עבור לתוכן
View in the app

A better way to browse. Learn more.

HWzone

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

מחפש מגדיל טווח

Featured Replies

פורסם

אני מחפש מגדיל טווח לבית שלי (בית קרקע עם 2 קומות). כמה שאלות:

1. האם אפשר להשתמש ב2 מגדילי טווח ומעלה או מומלץ רק 1 בבית?

2. האם מומלץ בכלל להשתמש במגדיל טווח או עדיף מוצר אחר לשיפור הקליטה האלחוטית בבית?

3. איזה מגדיל טווח מומלץ והאם הוא צריך תמיכה מיוחדת כלשהי? (יש לי ראוטר TD-W9980)

פורסם

ממליץ לשקול גם מתאם homeplug. אפשר לשלב עם ריפיטר אלחוטי לקומה שהראוטר לא נמצא בה ואז ניתן לקבל תוצאות טובות משמעותית. חפש קצת ב ebay או aliexpress, יש מוצרים במחירים יפים.

פורסם
  • מחבר
ממליץ לשקול גם מתאם homeplug. אפשר לשלב עם ריפיטר אלחוטי לקומה שהראוטר לא נמצא בה ואז ניתן לקבל תוצאות טובות משמעותית. חפש קצת ב ebay או aliexpress, יש מוצרים במחירים יפים.

איך מתאם homeplug עובד?

אני לא מחפש פתרון שיגרום למחשבים אחרים לקבל אינטרנט מהיר יותר על ידי אלחוטי או על ידי חיבור LAN (כי הם כבר קרובים לראוטר). אני מחפש פיתרון שיגרום לרשת האלחוטית של הראוטר להגיע גם לקומה למעלה כדי ששאר המשפחה שלי יוכלו להתחבר לאינטרנט מהאייפון שלהם וכו' עם קליטה טובה. כרגע הקומה למעלה לא מקבלת קליטה אלחוטית מהקומה למעטה איפה שנמצא הראוטר. ופתרון שיגרום לgoogle chromecast שנמצא בסלון לקבל קליטה אלחוטית יותר טובה מהראוטר (כי כרגע אי אפשר בכלל להשתמש בו כי הקליטה חלשה).

השאלה האם אני יחבר מגדיל טווח בסלון לחשמל ליד הgoogle chromecast, האם הקליטה תגבר בצורה משמעותית ואני יוכל להשתמש בgoogle chromecast סוף סוף?

ואם אני יחבר עוד מגדיל טווח בקומה למעלה האם יהיה שם קליטה של האלחוטי?

למשל עם המגדיל טווח הזה: http://plonter.co.il/detail.tmpl?sku=TL-WA850RE

נערך על-ידי Zadu

פורסם

מגדיל טווח אלחוטי הוא פתרון נחמד, אבל צריך לוודא שהוא מתאים לסיטואציה.

חשוב להבין לגבי מגדיל טווח, שהוא לא עושה קסמים ברמת הרדיו. דרך הפעולה שלו היא מאד פשוטה - הוא מתחבר לרשת הקיימת, מייצר בעצמו רשת חדשה, ואז ממסר ביניהן את המידע.

מכאן נובע למשל שהוא הכי יעיל אם מחברים אותו במרכז הנקודות הבעייתיות - במקרה שלך בין הסלון, למיקום של הראוטר.

למה? כי מגדיל הטווח צריך לקלוט בעצמו את הרשת הישנה בצורה סבירה על מנת לזרוק את המידע הלאה, והרכיב הבא אמור לקלוט את המגדיל טווח.

אם אתה יודע שהקליטה ליד ה chromecast גרועה, חיבור מגדיל טווח ממש לידו לא יפתור את הבעיה כמעט בוודאות.

אמנם הקליטה ב chromecast תיראה לך חזקה כי הוא מחובר למגדיל הטווח שקרוב אליו, אבל מגדיל הטווח הוא זה שעכשיו לא יקלוט טוב את הרשת הקיימת בבית.

צריך לוודא שנק' האמצע ביניהם מספיק קרובה עבור שניהם.

עוד נקודה חשובה היא השאלה למה בדיוק אין קליטה טובה בקומה העליונה. האם זה נטו בגלל התקרה/רצפה בין הקומות, או שזה בגלל סיבות של מרחקים אוויריים, ועם קשר פחות ישיר לרצפה.

אם האשמה תלויה ברובה ברצפה, מגדיל טווח אלחוטי בכל מקרה לא יעזור. הסיבה זהה לדוגמה הקודמת - מגדיל הטווח לא יקלוט באופן תקין את הרשת הקיימת בדיוק כמו כל מכשיר אחר (הטלפון שלך למשל).

לבדוק את זה אפשר בקלות ע"י עמידה עם מכשיר סלולארי ממש "מעל" לראוטר בקומה העליונה ולראות איך עוצמת הקליטה. אם גם שם היא חלשה, אז כנראה הבעיה נעוצה בריצפה.

בקיצור, צריך לוודא קודם שמגדיל טווח אלחוטי אכן מתאים לפתרון הבעיה. אם לא, פיתרון מבוסס homeplug ש"יעלה את הרשת קומה" ואז משם לייצר נקודה אלחוטית אולי יהיה יעיל יותר.

דבר נוסף שלא דיברנו עליו עד עכשיו אבל חשוב גם הוא, הוא הערוץ האלחוטי שה WiFi שלך עובד בו כרגע.

שווה לנסות ערוצים נוספים כדי לוודא שהבעיה לא נובעת בהפרעה בקבוצת ערוצים מסויימת ואולי תיפתר "בחינם" בעת מעבר לערוץ אחר.

למען האמת, זה הדבר הראשון שהייתי מוודא לפני שבכלל הייתי הולך וקונה ציוד נוסף לרשת.

בהצלחה!

נערך על-ידי v0yAgEr
לא הבנתי מה נמצא באיזו קומה. מקריאה חוזרת נראה לי שכן הבנתי :)

פורסם
  • מחבר
מגדיל טווח אלחוטי הוא פתרון נחמד, אבל צריך לוודא שהוא מתאים לסיטואציה.

חשוב להבין לגבי מגדיל טווח, שהוא לא עושה קסמים ברמת הרדיו. דרך הפעולה שלו היא מאד פשוטה - הוא מתחבר לרשת הקיימת, מייצר בעצמו רשת חדשה, ואז ממסר ביניהן את המידע.

מכאן נובע למשל שהוא הכי יעיל אם מחברים אותו במרכז הנקודות הבעייתיות - במקרה שלך בין הסלון, למיקום של הראוטר.

למה? כי מגדיל הטווח צריך לקלוט בעצמו את הרשת הישנה בצורה סבירה על מנת לזרוק את המידע הלאה, והרכיב הבא אמור לקלוט את המגדיל טווח.

אם אתה יודע שהקליטה ליד ה chromecast גרועה, חיבור מגדיל טווח ממש לידו לא יפתור את הבעיה כמעט בוודאות.

אמנם הקליטה ב chromecast תיראה לך חזקה כי הוא מחובר למגדיל הטווח שקרוב אליו, אבל מגדיל הטווח הוא זה שעכשיו לא יקלוט טוב את הרשת הקיימת בבית.

צריך לוודא שנק' האמצע ביניהם מספיק קרובה עבור שניהם.

עוד נקודה חשובה היא השאלה למה בדיוק אין קליטה טובה בקומה העליונה. האם זה נטו בגלל התקרה/רצפה בין הקומות, או שזה בגלל סיבות של מרחקים אוויריים, ועם קשר פחות ישיר לרצפה.

אם האשמה תלויה ברובה ברצפה, מגדיל טווח אלחוטי בכל מקרה לא יעזור. הסיבה זהה לדוגמה הקודמת - מגדיל הטווח לא יקלוט באופן תקין את הרשת הקיימת בדיוק כמו כל מכשיר אחר (הטלפון שלך למשל).

לבדוק את זה אפשר בקלות ע"י עמידה עם מכשיר סלולארי ממש "מעל" לראוטר בקומה העליונה ולראות איך עוצמת הקליטה. אם גם שם היא חלשה, אז כנראה הבעיה נעוצה בריצפה.

בקיצור, צריך לוודא קודם שמגדיל טווח אלחוטי אכן מתאים לפתרון הבעיה. אם לא, פיתרון מבוסס homeplug ש"יעלה את הרשת קומה" ואז משם לייצר נקודה אלחוטית אולי יהיה יעיל יותר.

דבר נוסף שלא דיברנו עליו עד עכשיו אבל חשוב גם הוא, הוא הערוץ האלחוטי שה WiFi שלך עובד בו כרגע.

שווה לנסות ערוצים נוספים כדי לוודא שהבעיה לא נובעת בהפרעה בקבוצת ערוצים מסויימת ואולי תיפתר "בחינם" בעת מעבר לערוץ אחר.

למען האמת, זה הדבר הראשון שהייתי מוודא לפני שבכלל הייתי הולך וקונה ציוד נוסף לרשת.

בהצלחה!

טוב אז ככה:

1. עמדתי עם האייפון שלי בקומה העליונה ממש "מעל" הראוטר והקליטה באייפון היה 3 קווים (קליטה הכי חזקה). אז זה אומר שבעצם אם אני מחבר בקומה עליונה מגדיל טווח איפה שיש את הקליטה של ה-3 קווים החזקים (ממש מעל הראוטר) או קרוב לשם אז זה יהיה פתרון טוב לקבל גישה אלחוטית לשאר הקומה העליונה?

2. הערוץ שהראוטר שלי עובד בו ל2.4GHz הוא: Auto ערוץ 11

הערוץ שהראוטר שלי עובד בו ל5GHz הוא Auto ערוץ 48

3. אין לי בעיה גם לחבר 2 מגדילי טווח ואפילו 3 השאלה האם זה אפקטיבי לחבר יותר מאחד?

פורסם

התדרים שתארת הם חסרי חשיבות עבורי כי אין לי שום דרך לדעת מה עדיף באזור הבית שלך. את זה תוכל לדעת רק ע"י ניסוי וטעייה.

אני מפציר בך לעשות את זה לפני כל דבר אחר. יכול להיות שתוכל לפתור ככה את הבעיה לחלוטין או לפחות לשפר פלאים את המצב. תתחיל מלבדוק את הערוצים 1,6,11 ותראה מה קורה.

לעניין הנקודה שמעל הראוטר - סביר להניח שזה יעבוד, זאת בתנאי שגם המרחק מהנק' שמעל הראוטר לא רחוקה מידי משאר הציוד בקומה העליונה, ושאין קירות שיפריעו בקומה העליונה בצורה משמעותית. אני ממליץ לעשות בדיקת מהירות עם הטלפון בנק' הזו שמצאת ולראות שאתה מקבל שם מעל ל 20 מגה. זאת בתקווה שאחרי מגדיל טווח בנקודה הזו המהירות תרד בערך בחצי ותוכל לקבל אחריו 10 מגה, שאמור להיות מספיק לרוב סוגי הסטרימינג למיניהם.

אין בעיה לחבר יותר ממגדיל טווח אחד, אבל שים לב לנק' הבאות:

1. מעבר מידע דרך ריפיטר מוריד את המהירות בצורה דיי משמעותית. מעל 50% (למעט סוגים בעלי שתי רשתות נפרדות שהם יקרים יותר, וגם אז המצב לא מדהים).

2. מכאן נובע שאם אתה מנסה לתקשר בין שני מכשירים שכל אחד מהם מחובר לריפיטר אחר, זה שקול בעצם למעבר דרך שני ריפיטרים והראוטר, ואתה עלול לקבל תוצאות עגומות לחלוטין במצב כזה.

3. תיאורטית, כל ריפיטר שאתה מוסיף לרשת פוגע במהירות הכללית מכיוון שציוד WiFi לא יכול לשדר ולקלוט במקביל. ריפיטרים רבים בדכ יורידו משמעותית את המהירות הכללית של הרשת.

שלא תבין אותי לא נכון, אני לא נגד ריפיטרים. אני פשוט מנסה למנוע מצב שתקנה את הציוד ממיטב כספך, תצפה למשהו מסוים ואז תתאכזב. ריפיטרים גם פחות מומלצים לסטרימינג, בטח שבכמות גבוהה מהם שמפחיתה עוד את המהירות. כמובן שאכזבה יכולה לקרות גם עם HomePlug לצורך העניין, אבל מסיבות אחרות ששוות בדיקה בנפרד.

אגב, עכשיו חשבתי על זה - מה מונע ממך להעביר כבל רשת מהראוטר לקומה העליונה ולחבר אליו למעלה AP? זה פתרון עם סיכויי הצלחה טובים בהרבה.

נערך על-ידי v0yAgEr

פורסם
  • מחבר
התדרים שתארת הם חסרי חשיבות עבורי כי אין לי שום דרך לדעת מה עדיף באזור הבית שלך. את זה תוכל לדעת רק ע"י ניסוי וטעייה.

אני מפציר בך לעשות את זה לפני כל דבר אחר. יכול להיות שתוכל לפתור ככה את הבעיה לחלוטין או לפחות לשפר פלאים את המצב. תתחיל מלבדוק את הערוצים 1,6,11 ותראה מה קורה.

לעניין הנקודה שמעל הראוטר - סביר להניח שזה יעבוד, זאת בתנאי שגם המרחק מהנק' שמעל הראוטר לא רחוקה מידי משאר הציוד בקומה העליונה, ושאין קירות שיפריעו בקומה העליונה בצורה משמעותית. אני ממליץ לעשות בדיקת מהירות עם הטלפון בנק' הזו שמצאת ולראות שאתה מקבל שם מעל ל 20 מגה. זאת בתקווה שאחרי מגדיל טווח בנקודה הזו המהירות תרד בערך בחצי ותוכל לקבל אחריו 10 מגה, שאמור להיות מספיק לרוב סוגי הסטרימינג למיניהם.

אין בעיה לחבר יותר ממגדיל טווח אחד, אבל שים לב לנק' הבאות:

1. מעבר מידע דרך ריפיטר מוריד את המהירות בצורה דיי משמעותית. מעל 50% (למעט סוגים בעלי שתי רשתות נפרדות שהם יקרים יותר, וגם אז המצב לא מדהים).

2. מכאן נובע שאם אתה מנסה לתקשר בין שני מכשירים שכל אחד מהם מחובר לריפיטר אחר, זה שקול בעצם למעבר דרך שני ריפיטרים והראוטר, ואתה עלול לקבל תוצאות עגומות לחלוטין במצב כזה.

3. תיאורטית, כל ריפיטר שאתה מוסיף לרשת פוגע במהירות הכללית מכיוון שציוד WiFi לא יכול לשדר ולקלוט במקביל. ריפיטרים רבים בדכ יורידו משמעותית את המהירות הכללית של הרשת.

שלא תבין אותי לא נכון, אני לא נגד ריפיטרים. אני פשוט מנסה למנוע מצב שתקנה את הציוד ממיטב כספך, תצפה למשהו מסוים ואז תתאכזב. ריפיטרים גם פחות מומלצים לסטרימינג, בטח שבכמות גבוהה מהם שמפחיתה עוד את המהירות. כמובן שאכזבה יכולה לקרות גם עם HomePlug לצורך העניין, אבל מסיבות אחרות ששוות בדיקה בנפרד.

אגב, עכשיו חשבתי על זה - מה מונע ממך להעביר כבל רשת מהראוטר לקומה העליונה ולחבר אליו למעלה AP? זה פתרון עם סיכויי הצלחה טובים בהרבה.

שמע אתה לא מאמין. בסוף פתרתי את הבעיות עם מגדיל טווח אחד ששמתי בסלון (אמצע הבית). עכשיו הgoogle chromecast מתחבר חופשי ואפשר לעשות stream אליו באיכות מעולה.

ויש בקומה העליונה אחלה קליטה של 2-3 קווים באייפון. לא האמנתי שמגדיל טווח אחד יסגור תסיפור הזה.

מגדיל הטווח שהשתמשתי הוא: http://plonter.co.il/detail.tmpl?sku=TL-WA850RE

תודה רבה אחי על העזרה אתה אחלה בחור

פורסם

בשמחה, שמח לשמוע שהסתדרת!

אגב, אני מניח שיש לך סלון גדול, ואת הריפיטר שמת לא ממש קרוב ל Chromecast. אחרת זה ממש מוזר שצריך ריפיטר ל chromecast והוא לא מצליח לשדר בעצמו עד לראוטר...

פורסם
  • מחבר
בשמחה, שמח לשמוע שהסתדרת!

אגב, אני מניח שיש לך סלון גדול, ואת הריפיטר שמת לא ממש קרוב ל Chromecast. אחרת זה ממש מוזר שצריך ריפיטר ל chromecast והוא לא מצליח לשדר בעצמו עד לראוטר...

שמתי את המגדיל טווח בנקודת אמצע בערך. בוא נגיד 10 מטר מהראוטר ו7 מטר מהgoogle chromecast בערך

פורסם

יפה, נשמע הגיוני. תתחדש ותהנה!

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.