עבור לתוכן

עזרה בחיבור לדים

Featured Replies

פורסם

שלום אני צריך לחבר לדים אדומים למחשב...

רק שחלקם 3 מ"מ וחלקם 5 מ"מ. האם ניתן לחבר את הלדים האלה ללא נגדים? כי אין לי מספיק נגדים לכולם יש לי איזה 3 נגדים והם לא יספיקו לכל הלדים שאני מתכוון לחבר?

עוד דבר קטן זה שאין לי מושג כמה כל אחד מהם צורך כי מצאתי אותם ,לרובם יש מעטפת שקופה,ול 2 לדים יש מעטפת אדומה.

פורסם

לדים בעלי מעטפת אדומה הם לדים פשוטים לעומתם לדים בעלי מעטפת שקופה הם אולטרה ברייט (בד"כ) וצורכים זרם גדול יותר.

בפעם המי יודע כמה - לא ניתן לחבר לדים ללא נגד - הם יישרפו - אם אין לך מספיק נגדים, הפתרון פשוט - קנה...

לגבי לדים רגילים הווריאביליות גדולה מאוד - כבר ראיתי הכל בטווח של 1.5V עד 3V ו0.005A עד 0.015A.

אולטרה ברייט יותר קלים - בד"כ 3V ו0.02A

יש בפורום מספיק ת'ראדים על צורות חיבור - חפש אותם.

באופן כללי - על רוב השאלות בת'ראד הזה כבר קיימות תשובות בפורום - חיפוש קטן וסביר ולא היה בו צורך - אם אראה כי הוא ממשיך לא לחדש כלום אאלץ לנעול אותו - בינתיים, הייתי ממליץ לך להריץ חיפוש קצר ולקרוא קצת!

פורסם
  • מחבר

לגבי חיבור של לדים עם נגדים -את זה אני יודע וזה לא שאני צריך לעשות חיפוש כי כבר קראתי הרבה תארדים על הנושאים האלה..

רק שאין לי נגדים..והמטרה שלי היתה לשאול אם ניתן לחבר את הלדים שיש ברשותי למקור כוח של 5v או 12 בלי נגדים!

וזאת אני שואל כי ראיתי מדריך לחיבור לדים עם נגדים ובלי נגדים ב pctip

עריכה:

סליחה שזה קצת לא קשור..אבל יש לי עוד משהו שמציק לי

ניסיתי לחבר לד סתם לניסיון וגם חיברתי לו נגד של 100 אוהם...אך בטעות טיפשית מאוד החוטים"אדום ושחור נגעו אחד בשני וכל המחשב נכבה מיידית...נבהלתי לרגע,זה עלול להזיק למחשב?

פורסם

אני קניתי לדים אדומים (רגילים) עם בית וחוטים מוכנים, וחיברתי אותם ישירות למולקס (בלי נגדים) והם עובדו והם לא נשרפו או משהו כזה!!!

פורסם

עוד פעם

בפעם המי יודע כמה - לא ניתן לחבר לדים ללא נגד

ולגבי המדריך של pc-tip, 'צטערת - גם אני ראיתי אותו, לא נכון לחלוטין - שוב - לא ניתן לחבר לדים ללא נגד - הם יישרפו, הם מוליכים למחצה וככאלה זקוקים לנגד שיגביל את כמות הזרם העוברת דרכם, אחרת יישרפו...

לגבי הספק, בהחלט! עלול להזיק למחשב. אף פעם אל תעשה ניסויים עם ספק של מחשב או עם המחשב דולק, קנה טרנספורמטור פשוט שמספק 3-12V ועד 500mA או 300mA ותשחק איתו. חשמל זה לא משחק, בטח אם אין לך מושג מה אתה עושה (ואם נתת לאדום ולשחור לגעת אחד בשני כשהמחשב עובד אז אין לך מושג מה אתה עושה...).

פורסם
  • מחבר

חחח תודה אליאנין.

וזה לא שנתתי להם לגעת אחד בשני,פשוט אחד מהם החליק לי מהאצבע,טוב לא משנה.

פורסם
;) לא נורא - אם אתה עדיין כותב אני מניח ששום דבר לא קרה... בכל מקרה ממליץ לקנות טרנספורמטור קטן להמשך הניסויים עולה 15-30ש"ח (תלוי ממי ואיפה קונים...)
פורסם

עדיף גם שיהיה מיוצב DC.

פורסם

מניסיון אישי(לפני 5 ימים) קניתי לדים 3V,חיברתי אותם למתח של (12V (3X4 .

למדתי את הלקח,לא לחבר לדים ללא נגד....ד"א...איזה נגד בדיוק אני צריך ללדים של 3V כי אני רוצה לחבר 3X4...

פורסם

בפעם המי יודע כמה - לא ניתן לחבר לדים ללא נגד - הם יישרפו - אם אין לך מספיק נגדים, הפתרון פשוט - קנה...

אם אין לו מספיק אפשר גם לחבר נגד אחד (או יותר) לכל המעגל-אבל זה קצת יותר מסובך. (לא בדיוק מסובך, פשוט מצריך יותר תכנון)

לפותח הת'רד-נדמה לי שבת'רד על פרויקט ספיידי (לינק יש בחתימה של האומן שלנו ;) - alianyn) גם אני וגם הוא ענינו איך לחבר לדים בתצורה של נגד פר לד או נגד אחד לכל המעגל. כמו כן יש בפורום הזה רק מהחודשיים האחרונים משהו כמו 3 ת'רדים על חיבור לדים, שבהם יש הרבה אופציות וכן חישובי מתח/זרם/התנגדות, אם אתה לא בטוח באיזה ערכים אתה צריך למעגל שלך.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים