עבור לתוכן

תקלה באינטרנט עם תשתית הוט, ניתוקים תכופים (פתרון אפשרי בפנים).

Featured Replies

פורסם

שלום,

פוסט זה נועד לחסוך ימים של עצבים מלקוחות תשתית הוט ש"פתאום" חווים ניתוקים תכופים (כל דקה עד 5 דקות) לאחר שלא היה שום שינוי במערכת התשתית+מודם+ראוטר(אם יש)+מחשב במשך זמן רב.

לפי מה שהטכנאי שהגיע אלי אמר, הוט בשלבים של החלפת התשתיות לכבל אופטי במקומות שונים (אצלי מדובר בקרית מוצקין, וכרגע הם נמצאים באזור רח' קדיש לוז). ועקב שינויים בתשתית הם ביצעו שינוי כלשהו בתשתית הקיימת באזור, אשר כל כמה דקות מחליפה את התדר של העברת האינפורמציה, ושינוי תדר זה גורם ל"גיהוקים" באינטרנט, ש"אמורים" להיות לא מורגשים (כרגע אני במצב הזה לאחר "תיקון" התקלה). להלן תמונה שלקחתי מutorrent בהורדה אקראית שהייתה לי.

w1gX1bo.jpg

גיהוקים אלו לא מפסיקים הורדה, ונכון לעכשיו לא ראיתי אפקט בעייתי מידי שנוצר על ידם.

הבעיה התחילה לפני כשבועיים כאשר שמתי לב שבהורדה של קבצים גדולים יחסית (נבדק ל 500 מגה+) ישנם ניתוקים תכופים של המודם. הבעיה מתרחשת בהורדות רגילות, צפייה ישירה מאתרים מסויימים, וטורנטים (מה שנבדק). גלישה רגילה, יוטיוב, ומשחקים אונליין שנבדקו על ידי לא גרמו לתקלה זו.

התקלה מתאפיינת בכך, שמספר דקות מועט לאחר התחלת ההורדה, המודם מתנתק (נשאר רק PWR וDS מהבהב) ומיד לאחר מכן מתחבר מחדש. כך חוזר חלילה לעד, עד שההורדה מסתיים או ששמתייאשים. להלן תמונה שלקחתי מutorrent בהורדה אקראית שהייתה לי (מדובר במצב המקורי, לפני שהתקלה "תוקנה").

pnswaN9.jpg

אפשר לראות פה "שיני מסור" יחסית אחידים, במיוחד אורך הגל שאחיד (הפרש זמן בין התנתקויות).

הבעיה "תוקנה" (מהמצב בתמונה השנייה למצב בתמונה הראשונה) ע"י כך שהטכנאי הלך לתיבת הוט הנעולה שמחוץ לבית, ראה שיש שם פילטר טלויזיה (אשר חוסם את אורכי הגל של הטלויזיה האנלוגית של הוט שכבר לא קיימת), הוציא אותו, וזהו.

להבהרה, הפילטר הזה היה מותקן שנים שם, ולא היו שום בעיות כל התקופה המדוברת, עד לפני שבועיים.

ממה שאני מסיק מכך, שקומבינציה של שינויים תשתית טריים + פילטר טלויזיה ענתיקה = ניתוקים באינטרנט.

אולי זה יעזור למישהו שכמוני ניסה למצוא פתרונות באינטרנט ללא הועיל.

TL;DR - יש לך ניתוקים מוזרים באינטרנט? תבדוק אם יש לך פילטר בארון הוט.

דניאל

פורסם

אכן בחודש האחרון - מורגשים גם בקרית אתא שינויים ברשת הוט , לעיתים בלילה יש הפסקת שירות של חצי שעה .

לפני כשבועיים הוספו ערוצי שידורים גבוהים בהוטבוקס - יתכן ובקרוב נוכל להנות מ 500 מגה...

מיזם אנלימיטד נראה די רחוק מאיתנו

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים