עבור לתוכן

זיהוי רכיב אלקטרוני

Featured Replies

פורסם

קודם כל אני רוצה להקדים שאין לי מושג בכל מה שקשור לאלקטרוניקה.

נהרס לי מכשיר חשמלי כלשהו פתחתי אותו ועם טסטר בדקתי אם יש זרם, גיליתי שיש זרם עד רכיב כלשהו (שלצערי אבד לי כך שאני לא יכול להעלות תמונה שלו), הרכיב הזה נראה כמו משהו בין דיודה/נגד לבין גוש מתכת אפור עם רגל מכל צד, הדבר היחיד שאני זוכר שהיה כתוב עליו זה LDCPG מתחת לזה משהו כמו ry240 מתחת לזה משהו עם tf 240c (אולי מעלות?) ובשורה האחרונה 250v10a ובעיגול היה כתוב tov או משהו כזה, חיפשתי LDCPG בגוגל הוא הביא לי כמה תשובות בסינית (אני חושב) וברוסית.

הבנתי שיש רכיב שתפקידו הוא לההרס במקום המכשיר החשמלי (כנראה אם יש מתח גבוהה או משהו כזה, כמו שאמרתי אני לא ממש מבין בזה...) ושהוא בעצם מגן ב"גופו" על המכשיר, מכיוון שהרכיב הנ"ל היה הרכיב הראשון אני חושב שיכול להיות שזה אותו רכיב והוא פשוט מת בגבורה תוך מילוי תפקידו ואגב זה השבית לי את המכשיר.

מה אתם אומרים? יכול להיות שהוא הוא הרכיב המדובר? וא"כ, האם אפשר לחזור להפעיל את המכשיר בלי הרכיב הנ"ל?

נערך על-ידי eido300

פורסם

כזה?

9002825754.JPG

פורסם
  • מחבר

לצערי אני לא יכול לראות תמונות (יש לנו אינטרנט עם חסימה ולא תמיד הוא חוסם את הדברים הנכונים...)

אני יכול להגיד לך שיש לו צד אחד שטוח וצד אחד שכאילו יש לו תוספת של מעין משולש. ערכתי למעלה את מה שכתוב עליו, אולי זה יעזור.

נערך על-ידי eido300

פורסם

התיאור נראה מתאים

הרכיב אותו מתאר Stojakovic הוא פיוז תרמי - מנתק את הזרם כשהטמפרטורה בה הוא נמצא גבוהה מידי. הוא מתאים לתיאור שלך, אבל ליתר בטחון תתאר לנו מה בדיוק אתה מנסה לתקן ומה התקלה

אתה תמצא כאלה בדרך כלל במכשירי חימום - שם יש להם תפקיד של הגנת בטיחות - אם הגוף חימום מתחמם יותר מידי (למשל כי התרמוסטט נתקע או כי לא עובר אוויר בפתחי האוורור וכו) הפיוז יישרף וימנע מצב שהגוף חימום מתלהט לטמפ' שהוא ממיס את המארז או עולה באש

ברוב המקרים כשהוא נשרף יש סיבה למה - משהוא מבחוץ הביא לעלייה קיצונית בטמפ'. עליך לתקן את הבעיה שמבחוץ ולא רק להחליף את רכיב ההגנה. במיעוט קטן מהמקרים הוא נשרף "סתם" (בגלל התחממות של הרכיב עצמו מהזרם שעובר בו, מה שלא אמור לקרות)

והאינטרנט אם החסימה אינו דבר טוב, כפי שאתה יכול לראות כאן : אנחנו מדברים על רכיב שהוא ככל הנראה רכיב בטיחות קריטי במכשיר חשמל, ואתה לא יכול אפילו לראות תמונה של הרכיב הנל בשביל לוודא שאנחנו לא מדברים על רכיבים שונים ומטעים אחד את השני בצורה חמורה....

פורסם
  • מחבר

מדובר בטוסטר עם תבניות מתחלפות לוופל בלגי, התקלה היא שביום בהיר אחד וללא שום הודעה מוקדמת הטוסטר החליט לא להידלק.

הרכיב היה מחובר ממש לפני הגוף חימום, בין הכבל שמחובר לשקע לבין הגוף חימום, כמו שכתבתי מקודם זה הרכיב הראשון.

איך אני יכול לדעת במה התקלה? אני יכול מקסימום לשים פיוז חדש ולחכות שגם הוא ישרף ואז אולי אני אוכל לראות למה.

ולגבי האינטרנט עם החסימה - נכון לפעמים יש חסרונות, אין מה לעשות שום דבר לא מושלם, אבל מבחינתי היתרונות שבדבר עולים בהרבה על החסרונות, אז כן, מבחינתי זה כן דבר טוב, ובמקרה שלנו במקרה הכי גרוע הייתי מחפש חנות שמוכרת כאלה דברים והולך לשאול אותו מה זה ומה אפשר לעשות בנידון.

פורסם

אם יש לך מולטימטר תבדוק את המוליכות של הרכיב מ 2 הצדדים, הוא מוליך כשהוא תקין ומנותק כשהוא לא

אם לטוסטר הזה יש תרמוסטט, תראה אם אין משהוא שנראה תקוע ברכיבים של התרמוסטט (חתיכה מהטוסט ?), שכתוצאה ממנו הוא לא התנתק כשהגיע לטמפ' שנקבעה שם

כשהייתי צריך להחליף אחד כזה (במערכת הפשרה של מקרר אצל חברים) קניתי מהאינטרנט. לא יודע איפה מוכרים כאלה בארץ, ואם כן באם המחיר נורמלי או לא. נראה לי שבהרבה מקומות ישלחו אותך לקנות טוסטר חדש.....

תחשוב איך אתה תחבר אותו - להלחים אי אפשר כי אתה תשרוף אותו מהחום של ההלחמה. אני חיברתי במקרה שלי על ידי חיבורי לחיצה, חתכתי את הקודם צמוד לרכיב כך שהמוליכים שלו נשארו מחוברים לחוטים ואז לחצתי אליהם את החדש אם סופיות כבל ולוחץ מתאים. (לא פלאייר, חיבור על ידי פלאייר לא יוצר חיבור טוב, הוא יתחמם וישרוף שוב את הרכיב)

ובעניין האינטרנט, הסינון הטוב ביותר הוא זה שמותקן על המשתמש ולא על המחשב או האינטרנט.....

פורסם
  • מחבר

תודה, לא ממש יודע איך עושים את זה אבל מקווה שנסתדר.

החנות היחידה שראיתי שמוכרת דברים כאלה היא באזור רמת-גן או תל אביב, לא בטוח ברשות מי זה, קניתי מהם בעבר משהו כזה, אומנם זה לא כל כך זול אבל אולי זה שווה את זה.

אולי באמת נחבר את זה בלחיצה, ככה זה היה מחובר עכשיו.

- - - תגובה אוחדה: - - -

לבדוק את הרכיב או את המכשיר?

הרכיב אבד, כך שאני לא יכול לבדוק אותו...

פורסם

אתה יכול לחבר מחדש את החוטים מ 2 הצדדים (בלי הרכיב) ולנסות להדליק - זה יתן לך תשובה אם הרכיב היה שרוף או לא

אל תשאיר את זה מופעל ללא רכיב ההגנה במשך יותר מבדיקה קצרה - כי אם באמת יש התחממות יתר, אין עכשו מה שינתק - הטוסטר ללא רכיב ההגנה לא בטוח לשימוש (יכול להתחמם ולהישרף ממש, להביא לשריפה וכו')

תעבור על יתר המעגל של הטוסטר ותראה אם יש סימנים למה קרתה התחממות יתר. דברים כמו - תרמוסטט שנראה תקוע / פגוע מכאנית / גוף חימום שנראה שהתחמם יותר מידי (אולי רק בקטע מסויים מחוט החימום) / קצר מגוף החימום למארז החיצוני של הטוסטר וכו'

האם קרה משהוא מיוחד בפעם האחרונה שהוא עבד ? למשל - באת להוציא את הטוסט והוא היה כבוי אבל בלי שהידית קפצה החוצה ?

פורסם
  • מחבר

זה כנראה פיוז טרמי, דומה בצורה לזה, רק שהראש שלו היה חום/שחור ולא אדום (גם הכיתוב שלו היה טיפה שונה, אבל אני לא חושב שזה חשוב).

אני אעבור על השאר, למרות שגם אם יש משהו אני לא בטוח אדע שזה בעיה או לא בעיה, אני פשוט לא יודע איך זה אמור להראות...

זה קרה לפני המון זמן, אין לי מושג איך, פשוט ניסינו להפעיל אותו והוא לא נדלק.

נערך על-ידי eido300

פורסם

הפרמטרים החשובים הם טמפרטורה (לפי מה שהיה כתוב על הרכיב שלך), זרם (נניח 10A), ומתח (סטנדרטי 250V)

הצורה של הראש שונה אצל כל יצרן, והיצרנים משתמשים בצבע בשביל זיהוי מהיר של הפיוזים - נניח צבע שונה לכל טמפרטורה וכדומה. בכל מקרה אתה אמור לזהות אותם לפי הנתונים הכתובים ולא לפי הצבע. יש כמה יצרנים, אתה כמובן לא חייב לבחור את אותו אחד בדיוק שהיה במקור

כמו כן מכיוון שהגוף של הפיוז מתכתי ומחובר למוליך מ 1 מהצדדים, עליך לוודא שהוא באוויר (או בתוך שרוול בידוד אם היה כזה במקור) ולא נוגע בדברים כמו הגוף של הטוסטר, בקיצור, שהוא מורכב באותה צורה כמו הרכיב המקורי. מכיוון שהוא מגיב לטמפרטורת הסביבה ולא לזרם, הוא אמור להיות ממוקם בתוך הטוסטר באותה צורה (למשל, באותו מרחק בערך מהחלקים החמים כמו הרכיב המקורי)

פורסם
  • מחבר

את הפרמטרים האלה יש לי, זה מה שכתבתי למעלה, הבעיה היא לחבר את זה כמו שכתבת, הוא היה עטוף בתוך שרוול בידוד, אין לי כזה דבר, מה אפשר לעשות?

פורסם

איזה סוג של שרוול - פלסטיק ? סיבי זכוכית ?

פורסם
  • מחבר

נראה כמו גומי ועטפו אותו בעוד שכבה של בד ארוג, מצאתי אצלי בבית חבילה של שלוש כאלה אבל אני לא יודע אם זה יספיק (הורדתי בידוד בכמה מקומות עד שהגעתי לרכיב הזה).

אם אני אקנה את זה, הבידוד הזה יהיה מספיק טוב?

נערך על-ידי eido300

פורסם

ה "גומי" שם היה ככל הנראה סיליקון כלשהוא

בכל מקרה, אלה חומרים שאמורים להיות עמידים לטמפ' גבוהות לפחות עד אותה טמפ' כמו הפיוז עצמו, כלומר 240C. תחליפים כמו דבק חבלה לא יחזיקו מעמד בטמפרטורות כאלה, הם פשוט לא אותו חומר גם אם הם נראים דומה

תצתרך לשים שרוול בידוד סיבי זכוכית שמתאים לטמפ' גבוהות, ואם הוא בלי ציפוים כלשהם, אז לא פחות מ 2..3 שכבות של צינור כזה בשביל שהוא באמת יוכל לבודד 240V (אחרת הוא יספוג אם הזמן לכלוך בין הסיבים וייפרץ)

  • 2 שנים מאוחר יותר...
פורסם

שאלה

איך ניתן לזהות רכיב אלקטרוני שגרדו ממנו את הסימון

 

אשמח לקבל המלצות

 

תודה

 

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים