עבור לתוכן

[עזרה] המון בעיות צצו מאז התקנת SSD

Featured Replies

פורסם

היי,

לפני כמה זמן התקנתי SSD חדש של Samsung EVO850 250GB, עכשיו העניין הוא שמאז אני חווה המון בעיות, כולל אחת שנוצרה אתמול והיא ממש מציקה.

אז הבעיות הם:

1. המחשב נכנס באופן ראנדומלי למצב שינה באמצע עבודה, וברגע שהוא נכנס למצב הזה אין אפשרות ל'העיר' אותו, כלומר אני לוחץ על העכבר / מקלדת והמחשב כן מראה שהוא דלוק, אבל המסך עדיין כבוי.

2. המחשב לפעמיים פשוט עושה מסך לבן, כל המסך לבן פשוט, נגיד המחשב ער חצי שעה ואני לא לוחץ על כלום, הוא לא יכנס למצב שינה, אבל אם אני חוזר ולוחץ על סתם חלון - בום מסך לבן, וחייב ריסטרט בשביל לסדר את זה.

3. עשיתי את כל ההמלצות שאמרו, לשנות את המצבי שינה דרך Control Panel, להפוך את הצלילים של ווינדוס ל'No Sound' + הוצאתי והכנסתי את הבטריה של הביוס, מה שעורר בעיה חדשה.

4. הבעיה החדשה שהתעוררה בעקבות הוצאה והחזרה של הבטרייה של הביוס, הכפתור של הדלקת המחשב פשוט נתקע למטה, וגם אם אני פותח את הפרונט דור ודוחף אותו למעלה - הוא לא עולה עד הסוף ועדיין נתקע אם אני לוחץ עליו שוב. ואי אפשר ככה, כל פעם שאני מדליק את המחשב צריך לדחוף את הכפתור למעלה במהירות ולא - מתעוררת בעיה חדשה:

5. אם אני לא מספיק לדחוף את הלחצן למעלה ועדיין מדליק את המחשב, הוא עושה כמה פעמיים ריסטרט - כלומר מנסה לעלות (לא מגיע לשלב הווינדוס) ומתכבה שוב ושוב, ואז עולה חלון שאומר שהMain Bious Corrupted, ושהוא עושה Restore דרך הDual Bios - מה שלא הגיוני כי הרגע איפסתי אותו (ניסיתי לאפס שוב ושוב, לא עוזר), אני לא מבין איך כפתור ההדלקה של המחשב גורם לבעיות בביוס ולהפך.

אגב, כשהמחשב עולה אחרי הRestore Main Bios השעה במחשב הולכת ל1/1/2012, לשעה 00:00, והסמלים בצד ימין למטה נעלמים עד שאני עושה ריסטרט.

אז כמו שאתם רואים אלו בעיות ממש חמורות שהתחילו להתפתח מאז ה-SSD, אין הרבה מידע מועיל באינטרנט עליהם ולכן חשבתי לפנות אלייכם פה כתקווה אחרונה לפני יצירת קשר עם TMS.

תודה רבה מראש! :)

עריכה:

חשוב לציין, שהמחשב הורכב ע"י TMS, ובהתחלה הארדיסק היה מחובר לCD-ROM, וזה כביכול חיבור SATA3, אז חיברתי את הארדיסק לSATA-2 ואת ה-SSD לCD-ROM, וזה כותב שהחיבור הוא SATA3 והכל טוב, השאלה היא: האם נכון לחבר את זה לCD-ROM?

נערך על-ידי Aviad56

פורסם
  • מחבר

הקפצה. אני תקוע חבר'ה..

פורסם

שהמחשב נדלק ונכבה הרבה פעמים זה הורס אותו?

איך מוציאים סוללת ביוס? (אתה מתכון לסוללת של הלוח אם)

למה לא ללכת אליהם מהתחלה? יש להם כלים וידע?

אני סתם מתעניין, אין לי ידע לעזור לך

פורסם

איך כפתור ההדלקה נפגע מהוצאת הבטריה?

הם לא באותו איזור בכלל...

אתה יכול להחליף בין כפתור ה-RESET לכפתור ההדלקה כפתרון זמני.

פורסם

המחשב לא נכנס לשינה. הוא פשוט נתקע!

מי יודע אם יש בכלל קשר ל SSD בבעית התקיעה.

כל היתר ממש לא קשור ל SSD.

פורסם
  • מחבר
שהמחשב נדלק ונכבה הרבה פעמים זה הורס אותו?

איך מוציאים סוללת ביוס? (אתה מתכון לסוללת של הלוח אם)

למה לא ללכת אליהם מהתחלה? יש להם כלים וידע?

אני סתם מתעניין, אין לי ידע לעזור לך

לא

הסוללה של הלוח אם, ברגע שאתה מוציא ומכניס אותה זה מאפס את הביוס

כי בהתחלה אלו היו בעיות קטנות שאפשר למצוא אליהם פתרונות - שלא עזרו לי, ועם הזמן התפתחו עוד

איך כפתור ההדלקה נפגע מהוצאת הבטריה?

הם לא באותו איזור בכלל...

אתה יכול להחליף בין כפתור ה-RESET לכפתור ההדלקה כפתרון זמני.

אין לי שמץ, זה מה שמוזר פה, אולי כשהוצאתי את המחשב והרמתי אותו משהו זז (לא הגיוני, אבל אין סיבה אחרת)

אין לי כפתור ריסט, רק כפתור גדול של הפעלה (מארז של TMS)

המחשב לא נכנס לשינה. הוא פשוט נתקע!

מי יודע אם יש בכלל קשר ל SSD בבעית התקיעה.

כל היתר ממש לא קשור ל SSD.

אם הוא נתקע אני אמור לראות לפחות תצוגה על המסך, למרות שאני חושב שאתה צודק בגלל שהלדים כן עובדים, אבל המסך עצמו כאילו הוא מכובה, הוצאת החיבור של המסך למחשב והחזרה לא עוזרת.

אני לא יודע אם יש קשר בין הבעיות לבין ה-SSD, אבל אמרתי שהבעיות התחילו מאז התקנת ה-SSD. ציינתי גם את אופן החיבור שלו, זה לא מוזר?

פורסם

נשמע לי כאילו ההתקנה של הווינדווס לא הייתה משהו מלכתחילה על הSSD, אולי העברה לא טובה מהתקנה על הארד דיסק או עדכון שדפק משהו.

אחר כך איפסת את הביוס והוא חזר למצב IDE במקום AHCI - מה שלא מאפשר למערכת לעלות בכלל.

בנוסף, הכפתור התקוע שלך דופק לך את הPOST כל פעם ולכן אתה מקבל התרעות על ביוס לא תקין.

לסיכום: סדר את הכפתור, תאפס את הביוס פעם אחרונה, תעביר למצב AHCI, תן לו לעלות ותראה מה קורה.

נערך על-ידי אביב גפן

פורסם

במצב שינה המנורה במארז שמראה שהמחשב דלוק "נושמת"

(תכניס אותו אתה לשינה ותבין.)

אם היא לא נושמת זה לא מצב שינה - זאת תקיעה.

ואני לא רורה שום קשר לדרך שבה התקנת/העברת את החלונות ל SSD.

פורסם
התקנתי SSD חדש של Samsung EVO850 250GB, עכשיו העניין הוא שמאז אני חווה המון בעיות

זה (להשערתי) הקשר להתקנה הלא משהו על הSSD.

פורסם
  • מחבר
נשמע לי כאילו ההתקנה של הווינדווס לא הייתה משהו מלכתחילה על הSSD, אולי העברה לא טובה מהתקנה על הארד דיסק או עדכון שדפק משהו.

אחר כך איפסת את הביוס והוא חזר למצב IDE במקום AHCI - מה שלא מאפשר למערכת לעלות בכלל.

בנוסף, הכפתור התקוע שלך דופק לך את הPOST כל פעם ולכן אתה מקבל התרעות על ביוס לא תקין.

לסיכום: סדר את הכפתור, תאפס את הביוס פעם אחרונה, תעביר למצב AHCI, תן לו לעלות ותראה מה קורה.

בכל פעם שאיפסתי את הביוס והמחשב עלה לחצתי מהר F12, הלכתי לSetup עשיתי Default Configuration ואז הלכתי ושיניתי למצב AHCII במקום IDE, למדתי את זה מפעם אחת שהווינדוס ניסה לעלות ואז עשה ריסטרט ורצה שאני אעשה Repair למערכת.

את מערכת ההפעלה התקנתי מ-0, ז"א שהיה לי לפני כן שני מחיצות של 1TB, אחת עם ווינדוס ואחת עם הורדות, את ההורדות השארתי, את הווינדוס פרמטתי לגמריי, והתקנתי את המערכת על ה-SSD.

כרגע המחשב עדיין חיי כבר כמה שעות בלי לעשות בעיות (מוזר), אבל הכפתור עדיין תקוע ובגלל שאחרי שהדלקתי אותו מהר דחפתי אותו למעלה (המארז עדיין פתוח...) אז הוא לא עושה בעיות כרגע.

איך אני מסדר את הלחצן? שמתי לב שצריך מברג מיוחד בשביל לפתוח את האזור הזה בכלל, עיגול קטן כזה..

אגב: בDevice Manager מאז תחילת בעיית הכפתור, מופיע סימן ליד PCI Serial Port, תמונת המחשה:

http://i.imgur.com/F8mZwuV.png

נערך על-ידי Aviad56

פורסם

אוקיי, אז אפשר להוריד את נושא הAHCI והתקנת הווינדווס.

בכל אופן, אני מאמין שהבעיה העיקרית במה שתיארת הוא הכפתור התקוע, את השאר אתה יכול לבדוק עם התקנת ווינדווס נקיה (על הרדיסק חיצוני או אולי זה ששימש לווינדווס לפני הSSD)

כדי לשחרר את הכפתור תצטרך כנראה לפרק את כל הפנל הקדמי. בדרך כלל הפנל תפוס עם ברגים או לשוניות פלסטיק לחלק הפנימי הקדמי של המארז, חשוב לשחרר את שני הצדדים לפני שמתחילים למשוך את הפנל כי בדרך כלל הוא עשוי מפלסטיק שביר למדי. אחרי שהפנל אצלך ביד, פרק את הכפתור הסורר, נקה אותו עד שהוא עובד כמו שצריך ותחזיר חזרה.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים