עבור לתוכן

מדוע אין בארץ MSRP?

Featured Replies

פורסם

עלות שכר וברוטו אינם אותו מספר. אין שום קשר בין השכר למחירים: האם מי שמרוויח מינימום צריך לשלם פחות ממי שמרוויח כול מהמינימום? ומה עם מי שמרוויח פי שמונה מהמינימום? כל המדינות בגוש האירו הן שוק גדול אחד, גרמני או ספרדי יכול להזמין מאותה חנות באוסטריה, כשלכל היותר יצטרך להוסיף מעט למשלוח. אם המחירים באוסטריה דומים למחירים בארץ, זה מראה שהמחירים בארץ לא יקרים יותר מהמחירים באוסטריה.

ההסבר שלך מוזר: האם כל מי שפותח חנות הופך בבת אחת לחמדן יותר מהממוצע? האם רק חמדנים יותר מהממוצע מוכנים לפתוח חנויות? מה הופך את הישראלים לחמדנים יותר מאשר תושבי מדינות אחרות?

פורסם

קיוביקל, שאלת מה גורם לי לחשוב שהמחירים שם זולים יותר. עניתי על שאלתך במדוייק. היות ואתה טענת שהם לא, בלי לטרוח לספק ראיה כלשהי, גם אני לא מצאתי לנכון לספק אותה. בכל זאת, רק בשבילך: http://www.ditech.at/shop/index.php

איסתרא, כל שהתכוונתי לומר באזכורי את השכר הוא שהוצאות בעלי החנויות באוסטריה על השכר (מרכיב עיקרי למדי בהוצאות כל עסק) גדולות יותר, זה הכל. אמנם אין קשר בין שכר הקונים למחיר שהם משלמים, אבל יש קשר כלשהו בין עלות תפעול העסק והמחירים שהוא גובה, לא? ובוודאי שעבור מחיר נתון, יש קשר בין השכר המשולם ורווחיות העסק.

ובקשר להיותה של אירופה "שוק גדול אחד", הרי שמעבר לכך שלספרדי יש מעט מאוד עניין בלהזמין מאוסטריה אם המחיר של המוצר עצמו דומה (למה להוסיף למשלוח?), עדיין לכל מדינה יש גם שוק פנימי וספקים המוכרים לשוק הפנימי הזה - ולו כי הם היו קיימים עוד לפני האיחוד האירופי ולא נעלמו. הספקים הללו לא נהנים ממחירים טובים יותר מאשר ספקים ישראלים כי השוק שלהם אינו גדול יותר.

פורסם

סתם לדוגמה בתחום שאני מבין בו "ממש טיפה"

למה ב- TMS לא מוכרים סמאטרפונים, נכון להיום לפחות

כי חנות בממוצע תעשה 3 אחוז רווח על מכשיר. מחיר קניה מול מחיר מכירה. ללא עליות קטנות שיש באמצע. (גם אם לפעמים זה מאד זניח)

פורסם

לא קיריל, אתה טועה - אתה חזיר חמדן שעושה בוכטות על חשבוננו! :cheesy:

ויק, אתה בטוח שבחנויות מחשבים משלמים את השכר הממוצע במשק, גם בארץ וגם באוסטריה? שמעסיקים את אותו סדר גודל של כח אדם? שהמסים על החנות הם אותם מסים?

בכל מקרה, כשאתה מזמין משלוח, לא משנה אם החנות במרחק של מאה ק"מ, שלוש מאות ק"מ או שש מאות ק"מ. אם החנות באוסטריה זולה יותר מהחנות בספרד, למה שהספרדי לא יזמין מאוסטריה?

פורסם
ויק, אתה בטוח שבחנויות מחשבים משלמים את השכר הממוצע במשק, גם בארץ וגם באוסטריה? שמעסיקים את אותו סדר גודל של כח אדם? שהמסים על החנות הם אותם מסים?

אני די בטוח שברוב המדינות השכר בתחום מקצועי מסויים עומד באותו היחס לשכר הממוצע באותן מדינות. לגבי סדר גודל של כוח אדם, למה, אתה מניח שלתפעול חנות שבישראל דורשת 6 בני אדם באוסטריה מסתפקים ב3 או נדרשים ל17? ולגבי המס, הרי שמס החברות והמע"מ דומים. לא בדקתי מיסים עקיפים יותר, אך רוב המיסוי באיחוד האירופי אינו נמוך מבישראל (והתמורה בהתאם).

פורסם

למה להניח כשאפשר לבדוק?

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים