עבור לתוכן

למי שרוצה לשפר יכולת חשיבה קנו מסך 3D - הסבר בפנים

Featured Replies

פורסם

אם יורשה לי לחוות דעתי על הדיון שהתפתח כאן, אז בקצרה

אני דווקא נוטה להאמין שהנתונים הללו הם לא רחוקים מהמציאות ואסביר;

המחקר נעשה בהשוואה למסך 2D, אכן מסכי 3D - שלא כמו במציאות, בנויים בצורה כזו 'המאתגרת' אותך שכלית.

על כן, סביר שהמוח צריך להשקיע מאמצים ומשאבים רבים לטובת פירוק הנתונים שהעיניים שלנו קולטות ולתרגם אותם להבנה

וכל זה מכמה חלקים כאשר כל עין קולטת משהו אחר בכלל . . האתגר כאן הוא עצום בהשוואה ל2D או מציאות שאינה פועלת בשיטה זו.

ואיך לא - תרגול ומאמץ של שרירים ויכולות בגוף האדם בסופו של דבר מביא להתפתחות .

פורסם

נשמע לי מגוכח שצפיה בסרט מועילה בצורה שהיא משמעותית.

בוא נשאל את זה ככה... אם תצפה כל יום שלוש שעות של סרט תלת מימד לעומת אם תקרא כל יום ספר או תלמד מתמטיקה או תלמד שפה... מה אתה חושב יפתח את המוח שלך יותר?

הזמן שלנו מוגבל ואנחנו לא מסתכלים על רק "מה עוזר" אלא גם באיזה קצב הוא עוזר.

אפשר גם להסיק שנהיגה משפרת את המוח, וגם פתרון תשבץ. זה הכל נכון, השאלה באיזה מידה ובאיזה קצב?

צריך להשוות צפייה בסרטים לקריאת ספר למשל.

אוליי אפילו כתיבה בפורומים משפרת את החשיבה במידה מסויימת, לך תדע, לא ממש הבאת מדד בר השוואה.

פורסם

צחוק צחוק, אבל צפיתי בכמה סרטי 3D לאחרונה,

ואני מרגיש שבאמת השתפרתי.

פורסם

חחח איך אתה אוהבבבב

אתם צודקים שיש כאן את העניין של המידה

ואני בטוח שלא ניתן לכמת את זה באחוזים בכזו קלות כמו שנאמר במחקר הדבילי להפליא שהובא כאן

אך רק רציתי לשם דגש על כך שאכן סביר בהחלט שההתמודדות עם תוכן שאינו טבעי, כמו למשל;

קלט של 2 ערוצי מידע שונים במקביל (אחד לכל עין) ולאחד אותם במוח לתוכן עם מימד נוסף ביניהם, וכל זה בעת ובעונה אחת,

כנראה שכן תורמת להרחבת אפיקיי החשיבה הסטנדרטיים וזאת בהשוואה לצפייה במסך 2D רגיל.

לא בטוח שזה איזה משהו מרחיק לכת והפוך אותך למכונה משומנת שפותרת נוסחאות אתום

אבל הגיוני שזה עושה משהו .

• 1 חודש מאוחר יותר...
פורסם
  • מחבר

מחקר חדש טוען :

סרטי 3D עושה לך סחרחורת? זה כנראה רק בדמיון שלך

יסוי שנערך על ידי סטודנטים מאוניברסיטת ניוקאסל הגיע למסקנה כי אין תופעות תיאום או איזון שליליים מצפייה בסרטי 3D.

http://www.techradar.com/news/home-cinema/3d-movies-making-you-dizzy-it-s-probably-just-your-imagination-1298735

חייב לומר שיש לי היום OLED 939 1080P פסיבי

רואה רק 2D ל- 3D שעות רבות ביום

אפס תופעות לוואי !

עם מסך 3D אקטיבי , כאבי ראש , עינים , ראיה מטושטשת .

הדבר הטוב ש- LG קצת טובה בו 3D

פורסם

לא קראתי את הכל אבל בתור שחקן CS וCSS לשעבר אני יכול להגיד בוודאות שי שיפור כמו שתיארו

לגבי הקשר ל3D אני לא יודע...

במיוחד שסתם צופים בסרט בלי לעשות שום פעולה נוספת

פורסם

כן אבל לקרוא ספר על מתמטיקה משפר לך את המוח פי כמה... אתה יודע, אשכרה לחשוב ולנסות לדמיין מושגים אבסטרקטים במוח וגם לפתור בעיות נראה לי יותר משפר את המוח... משום מה.

זה כמו שאומרים שמיץ רימונים או וואטאבר זה בריא, זה לא אומר שאם תשתה 20 ליטר של מיץ רימונים אתה תהפוך לסופר מן.

פורסם

מחקר חדש.

ישיבה על ספסל ברחוב סואן וצפיה במכוניות עוברות משפרת את החשיבה.

במסגרת המחקר הנבדקים הראו שיפור יכולת חשיבה ניכר לאחר כמה שנים של צפיה ממושכת במכוניות עוברות.

קבוצת הביקורת לה ניתנה משימה לבהות ברחוב שומם הראתה ירידה ביכולת החשיבה.

בראיון שנעשה לאחר פרסום הממצאים אמר החוקר הראשי:

תמיד אהבתי לצפות במכוניות עוברות.

עכשיו ישנה הוכחה המסבירה זאת.

בעקבות ממצאי המחקר מוסדות להשכלה גבוהה ברחבי העולם שוקלים לאמץ צפיה במכוניות נוסעות כחלק מתוכנית הלימודים.

ראש מחלקת פילוסופיה באוניברסיטת "אל זרבור" ראשיד אינווליד התראיין לאחרונה ואמר:

אנחנו ידענו זאת מזמן.

אצלנו כבר שלושה עשורים שצפיה במכוניות קורס חובה בתוכנית הלימודים.

stock-footage-tehran-iran-people-sits-on-benches-in-crowded-street-tehran-is-the-capital-of-iran-and-it.jpg

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים