עבור לתוכן

אני עומד לבצע מודינג ואני צריך עזרה

Featured Replies

פורסם

אני מתכנן לקנות מחשב חדש בזמן הקרוב. ואני כבר רוצה מעכשיו להתחיל לעשות את המודינג למארז שיש לי.

יש לי מארז ישן (נקנה לפני 6 חודשים) שהשתמשתי בו עד אתמול. החלפתי אותו בגלל שדלת המארז התעקמה כולה.

זה המארז:

http://www.noacomp.co.il/Product.asp?productid=442&catcode=23

קודם כל אני חייב לעשות דלת שלמה מפרספקס, שתחליף את הדלת המקורית של המארז שכבר יצאה מכלל

שימוש בגלל שישבתי עליה בטעות :-[

מישהו כבר עזר לי עם זה (שכחתי את הניק שלו). הוא עשה לאחרונה דלת מספרפקס למארז שלו והסביר לי גם איך לעשות.

הוא אמר לי קודם כל לעשות חורים לארבע ברגים באזור של פינות המארז, זאת אומרת חורים לברגים שיחזיקו את דלת הפרספקס למארז.

אבא שלי הולך לעשות את זה, אז אין לי עם זה בעיה. אבל יש לי שאלה לגביי זה:

כשאני אעשה חור לבורג איפה שהכוננים של הסי.די.רום, הבורג שאני אכניס שם לא יעמוד בדרך של הסי.די.רום כך שאני לא אוכל להכניס את הסי.די.רום למקום שלו?

זה בחלק של הסי.די.רום והצורב, למטה בחלק התחתון יותר אין לי בעיה עם הבורג שיהיה שם כי אין לי שם כלום חוץ ממאורר. מקווה שהבורג שלמטה לא יפריע למאוורר.

אז לגביי חיבור דלת הפרספקס למארז, יש רק בעיה אחת שכבר ציינתי אותה.

עכשיו בנוגע לדלת הפרספקס עצמה, אני מתכנן לעשות בה חור ולשים שם מאוורר שיהיה מול המעבד בערך. הדלת תוכל להחזיק את המאוורר או שהיא תישבר?

ולמטה מקדימה אני עומד לשים מאוורר, עכשיו הבעיה היא שיש שם את כפתורי ההפעלה (כפי שאתם יכולים לראות בתמונה בלינק שהבאתי). אז איך אני אעשה חור למאוורר שם אם הכפתורים נמצאים שם?

ואני משער שאני גם אצטרך לעשות חור למאוורר 80 MM כי אין מקום למאוורר 120 MM. אני צודק לגביי זה?

ודבר אחרון: יש לי ספק כוח, ג'נרי נדמה לי של 300W. רציתי לדעת אם הוא יוכל בכלל להתמודד עם העומס שאני אשים עליו, אם הוא יוכל להעביר מספיק חשמל לכל החלקים אני מתכוון. הנה המפרט שהספק אמור להחזיק:

AMD ATHLON XP 2500 ORIGINAL BOX

NF7

Radeon 9200 128MB TV-OUT DVI

Samsung 256MB 400DDR

(WD 80GB or 40GB (8MB buffer

ASUS X52 (אין פלופי וצורב, אבל אני אוסיף צורב בעוד חודשיים).

4 מאווררים: 120MM בצד, 80MM מאחורה בגובה המעבד, 80MM על הגג ו-80MM מקדימה. של TT.

בבקשה לא להעיר הערות לגביי המפרט, אני מבין שיש חלקים שקצת חלשים אבל הם בתקציב שלי ואין לי אפשרות להוסיף שקל נוסף אפילו לשיפור המפרט.

אז מה אתם אומרים? הספק הג'נרי יוכל להתמודד עם מפרט כזה מבחינת הכוח או שהוא ישרף?

כרגע הוא מפעיל את המערכת הזאת:

Intel P4 2.4A 533.....

GIGABYTE 8LD533

WD 80 GB 2 MB buffer

Intel® 82845GL (זה כרטיס מסך מובנה על לוח האם, חלש מאוד דרך אגב)

Micron 256MB 266DDR

מאוורר ג'נרי 80MM

צורב של SAMSUNG, סי.די.רום ופלופי.

ד"א: אני מוכר את המפרט הנוכחי שיש לי כי אין יציאת AGP על לוח האם ואני נאלץ להסתפק בכרטיס מסך חלש מובנה על לוח האם.

תודה מראש על העזרה

פורסם

נתחיל מהסוף שלך.

הצעת מכירות בפורום הזה אסורה לפי מיטב ידעתי, למכירה / קניה של מוצרים נוצר עמוד די חדש באתר בשר

TradeZone.

שמטרתו היא לפרסם חלקים למכירה ו/או לקנות חלקים שמוצעים למכירה.

הספק שיש לך קיבלת אותו עם המארז?

אם כן, לא הייתי מציע לך להמשיך איתו, במיוחד לא כאשר אתה רוצה לרכוש מפרט לא רע בכלל!

וחבל שהחלקים ישרפו לך בגלל הספק הזה.

למה אני מפקפק בספק? לא רק בגלל שהוא ג'נרי, אלה גם בגלל שקבלת אותו עם מארז שעלה 145 ש"ח!

אני לא בטוח לגבי זה שהוא 300W כי אני לא מכיר ספק שעולה די הרבה פחות מ145 ש"ח (כן, גם המארז עולה כסף..)

והוא עוד 300W, אפילו ש300W זה מספיק לצריכת מחשב, אם אינני טועה.

אז בקיצור, כדאי שתחליף ספק עם זה אותו אחד שקיבלת עם המארז, זה מה שאני ממליץ.

וכמובן לא לספק ג'נרי נוסף, לך על ספקים חזקים ולא רק מספקים הרבה חשמל.

בקשר לפרספקס, הוא יכול להחזיק לך מאוורר..מאוורר לא שוקל הרבה ואם הפרספקס בעובי של 3~4 מילימטר זה יספיק בהחלט!

בקשר למאוורר מקדימה.

אני עשיתי חור למאוורר בקדימה של המארז שלי גם, בנתיים שיהיה נוח הוצאתי את הכפתורים מיציאה של PCI עד שאני אכין להם מקום.

(למרות שאני מתכנן מארז עכשיו, אז אני פחות חושב על הכפתורים ויותר על תיכנונים).

תוכל לשים את הכפתורים בכל מקום שרק נוח ויפה לך ולחורר חור למאוורר מקדימה.

מקווה שעזרתי. אשמח לעזור עוד, רן. ;)

פורסם

כדי שלא יווצר מצב שתחסום מקום לHD או CD או מה שזה לא יהייה, אתה יכול לחתוך חתיכה מהדלת המקורית של המארז (10-5 ס"מ), את החלק שמתחבר מקדימה, ולהבריג אליו את הפרספקס אל למתכת, זה יחסוך לך את התירחה של העשות את החיבורים למארז, לפחות בצד אחד ;)

פורסם
  • מחבר

תודה על העזרה עד עכשיו אחים שלי

אבל צץ משהו: מצאתי מישהו שימכור לי מארז FULL TOWER+ספק איכותי שמגיע איתו במחיר של 130 ש"ח רק!!!!!!!!!!!!!!!!!

אז אני קונה את המארז הזה, ובו לא נדרשת הרבה השקעה של מודינג. אני אשים שלוש מאווררים של TT, אחד מקדימה למטה מכניס, אחד מאחורה מוציא, אחד מעל הספק מוציא, ושניים אני אוסיף ךהם חורים: אחד למעלה באמצע מכניס ואחד במרכז מוציא.

מה אתם אומרים על זה?

פורסם

תתחדש... רק חבל שויתרת על המודינג.. ::) כל הכיף זנ להכין לך את מה שאתה אוהב מ-0.. לא לקבל הכל כבר מוכן

פורסם

באמת חבל שוויתרת על המודינג!

אבל גם אם אתה קונה "פולטאוור" אתה יכול לעשות מודינג, כי בדרך-כלל "פולטאוור" הוא לא הכי יפה.

אתה יכול להוסיף לו חלון ענק או שתי חלונות רגילים, יותר מאווררים במקומום בנכונים. ועוד המון דברים, תחשוב על זה!

פורסם

FULL TOWER עם ספק איכותי = 130 ש"ח?

נשמע יותר מלוכלך ממה שיש לך עכשיו..

ועוד פול טוואר, זה מארז גדול יותר מידי. טוואר זה יפה!

אבל אם זה חבר טוב שלך ובאמת זה ככה..אז תתחדש. ;)

פורסם
  • מחבר

תודה אחים שלי, הספק כוח של הפול טאור הוא ג'נרי (עוד סיבה להורדת המחיר של המארז). אבל הוא החזיק את המערכת הזאת למי שאני קונה ממנו אותו:

AMD 1700+

NF7-SL

WD 40GB

Radeon 9500PRO

סידירום, צורב ופלופי

ועוד שלו מאווררים

אז נדמה לי שהספק גם יוכל להחזיק את המערכת שלי, שאני הולך לקנות בזמן הקרוב (רשמתי מה המערכת בהודעה הראשונה).

ובנוגע למחיר הכל כך נמוך, קודם כל הוא קנה את זה בחו"ל, אז קנה יותר בזזול, והוא עוד קנה את זה מחברה שבאותו זמן כבר הייתה בפשיטת רגל: הוא קנה את המארז רק ב-200 ש"ח. והוא עשה עליו מודינג של צביעה שכנראה לו יצא יפה אז זה בכלל הוריד את המחיר.

אני נפגש איתו בעוד שבוע, אני אסוק את המארז לפני שאני אקנה ואם אני אמצא פגם או משהו כזה אז אני לא קונה ממנו.

פורסם
  • מחבר

יש מישהו שמוכר ספק במחיר די זול:

ספק:

475W - TUV/UL/CE Certificated HEC (Heroichi) 475VD-T 2 fan Low-Noice Power Supply

ב250ש"ח

כדאי לי קנות אותו? הספק היה בשימוש רק שלוש חודשים

ויש משהו יותר זול אבל איכותי שאתם ממליצים עליו?

פורסם

קודם כל למה להקפיץ הודעה? אפשר פשוט לערוך.

וניראה לי שהספק הזה די טוה כי הוא של HEC והם חברה די טובה ליצור ספקים.

פורסם
  • מחבר

מצטער הקפצתי, לא חשבתי על הרעיון לערוך את ההודעה

ובנוגע לספק, אני רוצה לדעת אם הוא איכותי, לא רק טוב. ויש ספקים של HEC גם במארזים של COMPUCASE שעולים 240-230 ש"ח.

הספקים הם ספקים רגילים של HEC, הם גם טובים? אם כן אז אני אקנה את כל המארז של CONPUCASE+הספק כוח של HEC שבתוכו ואני אוותר על המארז פול טאוור.

ואני אמשיך עם המודינג שכתבתי בהודעה הראשונה במארז שאני אקנה.

פורסם

תודה על העזרה עד עכשיו אחים שלי

אבל צץ משהו: מצאתי מישהו שימכור לי מארז FULL TOWER+ספק איכותי שמגיע איתו במחיר של 130 ש"ח רק!!!!!!!!!!!!!!!!!

אז אני קונה את המארז הזה, ובו לא נדרשת הרבה השקעה של מודינג. אני אשים שלוש מאווררים של TT, אחד מקדימה למטה מכניס, אחד מאחורה מוציא, אחד מעל הספק מוציא, ושניים אני אוסיף ךהם חורים: אחד למעלה באמצע מכניס ואחד במרכז מוציא.

מה אתם אומרים על זה?

אני לא חושב שצריך לסים מאורר מעל הספק כדי שיוציא אוויר, רצוי לשים שני מאוררים מקדימה שיכניסו אויר (אם אפשר, אז אחד מעל השני... ורצוי שיהיו מול הHD...), אחד מלמעלה , מעל האיזור שבין מלוח לכוננים והHD שיוציא, אחד בצד, מול המעבד שיכניס ואחד מאחורה, רצוי שיהייה מול מרכז הלוח, שיוציא.

פורסם

במארזי פול-טאוור יש מקופ מוכן מראש מעל הספק לשים בו מאוורר.

ובמד העליון של המארז צריך או ייותר נכון רצוי להוציא אוויר כי החום עולה לצד העליון.

ולא רק זה אלה הספק פולט הרבה חום אז כדי לשים מעליו מאוורר ;)

פורסם

דבר ראשון!! אל תלך (לא עם הרגליים.. הכוונה לקניה :P) על המארז הראשון האפור הזה,

הוא נשרט מהר מאוד מכל דבר קטן שיגע בו והרוח יכולה (אם היא רוצה כמובן) לקמט את דלת המארז בקלות רבה!! 8)

וזה אומר את המחיר לגביו ואני אומר מנסיון כי לי יש את המארז הזה גם כן!

פורסם

למארזי FULL TOWER אפשר לעשות דווקא הרבה מודינג

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים