עבור לתוכן

שדרוג ממעבד i5 3470 עייף

Featured Replies

פורסם

מעבד, לוח וזכרונות בתקציב מירבי של 4k-5k. השימוש במחשב הוא בעיקר משחקים כבדים ושימוש יומיומי.

קצת חקרתי ויצאתי מבולבל, שווה להשקיע בתושבת 2011-3 או שלגיימינג 1150 יספיק?

חשבתי ללכת על i7 4790k ככה שגם תהיה יכולת לעשות oc

אגב המחיר צריך לכלול קירור טוב ושקט (ביצועים ואז שקט אבל גם שקט חשוב מאוד, אפשרי קירור נוזלי)

לגבי הזכרונות הייתי מעדיף שיהיה 16gb לשקט הנפשי

פורסם

למה ה3470 לא טוב לך?

אצלי הוא עובד מעולה ומריץ הכל על אולטרה.

פורסם

@dolevm2

1. אני גם חושב שאין צורך בשידרוג המחשב - המעבד Core i5-3470 הוא מספיק חזק בכדי להחזיק כל יישום מודרני בהגדרות סבירות ולמעלה מזה.

2. גורמים אפשריים לאיטיות במערכת שלך (לא פירטת את מפרט המחשב שלך ולכן אני לא יודע איזו חומרה יש לך בדיוק, אז אני אדבר באופן כללי):

א. בעיה במערכת ההפעלה. סרוק את מערכת ההפעלה נגד תוכנות מזיקות, התקן את כל העידכונים עבור מערכת ההפעלה והדרייברים, הסר תוכנות מיותרות ואולי (במקרה הגרוע ביותר) תתקין מחדש את מערכת ההפעלה.

ב. מחסור בזיכרון. אם יש לך רק 4GB זיכרון זה בהחלט לא מספיק כיום למשחקים. לידיעתך מודול זיכרון DDR3 בנפח של 8GB אפשר לקנות בסביבות ה-300 ש"ח. כמובן שצריך לדעת את דגמי לוח האם והזיכרון שמותקנים כרגע בכדי לומר לך בוודאות מה את צריך, אבל סביר להניח שמודול זיכרון DDR3 בנפח של 8GB שעובד במתח של 1.5V ובתדר של 1600MHz יתאים לך.

ג. בעיה בדיסק הקשיח. יכול להיות שהדיסק הקשיח שלך לא תקין ולכן הוא עובד לאט. רצוי שתבדוק אותו עם התוכנה של היצרן. אתה כמובן יכול להחליפו באחד חדש או להוסיף עוד דיסק קשיח למערכת אם אתה צריך נפח איחסון נוסף, אבל כדאי לשקול לקנות כונן SSD (במידה ואין לך אחד) שעליו תותקן מערכת ההפעלה. כונן SSD סביר בנפח של 250GB אפשר לקנות בכ-500 ש"ח (הדגם המשתלם ביותר הוא כנראה ה BX100 של Crucial).

ד. בעיית התחממות. בדוק את הטמפרטורות של המעבד וכרטיס המסך במנוחה ובמאמץ ותראה אם יש בעיה. אם הטמפרטורות גבוהות מדיי - בדוק את הקירור במארז (בד"כ יש מאוורר קידמי שמכניס אוויר קר, מאוורר אחורי שמוציא אוויר אם ואולי גם מאוורר עילי שמוציא אוויר חם) וכמובן את הקירור של המעבד וכרטיס המסך ובמידת הצורך - תבצע ריענון של המשחה התרמית שבין המעבד וגוף הקירור.

פורסם

3470 ממש לא עייף..

המעבד הזה עם ה7970 שלי כותש כמעט כל משחק על הגדרות מקסימליות.

פורסם

תנטר את המחשב ותמצא את הצוואר בקבוק.

פורסם
  • מחבר

כנראה שאחי הקטן ישב על המחשב והוריד אליו את כל הזבל שלו, היו 400 קבצים נגועים על מחשב שעבור פרמוט לפני שבועיים-_-

סוף סוף הדרייבר של הכרטיס מסך לא קורס ואני מצליח לעשות oc משמעותי.

הfps גם עלה, כנראה שהמון דברים לא טובים עבדו לי ברקע

פורסם

מה לעזאזל?!

המעבד שלך מצויין לכל מטרה היום ולא תרוויח דבר משדרוג מעבד.

תפרמט מידית את המחשב, אולי תקנה SSD או תשדרג ראם.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים