עבור לתוכן

מעבד לצורכי תכנות

Featured Replies

פורסם

היי,

אני רוצה לשדרג את המחשב שלי כדי שיריץ יותר טוב תוכנות כמו Eclipse, Android Studio וחבריהם.

יש לי כונן SSD שאכן האיץ את המחשב אבל עדיין לא כמו שהייתי רוצה.

האם אתם חושבים שמה שצריך כאן זה מעבד?

זה המעבד שלי כרגע:

Intel® Core2 Duo CPU E8400 @ 3.00GHz

זיכרון RAM 4GB

פורסם

ברור. מעבד ולוח, ואולי גם ספק. כדאי גם עוד RAM. המחשב שלך ישן.

פורסם

מה כלכך ברור בזה?

למה הוא צריך יותר מזה עבור ANDROID STUDIO ?

לא ברור בכלל.

זה גם מספיק בהחלט כדי להריץ WIN7 בצורה מושלמת.

אולי רק אם אתה עושה פרויקטים כבדים ויש לך צוואר בקבוק בזיכרון RAM אז כדאי לשדרג ל8 אבל זה רק אם.

בגדול נשמע שאתה לא מרוצה כי משהו לא עובד לך טוב.

אם תגיד לנו איפה הבעיה אולי נוכל לעזור כי על השאלה ששאלת כבר נענית ...

פורסם

אם הוא מעוניין להריץ בקלות ובמהירות את האמולטור של ה-SDK, או שאקליפס תעבוד לא בכבדות, המעבד גבולי.

פורסם
  • מחבר

היי שוב,

בגדול המחשב טס מאז שהתקנתי SSD מלבד שתי התוכנות שהזכרתי.

הבעיה הכי נראית לעין בemulator של android studio ממש לוקח זמן עד שהוא עולה ועד שהוא מגיב.

האמת שרק התחלתי לעבוד איתו אז אין שום פרויקט גדול - פשוט הוא לא מצליח להריץ את זה מהר.

השאלה אם הווינדוס 7 64 ביט יכול בכלל להשתמש בעוד 4GB RAM?

פורסם

זה מה שכתבתי, הבעיה תהיה עם האמולטור.

ווינדוס 7 64 ביט יכול להשתמש תיאורטית בהרבה יותר, תלוי איזו גרסה יש לך:

[TABLE=width: 742]

[TR]

[TH=bgcolor: inherit]Version[/TH]

[TH=bgcolor: inherit]Limit on X86[/TH]

[TH=bgcolor: inherit]Limit on X64[/TH]

[/TR]

[TR]

[TD]Windows 7 Ultimate[/TD]

[TD]4 GB

[/TD]

[TD]192 GB

[/TD]

[/TR]

[TR]

[TD]Windows 7 Enterprise[/TD]

[TD]4 GB

[/TD]

[TD]192 GB

[/TD]

[/TR]

[TR]

[TD]Windows 7 Professional[/TD]

[TD]4 GB

[/TD]

[TD]192 GB

[/TD]

[/TR]

[TR]

[TD]Windows 7 Home Premium[/TD]

[TD]4 GB

[/TD]

[TD]16 GB

[/TD]

[/TR]

[TR]

[TD]Windows 7 Home Basic[/TD]

[TD]4 GB

[/TD]

[TD]8 GB

[/TD]

[/TR]

[TR]

[TD]Windows 7 Starter[/TD]

[TD]2 GB

[/TD]

[TD]N/A

[/TD]

[/TR]

[/TABLE]

פורסם

@Gal763

1. צריך לבדוק היכן בדיוק צוואר הבקבוק במערכת - יש לבדוק במנהל המשימות מה קורה מבחינת אחוזי השימוש המעבד והזיכרון בזמן שהתוכנות הרלוונטיות פועלות. אם המעבד בעומס מקסימלי כל הזמן - המעבד הוא צוואר הבקבוק ואם לא נשאר זיכרון פיזי פנוי - יש להוסיף עוד זיכרון.

2. הוספת זיכרון למחשב כזה תלויה בלוח האם - יכול להיות שהלוח שלך עובד עם זיכרון DDR2 ויכול להיות שהוא עובד עם DDR3. בנוסף יכול להיות שאין לך בכלל אפשרות להתקין יותר מ 4GB על לוח האם שלך (אולי הלוח לא תומך בכך או שאולי פשוט אין לך חריצי הרחבה פנויים לזיכרון). בכדי לדעת מה ניתן לעשות אתה צריך לפרט את דגם לוח האם שלך ואת תצורת הזיכרון הנוכחית שלך (כמה מודולים ומאיזה סוג).

3. בכל מקרה 4GB לרוב השימושים כיום הוא נפח גבולי ולכן רצוי להוסיף עוד זיכרון אם הדבר אפשרי ומשתלם (אולי בכלל ישתלם לך להחליף את כל השילוש במקום להוסיף עוד זיכרון).

פורסם
  • מחבר

עשיתי בדיקה:

במהלך הרצת הAS יש 100% שימוש במעבד - עד לסיום הטעינה ואז יש 0-10%. (2 GB שימוש בזיכרון).

לאחר הפעלת הemulator המעבד רץ בין 50-60% במהירות והזיכרון עומד על 3.6GB שימוש.

מה אתם מציעים?

שוב לשאלתי - יש לי windows 7 home premium 2009 64bit - האם ניתן בכלל לשדרג זיכרון או שלא יהיה ניתן להשתמש בו?

האם אפשר לבדוק אם יש לי DDR2\3 וכו' דרך המחשב עצמו ולא פיזית בפתיחה? כי אני לא בטוח.

- - - תגובה אוחדה: - - -

עדכון: עושה רושם שכשאני מבצע פעולה בemulator יש שימוש של 80-90% במעבד עד לסיומה - ושימוש של 3.7-3.8GB בזיכרון

פורסם

כנראה DDR2. אתה יכול לבדוק עם CPU-Z

פורסם
עדכון: עושה רושם שכשאני מבצע פעולה בemulator יש שימוש של 80-90% במעבד עד לסיומה - ושימוש של 3.7-3.8GB בזיכרון

מבחינת הזיכרון המצב מאד גבולי. לדעתי תוספת של זיכרון תעזור לך.

מבחינת המעבד - אם יש רק תוכנה אחת שעובדת, סביר להניח שכל כח העיבוד של המעבד יופנה אליה בכדי שהיא תסיים את הפעולה שלה כמה שיותר מהר. העניין הוא שאם הפעולה הזו לוקחת הרבה זמן במעבד שלך, אז אפשר להניח שהמעבד פשוט חלש מדיי (בעיקרון אפשר לומר שכל מעבד יכול לבצע כל פעולה, רק שבמעבדים חלשים פעולה כזו תיקח הרבה יותר זמן). אם אתה לא מעוניין בקניית מחשב חדש, אתה יכול לנסות לחפש מעבד חזק יותר המתאים ללוח האם שלך (כנראה מעבד מרובע ליבות מסדרת ה Q8000 או ה Q9000 או אם אתה מוכן להסתכן - לקנות מעבד Xeon לתושבת 771 ולעשות את המוד בכדי להפעיל אותו בתושבת 775).

בקשר לדגם לוח האם ולתצורת הזיכרון - כמו שGal763 כתב - אפשר להשתמש ב CPU-Z.

פורסם

nachum37

חידשת לי פרט חשוב ביותר. תודה לך !

Gal763

טוב שהכנת שיעורי בית, עכשיו יש לנו עם מה לעבוד... כבר מתחילים לראות כאן אור בקצה המנהרה.

אז בהודעה חגיגית זו אציין שכנראה: יש לך צוואר בקבוק גם במעבד וגם בזיכרון בזמן השימוש באימולטור.

תבדוק מה היא העלות לש שדרוג שכזה ותחשוב טוב טוב אם אתה מתכוון להשקיע במחשב הזה או כבר לנצל את ההזדמנות ולהחליף...

תקנו אותי אם אני טועה אך למיטב הבנתי ההמלצה היא להתחיל משדרוג הזיכרון (ולא, על פי הטבלה ששיתפו כאן אין לך בעיית תאימות מול מערכת ההפעלה)

וזאת מפני שיש סיכוי שאם צוואר הבקבוק בזיכרון ייפתר, ירד העומס מהCPU.

כך שלמעשה רק במקרה שהשדרוג לא סייע כאן לפתרון כללי (עליך להריץ בדיקות שוב) אז יש לפנות להחלפת מעבד.

בהצלחה

פורסם
  • מחבר

מה הסיבה שיש להחליף את המחשב כולו? הרי בתכלס הקופסה לא משפיעה אלא מה שבתוכה - יש לי כונן SSD חדש, כרטיס גרפי די חדש, ספק כוח חדש, לוח אם גם הוחלף לפני כשנתיים - רק המעבד נשאר ישן.

יש באמת סיבה להחליף את כל המחשב?

פורסם

אכן, תחליף רק מעבד. אבל מכיון שהתושבת שונה תצטרך להחליף גם לוח, ומכיון שהמעבדים והלוחות החדשים משתמשים בזכרונות DDR3 ולא 2 תצטרך גם זכרונות חדשים...

רק שבמקרה כזה הלוח הזכרונות והמעבד הישן יהפכו ללא שימושיים - מכיוון שתעביר את המארז, ה-SSD והספק למחשב החדש.

נערך על-ידי nachum37

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים