עבור לתוכן

שאלה|בשדרוג ל32GB

Featured Replies

פורסם

כרגע יש לי את הRAM הבא

Type DDR3

Size 8192 MBytes

Manufacturer G.Skill

Max Bandwidth PC3-12800 (800 MHz)

Part Number F3-1600C11-8GIS

האם יש צורך לקנות בידיוק את אותו PART NUMBER ?

או שמספיק לקנות

G.SKILL AEGIS 16GB (2 x 8GB)

פורסם

1. קודם כל יש לוודא שיש לך מספיק חריצי הרחבה פנויים לזיכרון - אולי בכלל בלוח יש לך רק 2 חריצי הרחבה לזיכרון ולא 4? לא פירטת את דגם הלוח, אז לא ניתן לדעת.

2. יש לוודא שלוח האם תומך בזיכרון בנפח של 32GB. שוב, דגם לוח האם שלך לא יודע, אבל באופן כללי יכול להיות שגם אם יש לך 4 חריצי הרחבה לזיכרון הלוח עדיין לא תומך בזיכרון בנפח של 32GB (קיימים לוחות בעלי 4 חריצי הרחבה לזיכרון שתומכים בנפח זיכרון מקסימלי של 16GB בלבד ולוחות בעלי 2 חריצי הרחבה לזיכרון שתומכים בעד 8GB בלבד).

3. לא ברור אם הזיכרון הקיים הוא במודול אחד או ב-2 מודולים, כלומר הוא בתצורה של 2X4GB. אם מדובל ב-2 מודולי זיכרון, אז יש לוודא שלוח האם תומך במודולי זיכרון בנפח של 8GB.

4. הדבר העיקרי בהוספת זיכרון למחשב הוא לוודא שכל מודולי הזיכרון יוכלו לעבוד באותו המתח. שאר התכונות, כולל הדגם והיצרן, הן פחות חשובות מכיוון שהביוס אמור לבחור את התדר והתיזמונים המתאימים לפי מודול הזיכרון ה"איטי" יותר.

5. שוב - אני לא יודע מהי תצורת הזיכרון שלך כרגע 2 מודולים של 4GB כל אחד, מודול אחד של 8GB או בכלל 2 מודולים של 8GB (אתה שוקל לשדרג ל 32GB ע"י קניית 2 מודולים של 8GB אבל ציינת שיש לך רק 8GB, דבר שמעלה את האפשרות שהתכוונת למודול יחיד ושלמעשה יש לך שניים כאלו). בכל מקרה נסה לדאוג לכך שבכל ערוץ זיכרון תהיה כמות זיכרון שווה בכדי שהמחשב יעבוד במצב של ערוץ כפול (במחשב מודרני זו לא ממש בעיה, שכן שמבחני ביצועים מראים שלרוב השימושים אין הבדל בעבודה בין ערוץ בודד לערוץ כפול).

6. יש לקחת בחשבון שתמיד קיימת האפשרות שתהיה בעית תאימות בין מודולי הזיכרון או בין מודולי הזיכרון והלוח. הסיכוי לכך הוא קטן אבל הוא תמיד קיים. כל מה שאפשר לעשות הוא לוודא שהביוס של לוח האם מעודכן (יש עידכוני ביוס שנועדו לפתור בעיות תאימות עם הזכרון), ואם אפשר - לבדוק את הזיכרון במחשב לפני הקנייה.

7. גם אם נראה שהכל תקין לאחר הוספת הזיכרון תמיד רצוי לבדוק את הזיכרון עם תוכנה כמו +memtest86 בכדי לוודא שהזיכרון תקין ושהוא לא מייצר שגיאות.

פורסם
  • מחבר

תודה רבה לך על התגובה מהפורטת להלן תמונות מהמפרט:

כללי:

gQxW3da.png

RAM

aHHScz1.png

פורסם

יש לך 50% ניצול זכרון, יש לך סיבה בכלל לקנות יותר ?

פורסם
  • מחבר

אני מתחיל לעבוד במערכות הפעלה וירטואליות.

אני מעוניין בעוד. יש את הכסף

פורסם

וראית שזה בעיה ? אולי הקצאת יותר מדי זכרון למכונות הללו ?

פורסם

@no_way

טוב, מהמידע שפירסמת עולה כי:

א. לוח האם הוא GA-H97-HD3 של Gigabyte,שהוא בעל 4 חריצי הרחבה לזיכרון והוא תומך בעד 32GB של זיכרון מסוג DDR3.

ב. יש לך 16GB זיכרון ב-2 מודולי זיכרון בנפח של 8GB כל אחד. כל אחד הוא כנראה מדגם F3-1600C11S-8GIS (במידע שפירסמת רשום שהדגם הוא F3-1600C11-8GIS, אבל באתר של G.Skill אין זיכרון כזה), שעובד במתח של 1.5V בתדר של 1600MHz ובתיזמונים של 11-11-11-28.

אני דיי בטוח שאם תקנה זיכרון AEGIS של G.Skill לא תהיה בעיה, אבל שים לב למחיר - ב KSP למשל ערכה ("קיט") של 16GB ב-2 מודולים נמכרת ב-730 ש"ח (קישור), שזה 365 ש"ח למודול זיכרון של 8GB. העניין הוא שאתה כנראה תוכל לקנות זיכרון זול יותר, כמו הערכה של ה 16GB ב-2 מודולים של Zeppelin שנמכרת בפלונטר ב-522 ש"ח (קישור) ולחסוך כ-200 ש"ח, אבל הסיכוי שתהיה בעיית תאימות יהיה קצת יותר גדול (סביר להניח שהכל יעבוד בצורה תקינה, אבל אני חייב לציין את זה).

בכל מקרה, תוודא שאתה קונה זיכרון שמסוגל לעבוד במתח של 1.5V.

פורסם
  • מחבר
@no_way

טוב, מהמידע שפירסמת עולה כי:

א. לוח האם הוא GA-H97-HD3 של Gigabyte,שהוא בעל 4 חריצי הרחבה לזיכרון והוא תומך בעד 32GB של זיכרון מסוג DDR3.

ב. יש לך 16GB זיכרון ב-2 מודולי זיכרון בנפח של 8GB כל אחד. כל אחד הוא כנראה מדגם F3-1600C11S-8GIS (במידע שפירסמת רשום שהדגם הוא F3-1600C11-8GIS, אבל באתר של G.Skill אין זיכרון כזה), שעובד במתח של 1.5V בתדר של 1600MHz ובתיזמונים של 11-11-11-28.

אני דיי בטוח שאם תקנה זיכרון AEGIS של G.Skill לא תהיה בעיה, אבל שים לב למחיר - ב KSP למשל ערכה ("קיט") של 16GB ב-2 מודולים נמכרת ב-730 ש"ח (קישור), שזה 365 ש"ח למודול זיכרון של 8GB. העניין הוא שאתה כנראה תוכל לקנות זיכרון זול יותר, כמו הערכה של ה 16GB ב-2 מודולים של Zeppelin שנמכרת בפלונטר ב-522 ש"ח (קישור) ולחסוך כ-200 ש"ח, אבל הסיכוי שתהיה בעיית תאימות יהיה קצת יותר גדול (סביר להניח שהכל יעבוד בצורה תקינה, אבל אני חייב לציין את זה).

מצאתי את זה

http://www.ebay.com/itm/381043285425

פורסם

הסיבה שכתבתי את זה היא בגלל שהזיכרון הקיים עובד במתח של 1.5V. בזיכרון הנ"ל מ ebay (דגםG.SKILL F3-1600C11D-16GISL) גם כתוב במפורש וגם ניתן לראות בתמונה שהוא עובד במתח של 1.35V:

20-231-736-04.jpg

מצד שני, במחיר כזה אולי שווה פשוט לקנות 2 ערכות כאלו ולמכור את הזיכרון הקיים - כך תקבל 4 מודולי זיכרון זהים שכמעט בוודאות יעבדו ביחד וגם תוריד קצת את העומס מבקר הזיכרון - במקום שהוא יעבוד ב 1.5V הוא יעבוד ב 1.35V (אתה בכל מקרה תחבר אליו 4 מודולי זיכרון במקום שניים כרגע, דבר שיעמיס קצת יותר עליו, אז עבודה במתח נמוך יותר אולי תקל עליו מעט).

אם אתה קונה מחו"ל, בדוק בדיוק מה בדיוק קורה במידה ואתה צריך לממש את האחריות על הזיכרון.

פורסם
  • מחבר

יש הבדל בביצועי המחשב בין 2 ערכות של כרטיסי זכרון במתח 1.5 לבין 2 ערכות של כרטיסי זכרון במתח 1.35?

פורסם

למיטב ידיעתי לא אמור להיות הבדל בביצועים בין זיכרון שעובד ב 1.5V לזיכרון שעובד ב 1.35V.

יש לציין שאם אתה מבצע המהרה לזיכרון אתה תהיה מעוניין שיהיה לך שטווח גדול יותר להעלאת המתח עבורו, ולכן זיכרון שעובד במתח של 1.35V כנראה יהיה עדיף (לפי תקן JEDEC, לכל זיכרונות ה DDR3 צריכה להיות סבילות למתח של 1.5V, מה שמבטיח שהם לא "ישרפו" במתח כזה, אבל לא מבטיח שהם יעבדו בו).

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים