עבור לתוכן

16gb ram,מציג רק 8

Featured Replies

פורסם

יש לי שתי כרטיסים של 8gb מחוברים, אך המחשב לוקח כל אחד מהם רק כ4gb.

מה לעשות?

פורסם

ערכת שבבים G41 תומכת ב-2X4 עד 8GB DDR2.

או...

2X4 8GB DDR3 מגבלה של הצ'יפסט, כמו כן וודא שמערכת ה-WIN שלך היא בגרסת 64 ביט.

תדר מכסימלי 1066Mhz

פורסם

אם הלוח שלך הוא ה MSI G41M-P28 שבחתימה (עריכה: התכוונתי ל"מפרט המחשב" שמופיע מתחת לפרטי המשתמש), אז הוא בכלל אמור לתמוך בנפח זיכרון מקסימלי של 4GB. יותר מזה - לפי האתר של אינטל, ערכת השבבים G41 תומכת בזיכרון DDR3 בנפח מקסימלי של 4GB (או בנפח מקסימלי 8GB מסוג DDR2, אבל זה לא רלוונטי כאן), אז אפשר לומר העובדה שהצלחת להפעיל את הלוח עם 8GB היא "טעות" ששיחקה לטובתך. אני לא חושב שאפשר לצפות שלוח כזה יעבוד עם 16GB של זיכרון DDR3.

כמובן שאם לא מדובר על לוח האם הנ"ל, אנא ציין את דגם לוח האם שבו נעשה שימוש.

פורסם
  • מחבר

וואלה לא שמתי לב,אני אעדכן. יש לי gigabyte g1 sniper z5s

פורסם

הלוח G1.Sniper Z5S של Gigabyte תומך בעד 32GB זיכרון ב-4 מודולים מסוג DDR3, ולכן לא צריכה להיות בעיה בקבלת 2 מודולי זיכרון של 8GB כל אחד.

נסה/בדוק את הדברים הבאים:

1. בדוק האם כל מודול זיכרון מזוהה בצורה תקינה בנפרד.

2. בדוק את תקינות כל מודול זיכרון בנפרד עם תוכנה כמו +memtest86.

3. בדוק כיצד מזוהה הזיכרון בביוס (גם כמודולים בודדים וגם כאוסף של מודולים) .

4. נסה להתקין את מודולי הזיכרון בתושבות שונות (יש לך 4 תושבות ו-2 מודולי זיכרון, אז בסה"כ יש 6 אפשרויות. אני יוצא מנקודת הנחה ששני מודולי הזיכרון זהים). בדוק בחוברת של לוח האם מהי התצורה הממולצת להתקנת 2 מודולי זיכרון בלוח.

5. בדוק האם קיים עדכון ביוס ללוח האם שלך - יכול להיות שעידכון ביוס יפתור את הבעיה.

6. נסה לאפס את הגדרות הביוס.

7. יכול להיות שיש מגע לא טוב בין המעבד והתושבת שלו וזה גורם לזיהוי חלקי של הזיכרון. אם אתה יודע כיצד, פרק והתקן מחדש את המעבד - אולי זה יפתור את הבעיה.

8. אם יש באפשרותך לבדוק מודולי זיכרון אחרים במחשב - נסה זאת. אולי יש בעיית תאימות בין מודולי הזיכרון המסויימים שלך לבין לוח האם.

אם דבר לא עוזר, ייתכן שיש בעיה בלוח האם או במעבד (בקר הזיכרון נמצא על המעבד) או שפשוט יש בעיית תאימות בין הלוח שלך לזיכרון

פורסם

0. תוודא גם שבאמת מדובר ב2 סטיקים של 8GB ולא 2 של 4GB.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים