עבור לתוכן

שאלה על מיסים בקניית טבק לנרגילה מאתרים מחו''ל.

Featured Replies

פורסם

היי חברים.

שואל בשיא הרצינות,בארץ קופסא קטנה של נחלה עם 50-60 גרם עולה סביב ה32 שקלים.

לעומת זאת בחול המחירים הרבה יותר שפויים כ2.5 דולר לחבילה שעולה בארץ 32-35 שקלים.

אני מעוניין לקנות קילו ב35 דולר,השאלה היא מה לגבי המכס,איך הולך החישוב שלהם,ראיתי באתר שלהם 350 אחוז מס על טבק למקטרת,אין משהו שאומר על נרגילה באתר של המכס.

פורסם

טבק זה טבק,לא משנה איך אתה מעשן אותו.

בכל אופן 35 דולר לקילו,ומה עם משלוח?

קילו נמכר בארץ בכ200 ש"ח,אתה לא חייב לקנות את האריזות הקטנות והמצ'וקמקות של נחלה.

פורסם

אם תקנה בחביות קטנות, 99 אחוז סיכוי שזה כלל לא יעצר במכס.

וגם המשלוח יהיה זול.

חבילה גדולה וכבדה = משלוח יקר = סיכוי גבוה מאוד להעצר במכס.

פורסם
  • מחבר
טבק זה טבק,לא משנה איך אתה מעשן אותו.

בכל אופן 35 דולר לקילו,ומה עם משלוח?

קילו נמכר בארץ בכ200 ש"ח,אתה לא חייב לקנות את האריזות הקטנות והמצ'וקמקות של נחלה.

משלוח חינם,הבעיה זה המכס..

והטבק במשקל שקונים אצל בני דודנו ובחנויות הוא אף פעם לא ישתווה לטבק של נחלה בקופסא,ואני אחד שעבר אצלו הרבה טבק במשקל,החל מכפר יאסיף,ד''ר נרגילה,כל מה שיש ביפו,ואפילו כמה מכרים שמביאים לי טבק מחברון,לא כיף לעשן את זה לעומת טבק של נחלה/מייזו למרות שמדובר במחיר שערורייתי.

roeesnir

אם אני סוגר עם משלוח של 5 קופסאות 100 גרם כ''א,לדעתך יש סיכוי גדול שזה יתפס במכס?

ובמידה וכן מה ההשלכות של זה?

פורסם

500 גרם זה משקל נמוך.

בפרט אם החבילה קטנה, סיכוי נמוך שזה יתפס.

אבל!

אף אחד לא יכול להבטיח שזה לא יתפס.

בטח לא אני.... (כבר תפסו לי כמה פעמים..)

אם זה נתפס, ישלחו לך מכתב, (אחרי שבועיים בערך), ותצטרך לשלם מכס ומע"מ.

אם ההצהרה על החבילה לא נכונה - הם יכולים גם לקחת לך הכל כפול,

בתור קנס (שלא ברור לי אם הוא חוקי או לא), אחרי שתשלח להם העתקים של חשבונית הקניה, וכל הפרטים.

אה.. ויכולים לעבור 3 חודשים עד שתקבל את החבילה.

עוד דבר קטן, תקבל גם בתור "בונוס" מכתב שמודיע חגיגית שבפעם הבאה שתנסה "להבריח" משהו, יחרימו לך אותו.

כן. זו המדיניות במדינתנו.

לצערנו.

פורסם
  • מחבר

תודה על התשובה שלך.

רק אם אפשר לדעת איך הולך כל העניין של הקנס של המכס?,זה הולך לפי תשלום פר משקל נכון?,ומה אותו תשלום שיגבו ממני במידה ואכן החבילה תתפס אצלם.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים