עבור לתוכן

ווינדוס 8.1 קופא

Featured Replies

פורסם

היי חברים, יש ברשותי לפטופ ASUS דגם A550C (מעבד i7, 8 ג'יגה זיכרון וכרטיס מסך NVIDIA 720M). המחשב אצלי כבר שנה וחצי והכל היה איתו מעולה עד ששבוע שעבר הוא החל לקפוא פתאום בתוכנות שונות. לפעמים באופיס, לפעמים בפיירפוקס ולפעמים סתם כשאני פותח אותו.

מה שקורה זה שתחילה אחת מהתוכנות לא מגיבה (Not Responding) ואז אחרי כמה קליקים בעכבר (גם אם זה אחרי 3 דקות) המחשב פשוט קופא לגמרי ורק כיבוי פיזי של המחשב פןתר את הבעיה, עד לקיפאון הבא.

זה קרה בשבוע האחרון פעם ביום לערך ומיום שישי זה קורה כל חמש דקות עד לרמה שאי אפשר לעבוד עם המחשב. ניסיתי לסדר את הווינדוס דרך הריקברי של הווינדוס אבל היה כתוב שה-Drive is locked. אחרי ששברתי את הראש (הבעיה הייתה כנראה עם asus ועם השדרוג מ-8 ל-8.1 ונוצרה עוד מחיצת שחזור ואי אפשר היה להפעיל אותן בכלל) פירמטתי את הדיסק לגמרי, חילקתי מחיצות חדשות והתקנתי ווינדוס 8.1 נקי לגמרי. עכשיו המחשב עובד יותר טוב, אבל עדיין אי אפשר לעבוד איתו יותר מרבע שעה עד שהוא נתקע.

אני מסיק שזה לא הווינדוס כי זה קורה גם אחרי פירמוט מלא והתקנה נקייה, אבל אני לא מצליח להבין מה זה. עזרה, מישהו ?

פורסם

ראיתי תסמינים דומים במחשב (הרבה יותר ישן משלך) שמידי פעם פשוט מאבד קשר עם הכונן הקשיח. אבל זה יכול להיות גם הרבה דברים אחרים. מה שהייתי מציע:

1) תריץ CHKDSK מלא (5 שלבים, כולל בדיקת bad sectors) על הכונן.

2) בפעם הבאה שזה קורה, חכה איזה 15 דקות ותראה אם המחשב במקרה מתרסק לbluescreen / מפעיל עצמו מחדש לבד. לפעמים תופעות כאלה קורות כשאיזה דרייבר משתגע ותוקע את המערכת לזמן רב, אבל באיזשהו שלב היא תתייאש ותעיף אותו. אם זה יקרה, יווצר קובץ dump שבאמצעותו תוכל אולי למצוא את הגורם הבעייתי.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים