עבור לתוכן

כונן ssd - עזרה בבחירה

Featured Replies

פורסם

אהלן,

הכונן הפנימי שלי בלפטופ מתקתק לקראת קריסה ואני מעוניין להשתדרג ולהזמין לי כונן ssd חדש.

אני מתלבט בין 250 או 500 גיגה - ה250 נשמע לי קצת גבולי, מאיזה קיבולת הכונן מתחיל להיות איטי מהרגיל(זה יעזור לי בבחירה)?

ראיתי כאן המלצות לסדרות הבאות ואשמח להסבר מה ההבדל ביניהן (הדיון הראשי לא כל כך מעודכן):

Crucial BX100

Samsung 850 EVO

לגבי סדרת Samsung 850 PRO - ההבדל בינה לבין הEVO הוא משמעותי (שווה את ההפרש)?

לגבי הקנייה - אני לא לחוץ על הכונן כי הכונן הישן עדיין מתפקד, מכירים אתר משתלם יותר עם עדיפות לאחריות על הכונן?

תודה רבה, דור

פורסם

לא מבינים מההודעה הראשית אם הכונן הקיים שלך(זה שאתה לא ממהר להחליפו) הוא SSD או הרדיסק.

לכאורה אפשר להבין שזה הרדיסק לקראת קילקול מהמילה "מתקתק" ו"לקראת קריסה".

הכונן הפנימי שלי בלפטופ מתקתק לקראת קריסה ואני מעוניין להשתדרג ולהזמין לי כונן ssd חדש.

אבל אז אתה אומר את זה:

לגבי הקנייה - אני לא לחוץ על הכונן כי הכונן הישן עדיין מתפקד

מאוד מבלבל.

הBX100 250GB נמכר במחיר משתלם של 481-477 בTMS ופלונטר.

ה250GB 850 EVO עולה 100 שקל יותר בערך והוא טיפ טיפה יותר מהיר באחוזים, שאינם מצדיקים את התוספת מחיר(באחוזים).

ה250GB 850 PRO כבר מתקרב למחיר של 500GB BX100, ונותן שיפור ביצועים ורמת שינוי מורגש קטנה שאינה מצדיקה את המחיר היקר.

מסקנה: הBX100 250GB הכי משתלם מבחינת מחיר/נפח/ביצועים.

פורסם
  • מחבר

תודה על התשובה המהירה !

הכונן הישן הוא hdd רגיל שכנראה יפסיק לעבוד בקרוב, רשמתי את המשפט האחרון כדי לציין שאין לי בעיה לחכות להזמנה מחול אם זה משתלם יותר מבחינת מחיר.

לגבי הנפח של הכונן: אם אני זוכר נכון קראתי שהוא מתחיל להאט כשהוא מתמלא, אתה יודע בערך כמה ניתן לאחסן ב250gb של crucial מבלי להרגיש בהאטה של הכונן?

פורסם

לא צריך להתרגש מזה.

נסה לשמור על 10-20% פנויים.

לא נורא אם מדי פעם תצופף כשאין ברירה.

פורסם

את הEVO 250GB יש באחלה מבצעים באמזון ואתרים נוספים בחול. 100-150 שקל פחות מהמחיר שלו בישראל - 600-670

הBX100 משתלם אך ורק בדגם ה500GB אוב רכישה בארץ. בחול הEVO 850 זול מספיק כדי להיות משתלם מול הBX100 והוא עדיף עליו.

בעקרון גם את 850/BX100 בנפח 500GB אתה יכול להזמין מאמזון ב800 שקל

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים