עבור לתוכן

טעינת סוללה

Featured Replies

פורסם

שלום! רכשתי מחשב נייד y-70 של לנובו האם מומלץ לפרוק את הסוללה לגמרי בסוף כל שימוש ולהטעין אותה במלואה? :x

פורסם

לא, לפרוק סוללות מקצר את אורך החיים שלהם

פורסם
  • מחבר

אז מה לעשות כדי לשמור על חיי הסוללה רוב הזמן אני עובד עם המחשב בבית:huh:

פורסם

להשתמש במחשב דסקטופ בתור מחשב לבית.....

זה אחד מאלה שבהם הסוללה לא יוצאת ? אז הדבר היחיד שאתה יכול הוא לשמור עליו קר ככל הניתן

פורסם

תחבר את המטען לחשמל ואז המחשב יקבל חשמל ישירות והסוללה לא תהיה בשימוש אחרי שהיא טעונה, זה בכל אופן מה שהבנתי שקורה בלפטופים מהשנים האחרונות.

פורסם

בכולם, גם בכאלה שלא מהשנים האחרונות

פורסם

ההמלצה היא לרוקן את הסוללה, אך לא לגמרי, עד סביב 3% ואח"כ לטעון אותה לגמרי.

שים לב, כי קיימים מחשבים, בעיקר HP, שכשהם מחוברים לחשמל והסוללה נטענת, היא לא מפסיקה להטען, לאחר שהיא מגיעה ל-100%, וזה גומר את חיי הסוללה, מניסיון אישי.

לכן, אני לא ממליץ לעבוד עם המחשב, כשהוא מחובר לחשמל והסוללה טעונה על 100%

פורסם

פריקה של הסוללה לרמות נמוכות מקצרת בהחלט את אורך החיים שלה. לפריקה נמוכה לפעמים היתה השפעה של שיפור אורך החיים בסוללות ניקל קדמיום ומאז זה עובר בעל פה מדור לדור, אבל סוללות ליתיום אינן ניקל קדמיום....

אין מחשבים שממשיכים להטעין את הסוללה בלי הפסקה, אם להטעין כך סוללת ליתיום היא תתפוצץ. אני חושב שהבעיה אצל HP קשורה לא באמת לטעינה אלא פשוט לכך שהם מחשבים בעלי קירור חלש, אז הסוללה עובדת בסביבה חמה מידי לאורך זמן

פורסם
  • מחבר

אני מטעין את המחשב שלי שהוא דולק ברגע שהוא מסיים להטעין האם לכבות את המחשב לפני שאני מוציא אותו מהחשמל או שאפשר להוציא מהחשמל גם כשהוא דולק?

פורסם

לא משנה

פורסם
  • מחבר

האם יש אפשרות לעבוד באופן קבוע כשהמחשב מחובר לחשמל הסוללה במחשב אינה נישלפת?

פורסם

המחשב בנוי גם לשימוש כזה, לא יקרה לו משהוא בטווח הקצר. ייתכנו כמה תופעות משניות שיקצרו את אורך חיי הסוללה :

- המחשב יטעין את הסוללה ל 100% וישאיר אותה על 100%, היא לא תיטען מעבר לזה, אבל גם שהייה ממושכת ב 100% קבוע מקצרת במידה מסויימת את אורך חיי הסוללה

- שינויים בטמפ' יכולים להביא לשינויים בקיבול הסוללה - נניח שהסוללה נטענה ל 100% כשהיא היתה חמה, לאחר מכן אתה מכבה את המחשב והיא מתקררת, ו "מתכווצת" - אם הסוללה היתה טעונה ל 100% במצב חם, עכשו אותה כמות חשמל יכולה להיות נניח 105% מהקיבול של הסוללה הקרה... גם זה לא יהרוס את הסוללה מיידית אבל משפיע על אורך החיים

- הסוללה עומדת בסביבה חמה, כל התהליכים הכימיים ובכלל זה תהליכי ההרס של הסוללה מתרחשים מהר יותר ככל שהטמפ' גבוהה יותר

לשימוש קבוע בבית במקום אחד (ללא ניידות) מחשב דסקטופ מתאים הרבה יותר..... חוץ מכל הקטע של הסוללה, הקירור שלו הרבה יותר בנוי לעבודה רציפה והוא לא רק "מספיק בצורה גבולית" לקירור המערכת כמו במחשב נייד

פורסם
  • מחבר

במחשב קופצת לי כל פעם הודעה ברגע שהסוללה מגיעה ל-10% לחבר אותו לחשמל אז יש אפשרות לחבר אותו בכל פעם ולהמשיך לעבוד איתו בחשמל וברגע שהוא מסיים להטעין לנתק אותו מהחשמל האם זה לא מקצר את אורח החיים של הסוללה?

פורסם

שימוש בסוללה מנצל את אורך החיים שלה, ככל שאתה משתמש בה, וגם השארת הסוללה טעונה במחשב שמחובר קבוע לחשמל ומופעל מקצרת את אורך חיי הסוללה

אין פתרון מושלם, השאלה מה יותר מציאותי לשימושים שלך. אם המחשב עומד במקום, לדעתי תשאיר אותו בחשמל וזהו אבל תנסה לשפר את הקירור עד כמה שניתן

השאלה הנוספת למה קנית מחשב נייד - אם סוללה, קירור חלש יותר ובו' אם המטרה היא שהוא יעמוד באותו מקום כל הזמן.....

פורסם
  • מחבר

אם במשך הזמן אורח החיים של הסוללה מיתקצר באופן משמעותי האם ניתן לעבוד עם המחשב מחובר קבוע לחשמל ולא להחליף את הסוללה ולהשאיר אותה באופן קבוע במחשב?

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים