עבור לתוכן

אוברקלוקינג לכרטיס מסך במארז Mini-ITX

Featured Replies

פורסם

שלום לכולם

אני מתכנן להקים מערכת mini itx לבית שלי שתחליף את המחשב הישן שלי.

אני במקור תיכננתי לשים את msi gaming gtx970 כיוון שתיכננתי לעשות לו אוברקלוקינג עם מארז שיותר גדול.

אבל כיוון שתיכננתי לצמצם גדלים בשל עצם העובדה שכנראה אעבור הרבה מבית לבית (לקראת 18, לימודים גבוהים וכו') ולא רוצה להסתרבל בהובלה את כל הגודל שלו.

עכשיו עולה לי שאלה שמטבע הדברים לי הגיונית?

האם אוברקלוק עם מארז שהוא מרווח שווה לאוברקלוק עם מארז ממש מצומצם. הרי כל חלק מוציא אוויר בזמן המארז וכך מספק לו סירקולציה. ואם לא יהיה, יהיה יותר חם כיוון שאוויר יוצא יישאר במקום ולא ממש ייצא פיסית.

אז?

האם אפשר לעשות לדבר כזה אוברקלוקינג או שלוותר על האופציה לקנות דגמים זולים יותר עם קירור טוב ושקט לא פחות שלא דורש אוברקלוקינג. או שאפשר לקחת את אותו דגם ופשוט לא לעשות לו אוברקלוקינג כי שקט הוא גם מרכיב שחשוב לי.

ממש סרט משוגע

עומרי

פורסם

לעשות OC בITX בלי קירור הולם, זה לא מומלץ ובדומה למחשב נייד לא נועד לזה. אם הרכיבים מגיעים עם קירור יעודי וחזק אז כמובן אתה יכול לנסות לראות מה הטמפ' ואז להחליט.

פורסם

במקרה הספציפי של ITX לפי דעתי בלבד כרטיס מסך בעיצוב רפרנס(קירור מפוח) היא ההמלצה שלי כדי לעזור להוציא אוויר חם מהמארז.

את הספק הייתי מרכיב הצורה בא המאוור פונה למעלה כדי למשוך אוויר מהמארז ויוציא החוצה.

למעבד אני ממליץ בחום רב על קירור מים כגון H80 שוב כדי להותיא כמה שיותר אוויר חם מהמארז ולנטרל כל זריקת אוויר חם אל תוך המארז.

אשמח אם תשלח לי לינק של המארז ואוכל להמליץ לך מה לעשות.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים