עבור לתוכן

ראוטרים בארץ מול ראוטרים מחו"ל

Featured Replies

פורסם

האם יש הבדלים מהותיים או מגבלות כלשהן בראוטרים שמשווקים בחו"ל בלבד לעומת כאלו שגם בארץ?

אני לגמרי חסר ידע בנושא וכרגע אני מחפש להחליף את הראוטר שלי במשהו חדש שיכלול מודם VDSL.

נכון לעכשיו חיפשתי בעיקר ראוטרים מחו"ל מכיוון שהם מציעים עדכניות דרך ענן, הגדרות QoS גמישות, ועוד כל מיני חידושים שאמורים לעזור לנצל את מהירות האינטרנט בצורה הטובה ביותר.

אני מחפש משהו מנקודת מבט של אונליין גיימר, לכן קרץ לי הדגם הזה של D-Link:

http://www.newegg.com/Product/Product.aspx?Item=N82E16833127516&nm_mc=OTC-pr1c3grabb3r&cm_mmc=OTC-pr1c3grabb3r-_-Electronics-_-D+Link-_-N82E16833127516&scpid=7&scid=scsho5456871

בנוסף לכך הייתי רוצה לדעת מאלו מכם שהתעסקו עם חבילות הגיימרים של ספקי האינטרנט, האם זה שווה את ההשקעה?

פורסם

יש הבדל משמעותי בין נתבים שנמכרים בחו"ל לאלו שבארץ.

הנתבים שנמכרים בארץ הם דור אחד אחורה או מוגבלים, וזה בגלל שבחו"ל יש נתבים עם הרבי יותר ערוצי 5GHZ וכן נתבים בטכנולוגיית AC.

בארץ הצבא לא מוותר על התדרים האלו, ולכן מיעוט הנתבים בארץ כוללים 5GHZ, וגם אלו מוגבלים.

הסיבה להגבלה היא כמובן כספית, הצבא רוצה הרבה כסף בשביל לוותר על התדרים האלו, בתירוצים מתירוצים שונים. משום מה בנושא הזה אף אחד לא נלחם ואומר שגוף מונופוליסטי השתלט על רכוש של כלל הציבור (ההיפך הגמור מנושא הגז).

סיפור דומה היה בעבר עם תקן הבלו-תוס עד שאריק שרון התעצבן, דפק על השולחן, ואמר לצבא לפנות את תדרי הבלו-תוס.

פורסם
  • מחבר

אני זוכר את העניין שהיה עם תדר הbluetooth וגם עם התדרים של רשתות הסלולר.

אז המגבלה היא רק מבחינת רכישה, זאת אומרת שאם אני יכול להשיג נתב מחו"ל לא תהיה בעיה להשתמש בו פה?

פורסם

קודם כל נתב שתקנה בחו"ל לא תוכל לקבל אותו בארץ כי הוא לא יעבור את המכס.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים