עבור לתוכן

המחשב נדלק רק לאחר שנותק מהחשמל

Featured Replies

פורסם

ברשותי מחשב בן פחות משנה ולאחרונה כשאני לוחץ על כפתור ההפעלה לרוב אין שום תגובה, לפעמים הנורה של המחשב נדלקת לשניה ואז נכבית.

וכשאני מנתק אותו מהחשמל ומחכה כמה שניות אז הכל עובד כרגיל. זה קורה רק לאחר שהמחשב היה כבוי כל הלילה.

שהמחשב כבר פועל אז אין שום בעיה, אפשר לשחק, לצפות בסרטים הכל עובד פיקס.

דברים שניסיתי:

החלפתי בין כפתור הריסט לכפתור ההפעלה לוודא שזה לא הכפתור.

ניתקתי את חיבור ה24 פינים, וחיברתי בחזרה, והמחשב עבד, מה שגורם לי לחשוד בלוח אם.

עידכתי ביוס לגרסא האחרונה.

מפרט:

i7 4790K

CORSAIR Vengeance Pro Red 16GB 2x8GB 2400MHZ RAM

Asus Z97M-Plus

Crucial 512GB MX100 Series

ASUS GeForce GTX 760 2GB

Seasonic X-Series 650W GOLD Modular

Fractal Design Define Mini

תודה!

פורסם

נראה לי זה או לוח אם או ספק .

גם לי פעם היתה בעיה כזאת , אם מישהו יכול לפרט יותר נשמח לשמוע .

פורסם

כמו שאמרו פה, זה או ספק או לוח.

טיפ: תחבר קודם את הספק. אין צורך להוציא את כל הספק ולחבר חדש, פשוט לפתוח את המחשב לחבר רק את כבל ה24 פינים ללוח האם ולחכות לילה שהוא מחובר. (אמרת שזה קורה רק לאחר תקופת זמן של לילה ללא הפעלה)

בנוגע ללוח האם, תאלץ כנראה להחליף לאחר. למרות שאני חושב שהסיכוי שלוח האם נדפק הוא מאוד נמוך.

ד"א, היו נפילות חשמל אצלך? או שהמחשב כובה בצורה אגרסיבית? או שהוא היה דלוק תקופות ארוכות בלי כיבוי?

פורסם
  • מחבר

תודה על הטיפ, היום אני אנסה את זה.

ולא היו נפילות חשמל, המחשב תמיד כובה דרך הווינדוס ואף פעם לא דלק יותר מ-24 שעות.

פורסם

לא רוצה לחזור כל כך על מה שאמרו פה אבל כן בעיות כאלה נובעות מלוח אם תקול או ספק.

נסה לבדוק רק את הספק בלבד בלי שום דבר מחובר אליו, אחרי זה נסה לחבר את הלוח אם.

בהצלחה

פורסם

ספק הכח מגו על עצמו אם יש קצר/עומס יתר בתוכו או במחשב ומבטל את ההדלקה.

וכדי לבטל את ההגנה הפנימית הזאת יש לנתקו מהחשמל ולחבר חזרה.

מי האשם ? אי אפשר לדעת בלי להחליף חלקים.

פורסם

גם לי היתה בעיה כזו שהתגלתה כלוח אם תקול

פורסם
  • מחבר

הוצאתי ממחשב ישן ספק של 300 ואט, וחיברתי רק את חיבור ה-24 פינים והוא הצליח להפעיל את המחשב רק לכמה שניות, כנראה בגלל שלא חיברתי את הכבל של המעבד(לספק הישן יש חיבור למעבד של 4 פינים, וללוח אם צריך חיבור של 8)

בכל מקרה השארתי אותו מחובר למחשב כל הלילה, סתם לראות אם הוא יצליח להפעיל לכמה שניות (לרוב אין שום תגובה שאני מפעיל את המחשב) ולמחרת המחשב נדלק לכמה שניות.

לא רוצה לחזור כל כך על מה שאמרו פה אבל כן בעיות כאלה נובעות מלוח אם תקול או ספק.

נסה לבדוק רק את הספק בלבד בלי שום דבר מחובר אליו, אחרי זה נסה לחבר את הלוח אם.

בהצלחה

איך אני יכול לבדוק את הספק אם שום דבר לא מחובר אליו?

פורסם

אם הספק התחליפי גנרי אל תבדוק איתו. המחשב שאתה בודק ככל הנראה לוקח יותר חשמל מהמחשב ממנו הוצאת את הספק, אם הספק לא יחזיק מעמד (וזה יכול לקרות גם בבדיקה של כמה שניות) הוא יכול לשרוף את המחשב

אם הספק לא גנרי, תחבר את ה 4 pin לחלק מהחיבור על הלוח (הוא אמור להתאים כשהוא תופס 4 מתוך 8 מקומות) ותבדוק שהמחשב נדלק בלי להיכבות

עוד משהוא, תנסה כשלא מחובר כלום ל USB, אם במארז יש USB קדמי שבור תנתק אותו מהלוח. קצר ב USB יכול לפעמים להביא לתופעות דומות

פורסם

אם הוא נדלק בהפעלה הראשונה, זה כנראה הספק. אל תנסה להדליק שוב ושוב. אם אתה רוצה להיות בטוח שהספק זאת הבעיה, נתק את כרטיס המסך ותגיע לצריכה מינימלית של חשמל, חבל את הספק בצורה מלאה למחשב ותבדוק אם הוא נדלק לאורך זמן ועובד כמו שצריך.

(בלי כרטיס מסך, לא חושב שיש מחשב שדורש 300W. תשאיר סטיק זיכרון אחד אם אתה רוצה להיות ממש בטוח)

אם אמרת שהמחשב בן פחות משנה, פשוט תממש את האחריות על הספק.

בהצלחה

פורסם

גם לי לא נראה שיש מחשב (ביתי) שמגיע ל 300W ללא כ מסך. אבל אם זה ספק גנרי ישן (מהתקופה שכתבו עליהם 300 ולא 500) בחלק מהם יש מיישר ממש חלש במסילת 12V (שיכול להחזיק כ 6A - 72W בלבד), וגם קבלים שכנראה לא תקינים (ספק כזה יכול להיות בן 10+), ואז פשוט הפעלה איתו מסכנת את החומרה של המחשב החדש

פורסם

נכון. כדאי שפשוט תממש את האחריות על הספק, מקסימום הוא לא תקול, תממש את האחריות על הלוח. אני מאמין שיש לך עוד אחריות על כל החלקים

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים