואין שום סיבה להניח שהוא יתקרב לשם בחמש השנים הקרובות...

Lior A, יש עוד הרבה פרמטרים שמשפיעים על המחירים - למשל היחס של היצע מול ביקוש. גם אם תהיה ירידה בשנים הקרובות, היא ממש לא תהיה של 30%.

פורסם

גם זה לא מופרך, הוא אכן לא היה שם ממשבר הסאב פריים, אבל אלו רמות נורמליות של ריבית בנק ישראל.

כבר בסוף שנה/תחילת שנה הבאה ככל הנראה יתחיל תהליך העלאת ריבית בארה"ב ובעקבותיה בישראל.

פורסם

אני מסכים שיש הסתברות גדולה מאפס שזה יקרה, אבל מפה ועד לטעון בבטחון שעדיף לחכות עד 2020 כדי לקנות דירה הפער הוא עצום. בקיצור, הסרטון הזוי...

פורסם

אני לא חיכיתי לפני כשנתיים וקפצתי על המציאה באחד הפרויקטים בחריש.

מחירים פחות הזויים (כן, מבחינתי לשלם מליון שח על דירה זה הזוי) ונגישות לעורק תחבורה שווה זהב

בשנים האחורונות מחיר הדיור רק עולה ועולה והוא לא מראה שום סימני האטה (להיפך)

לדעתי אם יש לך כמה מאות אלפי שקלים (אני מודע לזה שלרב אין - אבל אם תצליח לגרד מה טוב) להכנס לפרויקטים בפריפריה (פריפריה זה לא מילה גסה - תחשוב על זה כהזדמנות) זה הדבר הנכון.

על הנייר - הדירה שרכשתי עלתה בכמעט ב-30 אחוז בשנתיים (שזה, שוב, הזוי) אבל מבחינתי זה לא משנה כי אני לא חושב על דירה כ"נכס" או כ"השקעה" אלא על מקום לגור בו.

אני אוטוטו בן 40 וטרם התחלתי לשלם משכנתא - וזה בעיקר בגלל שהקשבתי לחכמים למיניהם שכדאי לי להמתין. לא כדאי להמתין כי קשה מאוד לחסוך וגם הערך של החסכון יורד מכיוון שעליית מחירי הדיור עולה יותר מאשר כל ריבית סולידית בהשקעה. אז "בא לא נתבלבל".

פורסם
  • מחבר

רכשתי דירה לפני כחודש, וההבנה הכלכלית שלי לא בשמיים. זה באמת לא היה נראה לי הגיוני שסתם מחירי הדירות ירדו ב30% סתם ככה ועוד באזור שקניתי בו (רמת גן)

פורסם
אני לא חיכיתי לפני כשנתיים וקפצתי על המציאה באחד הפרויקטים בחריש.

מחירים פחות הזויים (כן, מבחינתי לשלם מליון שח על דירה זה הזוי) ונגישות לעורק תחבורה שווה זהב

בשנים האחורונות מחיר הדיור רק עולה ועולה והוא לא מראה שום סימני האטה (להיפך)

לדעתי אם יש לך כמה מאות אלפי שקלים (אני מודע לזה שלרב אין - אבל אם תצליח לגרד מה טוב) להכנס לפרויקטים בפריפריה (פריפריה זה לא מילה גסה - תחשוב על זה כהזדמנות) זה הדבר הנכון.

על הנייר - הדירה שרכשתי עלתה בכמעט ב-30 אחוז בשנתיים (שזה, שוב, הזוי) אבל מבחינתי זה לא משנה כי אני לא חושב על דירה כ"נכס" או כ"השקעה" אלא על מקום לגור בו.

אני אוטוטו בן 40 וטרם התחלתי לשלם משכנתא - וזה בעיקר בגלל שהקשבתי לחכמים למיניהם שכדאי לי להמתין. לא כדאי להמתין כי קשה מאוד לחסוך וגם הערך של החסכון יורד מכיוון שעליית מחירי הדיור עולה יותר מאשר כל ריבית סולידית בהשקעה. אז "בא לא נתבלבל".

זה נכון להיום, אבל לא בהכרח נכון .

בתקופות בהן הייתה ריבית של 4% ויותר, היה ממש כדאי לחסוך.

- - - תגובה אוחדה: - - -

אני מכיר מישהו, שהבין ב2008 מה הולך לקרות.

לקח משכנתא על מספר דירות, הכניס שוכרים,לכיסוי המשכנתא ומכר אחרי מספר שנים..

פורסם

גם בארה"ב אף אחד לא חלם שמחירי הדירות יחתכו בחצי. יכולה להיות ירידה כזו או אחרת, אבל מתי ובאיזו מידה קשה לצפות.

פורסם

ודווקא בגלל שזה קרה בארה"ב וההשלכות שהיו לזה על כל העולם, הסבירות שזה יקרה שוב במדינה מערבית כלשהי היא נמוכה מאוד... (כמובן עד שזה באמת יקרה, ואז כל הכלכלנים יגידו שהכתובת הייתה על הקיר).

פורסם

אנחנו בדרך לשם.

בגלל זה בנק ישראל, הגביל את לוקחי המשכנתאות.

ישראל היא לא ארה"ב. יש לה את הבעיות שלה.

נניח כל תושבי החוץ שקונים דירות וטסים לחו"ל ומשאירים אותה מיותמת.

יש ה-מ-ו-ן כאלה.

אני גם מאוד סקפטי, לגבי המדידות של דירות הרפאים. כי איך מודדים את זה?.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים