עבור לתוכן

מידע נוסף על מעבדי ה-Broadwell הנייחים שבדרך

Featured Replies

פורסם

אני לא מבין לאיזה שוק בדיוק אינטל מכוונת עם המעבדים האלו - מצד אחד מעבדים בעלי פליטת חום נמוכה יותר, מכפלה פתוחה וליבה גרפית טובה יותר, אך מצד שני ביצועים קצת פחות טובים בתדר ברירת המחדל (כנראה בכדי לשמור על פליטת חום נמוכה) ומחיר גבוה יותר מאלו של מעבדי ה Haswell (בסביבות ה-30 דולר יותר לפי האתר הרשמי של אינטל, קישור):

- מי שיש לו היום מחשב בעל מעבד מהדור השני, השלישי או הרביעי לא ממש צריך לשדרג - השיפור בביצועים הוא יחסית קטן, מחיר המעבד גבוה יחסית (בהנחה שזה לא ישתנה) ואם יש צורך בלוח אם חדש - העלות תהיה גבוה אף יותר.

- אם המשתמש צריך ביצועים גרפיים טובים, אז סביר להניח שהוא ישתמש בכרטיס מסך נפרד בכל מקרה, אז לליבה הגרפית המובנית אין כאן ממש יתרון, ואם המשתמש מוכן להסתפק בביצועי הליבה הגרפית המובנית במעבד - סביר להניח שזה לא ממש ישנה לו האם מדובר ב HD 4600 או ב Iris Pro 6200.

- מבצעי ההמהרות אולי יצליחו לנצל מעבדים כאלו בצורה טובה יותר, אבל זה עדיין לא נבדק ובכל מקרה גם הם כנראה לא ממש ירוויחו מהשיפור בליבה הגרפית שכן גם הם כנראה עושים שימוש בכרטיס מסך נפרד.

- גם אם מישהו צריך לקנות מחשב חדש היום ולא יכול להמתין מספר חודשים למעבדי ה Skylake עדיף יהיה לו לקחת מעבד Haswell שהוא גם זול יותר, וגם ניתן להתקין אותו בלוח אם זול יותר המבוסס על ערכת שבבים מסדרה 8.

למעשה אני הייתי קונה מעבד כזה כיום רק אם הייתי חייב להחליף את המחשב שלי בדחיפות (וזה כולל לוח אם, מעבד וזיכרון), לא הייתי חייב כרטיס מסך נפרד ומחיר המעבד היה נמוך יותר מזה של מעבד Core i5 או Core i7 מקביל, אבל שני התנאים הראשונים לא מתקיימים עבור רוב הצרכנים ואם אינטל לא תתמחר אחרת את המעבדים האלו אז גם התנאי השלישי לא יתקיים.

פורסם

ועל הדרך -גם אם הכרטיס המובנה ישתווה ל970gtx זה לא ישנה כל עוד הם לא טורחים להוציא דרייברים נורמליים.

פורסם

השוק הרלוונטי, על דרך השלילה, הוא כל מי שמשחקים לא בראש מעייניו - בדיוק השוק של ה APU של AMD וגם HTPC ובעיקר מעבדים מולחמים כמו ב iMAC שהם כלי עבודה (להוציא רינדור 3D מקצועי) ולא מכונות משחקים.

המכפלה הפתוחה אולי יכולה לעזור לדרבן אנשים ללכת על אינטל ולא על AMD כי המחיר שלהם כמעט כפול (אבל יש תמורה) ואולי פשוט כי אפשר עקב יעילות הטרמית של המעבדים. מניחוש בלבד, הם יהיו OC פחות טובים מהטופ של סקילייק בגלל TPU שונה: 65W לברודוול, 95W לסקילייק.

AMD פילחה את השוק שלה ככה כבר מזמן -לוחות AM למעבדי FX , לוחות FM למעבדי A10-4 - ואינטל, שידועה ביכולות הפילוח שלה, ראתה כי טוב ומצטרפת.

ברודוול יתאים רק ללוחות היותר ישנים שלא בחוד חנית הטכנולוגיה והפיצ'רים, יהיה יותר זול כי מכל מקרה השוק אליו הם מיועדים לא צורכים\צריכים להיות בעלי הפיצרים הכי הכי בכל רגע. הגיימרים יאלצו\ישמחו לשלם יותר כדי להיות עם המעבדים והזיכרון וM2 ואפשרויות ה OC הכי טובים שיש כדי לסחוט עם קצת FPS.

מה שבאמת מבלבל הוא שהביצועים של ברודוול דומים מאוד למה שיש כיום מהאסוול (וגם השם עצמו מבלבל ולא עוזר ליצירת הבדל בינהם) וגם המחיר דומה מדי אבל שיטת המספור החדשה שלהם - i7-5775C מול מקבילו i7-4790K - והמניעה משימוש בלוחות סדרה 9 ומעלה לא משאירה מקום לתהיות לדעתי.

אני מניח שאינטל, אם אכן תמשיך בקו הזה, תמצא דרכים יצירתיות לבדל את הביצועים באופן יותר משמעותי בהמשך.

הם כבר יצרו הבדלים משמעותיים הן מ AMD והן והאסוול כפי שרואים פה (אישית אני לא מבין בתוכנות כאלו אבל השיפור ברור)

http://www.tomshardware.com/reviews/intel-core-i7-5775c-i5-5675c-broadwell,4169-7.html

אם היית יכול לקבל ביצועים דומים ולוותר על כרטיס חיצוני לא היית הולך על זה? ושוב, זה לא מיועד למשחקים..

עוד דבר חדש שהם הכניסו בברודוול (שאין בהאסוול וככל הנראה לא יהיה בסקיילייק) הוא זיכרון L4 גדול של 128MB. לא הבנתי לגמרי מה המטרה שלו אבל זה קשור לדעתי לליבה הגרפית החזקה ומאפשר סינרגיה מלאה בין חלקי המעבד השונים. כל זה לא רלוונטי לגיימרים אבל לכל השאר, ובכן, אני נוטה לסמוך על הסוקרים\מפלחים\אסטרטגים של אינטל ושזו לא טעות או חוסר מחשבה מספקת שעומדת מאחורי הוצאת סדרת מעבדים כמעט במקביל. מה שכן, הם צריכים לטפל באספקט השיווקי יותר טוב.

פורסם

ה128 מגה האלה הם הEDRam ומיועדים למאיץ הגראפי המובנה.

פורסם

@omertgm

כמה אנשים כבר יש שיגידו משהו בסגנון "אני רוצה ליבה גרפית טובה יותר, אבל אני לא מוכן לקנות כרטיס מסך נפרד, אז אני מוכן לשלם יותר כסף עבור מעבד כזה, גם אם הביצועים שלו הם פחות טובים"? אם אתה רוצה ביצועים גרפיים טובים יותר פשוט תקנה כרטיס מסך נפרד, ואם הביצועים הגרפיים לא חשובים לך - אז גם ה HD 4600 יעשה את העבודה. הדרך היחידה שאני רואה שמעבדי ה Broadwell יצליחו היא אם הם יתומחרו במחיר נמוך יותר מאלו של מעבדי ה Haswell המקבילים כיום ובעתיד - גם ממעבדי ה Skylake שהם באותה רמת ביצועים או אפילו ברמת ביצועים קצת יותר נמוכה (צריך להביא בחשבון שמעבדי ה Skylake יעבדו עם טכנולוגיות חדשות יותר מאשר מעבדי ה Broadwell, שכן לא בטוח כלל שישוחררו לוחות אם חדשים עבור תושבת 1150).

בנוגע לפילוח השוק בדומה ל AMD - קודם כל המעבדים של AMD זולים יותר ולכן משתלמים יותר ובנוסף הלוחות עבור מעבדי AMD זולים יותר מאשר עבור מעבדי אינטל, מה שהופך פלטפורמה המבוססת על מעבד של AMD למשתלמת יותר (לא בארץ כמובן, כי אין פה ממש מבחר של מעבדים ולוחות והמחירים גבוהים מדיי). חוץ מזה זה לא ממש עזר ל AMD - בתחום המחשבים הנייחים הביתיים היא דיי מפסידה לאינטל.

אגב, למיטב הבנתי AMD לא מתכנן לשחרר מעבדים נוספים לתושבת AM (מעבדי ה FX שאתה מדבר עליהם שוחררו ב-2011 אם אני לא טועה) והם מתמקדים בעיקר במעבדי ה APU בתושבת ה FM.

פורסם

ברור שהכל עניין של תמחור ושכרגע שתי הסדרות חופפות מדי בביצועים ובמחיר, גם ציינתי את זה.

אני גם ממש לא יחצן של אינטל או משהו דומה וגם אני תהיתי רבות על הצעד שלהם ומה תכליתו.

אבל הנתונים, גם אם לא משכנעים, מצביעים על מה שרשמתי. יש למישהו הסבר אחר?

אני אישית אעדיף כל יום מעבד+מאיץ חיצוני אבל כנראה שיש שוק למעבדים הללו כי הם מייצרים ליין שלם חדש מהם.

יתכן שהכל גם יתפוצץ לאינטל בפרצוף והם יפסידו קצת כסף. זו לא תהיה הפעם הראשונה אבל אני ממש לא דואג להם.

פורסם

לדעתי המעבדים הללו יהוו להיט של ממש בעיקר לגרפיקאים ולגימרים במשחקים קלילים.

כגרפיקאי אמליץ (אם התוצאות יצדיקו) לחברים (אני חובב חומרה ויהי מה!..) לקנות את זה.

פחות חלק שמתקלקל , פחות חלק יקר ומרעיש, יותר מחשבים דקיקים ומעוצבים לגרפיקאים

(שרובם, בניגוד לאנשי הפורום כאן- לא אוהבים מחשב בומבסטי אלא כמה שיותר קטן ויעיל)

נכון ששוק כרטיסי הגיימינג מיועד לגיימרים בראשו בראשונה, אבל יש גם אחרים - מעצבים\גרפיקאים\אמני פוטושופ למיניהם ואפילו צלמים וצרכני וידאו באיכות סופר גבוהה, לכל אלו אין סיבה שלא להשתמש בברדוול ולעבור למערכת קטנטנה ושקטה (בפרט בגרסה המוחלשת של ה5775 )

מה שכן 5775 עם מכפלה פתוחה נשמע כמו המוצר המיותר והמטומטם ביותר שאינטל ייצרה אי פעם (אם זה בבירור לא מיועד לגיימרים אלא לאנשים שלא מתעסקים יותר מידי עם המחשב למה לעזאזל אוברקלוק???)

פורסם

המעבדים הגיעו לפלונטר לפי מה שראיתי, מה דעתכם כדאי להתחיל לשלב אותם במפרטי גרפיקה/עריכה כרגע? או שנמתין לעוד מבחני ביצועים וביקורות?

לגיימינג אני מניח שעדיף לדבוק בhaswell או להמתין לskylake..

פורסם

@Nightbeat

האם ביצועי הליבה הגרפית חשובים לך מספיק בכדי שתסכים לוותר לטובתם על ביצועי העיבוד מצד אחד ולשלם יותר עבור המעבד מצד שני, אבל הם לא מספיק חשובים עבורך בכדי להשקיע בכרטיס מסך ייעודי לכך? אם התשובה לכך היא כן, אז מעבדי ה Broadwell הם בשבילך. אני בספק אם תוכל למצוא אנשים שיענו בחיוב על השאלה זו.

מעבדי ה Broadwell טובים בתור מעבדים למחשבים שבהם לא ניתן להחליף מעבד בקלות (או בכלל), יש בהם צורך בליבה גרפית חזקה יחסית אבל לא ניתן להתקין בהם כרטיסי מסך נפרדים (מבחינה פיזית או מבחינה תקציבית). העניין הוא שבדיוק בשביל זה יש את סדרת ה R (מעבדים מולחמים) ואת מעבדי U (למחשבים ניידים).

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים