עבור לתוכן

השוואת מעבדים

Featured Replies

פורסם

אני בעקרון רוצה לקנות מחשב לאחי אך התקציב מוגבל, מתלבטים בין יד2 לבין חדש מחנות.

איך המעבד Q9550 בהשוואה ל-i3 2100?

ואיך הוא בהשוואה ל- i3 4160?

אני יודע שה-i3 חדיש בהרבה, אבל מי עדיף בכל זאת למשחקים למשל?

q9550 תומך ב-DDR2 נכון?

פורסם

הI3 יותר טוב למשחקים.

הQ יותר טוב למשימות חישוביות אשר מצריכות שימוש ביותר מעבדים.

הנ"ל לשני הI3

כמובן שה4160. אולי כדאי שתפרט מה המחירים והצרכים הספיציפיים המדויקים

פורסם

@Rockstatement10

1. בנוגע למעבד Q9550:

א. מדובר במעבד חביב, אבל דיי ישן (מבוסס על תושבת 775, שכבר מזמן אינה בשימוש).

ב. אני מניח שאם אתה קונה מעבד כזה אתה תקנה גם מעבד וגם לוח אם משומשים. בעוד שלקנות מעבד משומש זה פחות בעייתי (במיוחד אם אתה יודע שהוא לא עבר המהרה מעולם), קניית לוח אם משומש יכולה להוות בעיה ולו רק בגלל הגיל - לוח האם שתקנה כנראה היה בשימוש במשך מספר שנים, כך שלא הייתי מצפה שהוא יחזיק מעמד עוד זמן רב (אלא אם כן לוח האם שתקנה הוא איכותי במיוחד). בנוסף הטכנולוגיה התפתחה מאז שלוחות כאלו יצאו לשוק, כך שאם יש לך צורך, לדוגמא, בחיבורי USB 3.0 או בחיבורי SATA3 לוח אם כזה כנראה לא יתאים לך.

ג. לשימושים קלים מעבד כזה אמור להספיק, אבל למשחקים מודרניים - אני לא בטוח.

ד. כאשר נעשה שימוש במעבד כזה, התמיכה בזיכרון תלויה בלוח האם בלבד - יצרן הלוח בחר האם הלוח יתמוך בזיכרון DDR2, בזיכרון DDR3 או בשניהם (לא ביחד כמובן).

2. מעבד ה Core i3-2100 הוא מעבד סביר, אבל גם הוא דיי ותיק בשוק (מבוסס על תושבת 1155, שגם היא כבר אינה בשימוש).

3. כל מעבדי ה Core i3 (נכון להיום) עובדים אך ורק עם זיכרון DDR3.

4. למרות שלמעבדי ה Core i3 יש רק 2 ליבות עיבוד פיזיות המוצגות כ-4 ליבות עיבוד לוגיות בעוד שלמעבדי ה Core2Quad יש 4 ליבות עיבוד פיזיות, הארכיטקטורה של מעבדי ה Core טובה יותר, כך שביצועי מעבד ה Core i3 עבור רוב השימושים יהיו כנראה טובים יותר.

5. כמובן שמעבד ה Core i3-4160, שהוא החדש מבין השלושה (הוא עדיין מיוצר), הוא המעבד העדיף.

כמו ש arik100 כתיב - אתה צריך להגדיר תקציב, לפרט בדיוק את הרכיבים בהם אתה מעוניין (אני יכול להסיק משאלתך שיש לך זיכרון DDR2 בבית שבו אתה מתכנן להשתמש) וכמובן לציין את הדרישות מהמחשב.

נערך על-ידי smalul

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים