עבור לתוכן

עקצו את סבא שלי. מה לעשות?

Featured Replies

פורסם

אפילו אם נתן מספר אשראי זה לא נורא

לפיצה מותר לתת ואצלו מסוכן ?

פורסם

אני הייתי חושש רק אם החתימו אותו על משהו פיזי ולא בשיחת טלפון שאז זה נקרא עסקה במסמך חסר ויש להם את הזכות לבטל בלי ערעור.

ונניח שעשו את זה לכמה זקנים ומספיק שאחד מהם מתלונן על הונאה ואז חברת האשראי בודקת אצל השאר שלא התלוננו

פורסם

לצערי הרב זקנים נעקצים באופן יום יום בהיקפים גדולים יותר ע"י כל חברה שקיימת בארץ. מספיק שהם בטעות רשומים לאינטרנט בכל מני חברות הם טרף קל למוקדנים שמתקשרים אליהם ודוחפים להם מוצרים שהם לא צריכים כמו דקות שיחה לחו"ל, אנטי וירוס, חסימת אתרים וכו'. אחרי זה חברות הסלולרת חוגגות עליהם עם מחירים של פעם. אני מציע שכל אחד מכם יבקש להסתכל בחשבונות אשראי / הוראות קבע של הסבים וסבתות שלכם ולעשות שם סדר, תתפלאו כמה כסף תחסכו להם.

פורסם

ספקי האינטרנט מנסים לחגוג דיי על כולם. התקשרו אלי לפני כמה ימים, תוכן השיחה :

נציג : שלום אנחנו בקשר לבעיה באינטרנט. מופיע אצלנו שאתם משלמים מחיר גבוה על האינטרנט ואנחנו פונים אליכם על מנת לטפל בבעיה בהקדם

אש : היי. מה בעצם קרה ?

אתם משלמים מחיר גבוה על אינטרנט ויש לנו חבילה משתלמת יותר

מה שונה בהשוואה לנוכחית ?

אנחנו מציעים חבילה 100MB ב xx ש"ח

אבל זה יותר ממה שאני משלם עכשו.....

כמה אתם משלמים עכשו ?

מופיע אצלך במחשב

תלוי בספק האינטרנט שלך. מי הספק שלך ?

מי הספק שאיתי בשיחה ?

אנחנו מ 013, ספק האינטרנט המשתלם בישראל

אני על חבילה של 15MB ב 014. בכמה אתם יכולים להציע לי חבילה של 15MB ?

xx ש"ח

זה לא שונה דרמטית ממה שאני משלם עכשו, אולי אפילו יותר. האם יש לכם יתרונות נוספים ?

אצלנו אתה מקבל הגנת אנטיוירוס מלאה לאינטרנט ולדואר אלקטרוני

אני לא צריך את זה. יותר מעניין אותי רמת התמיכה שלכם בסוגים שונים של מערכות הפעלה

אנחנו תומכים בכל מערכות ההפעלה, אם למשל יש לך Windows Me אתה תוכל לקבל הדרכה צעד צעד איך להגדיר את האינטרנט ב Windows Me

אתם תומכים במערכות הפעלה כמו Linux BSD ?

אנחנו תומכים בכל מערכות ההפעלה כולל גרסאות ישנות

אני צריך תמיכה בגרסאות עדכניות של Linux BSD

אם יש לך מחשב עדכני הוא מריץ Windows 7 או 8

אני איש מחשוב ואני עובד אם מערכות הפעלה שאינן של Windows

*מנגינת רקע, עונה נציג שרות אחר*

נציג : שלום מדבר נציג .... במה ניתן לעזור ?

אש : אני מברר פרטים על השירות שלכם כלקוח פוטנציאלי. מה רמת התמיכה שלכם במערכות הפעלה מסוג Linux BSD ?

אנחנו נותנים תמיכה ל Ubuntu

מערכות הפעלה אחרות ?

יש תמיכה

זה מצויין בכתב בהסכם ?

אנחנו לא מפרטים מערכות הפעלה בהסכם

אני בוחר ספק אינטרנט בשביל לקבל שירות, אני רוצה מחויבות לתת את השירות הנל. תמיכה במערכות הפעלה היא קריטית בשבילי. אם אין את זה בהסכם מה מבטיח שאתם תתנו תמיכה לא עכשו אלא כשאני אפנה לקבל תמיכה ?

אתה יכול לבדוק, יש תמיכה

אם אמצא שיש תמיכה אני אשקול אותכם כאופציה, אם ארצה לעבור אני אעשה את זה בעצמי. אני מבקש לא להתקשר אלי בהצעות

אוקי

ביי

למחרת : (הנציג הראשון, מזהים לפי הקול)

נציג : שלום אנחנו בקשר לבעיה באינטרנט. האם אתם מעוניינים לקבל את החבילה המשתלמת ?

אש : היי. בהמשך לשיחה שלנו אתמול, ביקשתי לא לפנות אלי יותר בשיחות פרסומיות

זאת לא שיחה פרסומית, אנחנו רוצים לעזור

אתם מציעים לי להשתמש בשירות שלכם, זה פרסום

אתה מדבר מול שירות לקוחות, אנחנו פונים בשביל להמשיך לטפל בבעיה של האינטרנט

אתם לא מתייחסים לבקשה שלי כלקוח פוטנציאלי, איך אני יכול לצפות מכם להתנהל אם אני אהיה לקוח שלכם ? נא לא להתקשר אלי יותר

*ניתקו*

אחריי 2..3 ימים נוספים :

נציג : שלום אנחנו מ 013 ורוצים להציע ......

אש : פעם שלישית גלידה. השיחה הזאת מסתיימת כאן או בבית משפט, לבחירתכם

*ניתקו*

פורסם

מה שאני מדבר זה על גניבה של חברות שהם כבר מנויים שלהם זה מתחיל בזול עולה בלי בדיקה ובלי בושה הם דוחפים עוד ועוד שירותים שהם לא צריכים וזה יכול להגיע למאות על גבי מאות של שקלים בחודש. צריך לשים לב במקומם.

פורסם

החלק המעניין הוא בתחילת השיחה - "אנחנו בקשר לבעיה באינטרנט"

דמיינו עכשו מישהוא שאתם מכירים שאינו בדיוק מתמצא מול אותם נציגים, שרק בהמשך השיחה מתברר שבכלל שייכים ל ISP אחר ושה "בעיה" היא שאתה לא לקוח שלהם

פורסם

לנושא הדיון-

ראיתי שהנושא הזה עלה.

החשש פה הוא לא מעצם החזקת הפרטים כשלעצמם, אלא מכך שאותם גורמים מפוקפקים שמחזיקים במידע, יעשו בו שימוש כדי לייצר מסמכים מזוייפים.

הסרט Identity Thief הדגים את זה בצורה משעשעת

לבינארי-

כשאני מקבל שיחה כזו אני מיד קוטע אותם בשאלה הבאה:

"האם זו שיחה שיווקית?"

ב- 99% מהמקרים הם יהיו המומים ויתבלבלו לרגע. בנקודה הזו תכה בברזל ותשאל:

"אתה רוצה למכור לי משהו?"

בנקודה הזו הנציגים כמעט תמיד יגידו מטעם מי הם מתקשרים ושהם רוצים "להציע לך הצעה".

במידה ואתה לא רוצה לשמוע ולא רוצה לקבל שיחות כאלה, תשיב להם באופן הבא:

מבקש שתמחקו אותי מהמאגר שלכם. לא מעוניין בתוכן שיווקי.

במידה ותצרו איתי קשר שוב במספר זה, אגיש תלונה למשרד המשפטים.

אבל כמובן שזה לא רלוונטי לנושא הדיון...

נערך על-ידי hero

פורסם

בעוד שאני מסכים, הרי שיש הבדל בין המסורת המפוקפקת של שיחות שיוויקיות במסווה, שבהן תחילה גורמים ללקוח להאמין בשקר כלשהו ואז מציעים לו שירות בתשלום (שמבחינתי מדובר במעשה נבלה בפני עצמו), לבין הסיפור הנידון כאן. גניבת פרטים לצרכים פליליים זה סרט אחר לגמרי.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים