עבור לתוכן

שאלה בנוגע לזיכרון לי אישית

Featured Replies

פורסם

אני לומד תחום לימודים במחשבים

שמתי לב שאם אני קורא טקסטים כמו חוברת או ספר, לאחר שבוע שאני קורא את החוברת שוב רוב החומר שזכרתי נמחק לי מהראש

ההרגשה שאני חי איתה זמן ארוך אני קורא מידע כלשהו ושאני חוזר לקרוא אותו שוב זה כמו פעם ראשונה שאני קורא את אותו מידע

לא פשוט לחיות שאני צריך לקרוא ולקרוא בשביל לזכור דברים

האם יש משהו שיכול לעזור לזכור טוב יותר ?

מישהו מהפורום גם מכיר את ההרגשה?

פורסם

לי אישית, קורה בעיקר בחוסר ריכוז, או כשהדעת מוסחת מאוד, אולי יש לך הפרעות ריכוז? ניסית להתייעץ עם רופא?

מה שאני יכול להמליץ לך בלמידה, כשאתה קורא משהו שעליך לזכור, תנסה לסכם בקצרה בקצרה את הנקודות החשובות, ולשנן את הסיכומים שלך.

משהו בכתיבה עוזר לזכור הרבה יותר טוב, וכתוצאה מכך שעשית זאת בעצמך אתה תעלה את הסיכויים שתזכור לפחות חלק מזה.

פורסם

לכל אחד יש את הדרך שלו ללמוד, כנראה דרך קריאה זה לא טוב לך.

אני מכיר מישהו שהוא מקליט אותו בפלאפון את מה שקורא ואז שומע את זה באוזניות וזוהי הדרך ללמידה שלו.

מישהו אחר משתמש במרקרים על דברים חשובים בספרים/מחברת וכך שהוא מסתכל על המחברת הדברים החושבים בולטים לו והוא נזכר בשאר המידע מסביב.

פורסם

קראתי פעם שקל לנו לזכור דברים כשיש יותר חושים מופעלים. ז"א אם אתה קורא(ראייה), תנסה לסכם את זה בקול לעצמך (שמיעה). לי אישית זה עזר דיי הרבה, כמו כן הח'ברה פה כתבו לכתוב סיכום קצר בנוסף, גם זה כלי יעיל. אם היה אפשר לשלב ריח ומישוש (למידה מעשית) עוד יותר טוב, אבל זה כבר פחות אפשרי :)

פורסם

כך בידיוק אני לומד וזוכר דברים.

אני קורא מחוברת ואז אני בקול כאילו מסביר למישהו אחר את מה שקראתי וזה ממש עוזר לי.

פורסם

אל תעשה אתחול, זה מוחק את ה-RAM

:)

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים