עבור לתוכן

i5 vs i3

Featured Replies

פורסם

שלום אני רוצה לבנות מחשב בינוני ראיתי רציתי לדעת האם שווה להשקיע עוד 20 דולר בין

[h=1]i3-4360 ל-i5-4430

תודה[/h]

פורסם

עבור סכום זה, בוודאי

פורסם
  • מחבר
עבור סכום זה, בוודאי

ומה השיפור/הבדל בניהם ובין הביצועים?

פורסם

לא ברור מה זה מחשב בינוני. בכל מקרה, בסדרת הנייחים ל-I5 יש 4 ליבות לעומת 2 ב-I3

פורסם
  • מחבר
לא ברור מה זה מחשב בינוני. בכל מקרה, בסדרת הנייחים ל-I5 יש 4 ליבות לעומת 2 ב-I3

מחשב למשחקים כניראה יהיה עם 960 לא משהו מטורף מאוד באמצע בין חלש שהכל על הגדרות מינימאליות ובין מטורף crysis 3 60fps 4K

בינוני :)

פורסם
  • מחבר
בקיצור, I5.

תודה

אשמח אם תוכל להסביר לי מה ההבדל בין הדגמים השונים של I5 והאם ה-I5 הכי פשוט מספיק?

תודה!

פורסם

ההבדלים הם לרוב בתדר וב-cache. סיומות שונות יכולות להעיד על מעבד חסכוני או עם מכפלה פתוחה ל-oc

פורסם

1. אני ארחיב מעט את מה ש Gil28 כתב - מעבדים בעלי סיומת R, S ו T הם מעבדים חסכוניים יותר בחשמל והם מתחממים פחות, אך זה בא על חשבון התדר שלהם ואולי גם על חשבון זיכרון המטמון (ה cache) שלהם (בפרט במקרה של מעבדים בעלי סיומת R, שהם למעשה מעבדים לניידים שהותאמו לשימוש במחשבים נייחים), ולמשחקים בד"כ אין טעם לשקול מעבדים כאלו. מעבדים בעלי סיומת K הם מעבדים בעלי מכפלה פתוחה, כלומר הם מיועדים להמהרה, אך בכדי לנצל זאת בד"כ יש צורך בהשקעה נוספת - לא רק במעבד אלא גם בלוח האם ובקירור למעבד.

2. הנה השוואה מהאתר של אינטל בין המעבדים Core i3-4630 ו Core i5-4430:

http://ark.intel.com/compare/77493,75036

היתרון של מעבדי ה Core i5 הוא בכך שיש לו 4 ליבות עיבוד פיזיות לעומת 2 בלבד במעבדי ה Core i3 (למרות שהן מוצגות כ-4 ליבות עיבוד לוגיות).

במקרה הזה ה Core i3-4630 עובד בתדר של 3.7GHz ואילו ה Core i5-4430 עובד בתדר של 3GHz בלבד (3.2GHz בתדר טורבו). זה אומר שבביצועי ליבה בודדת ה Core i3-4360 יהיה עדיף על ה Core i5-4430. לכן אם היישומים שלך יודעים לנצל ליבה אחת או שתיים לכל היותר, סביר להניח שהם ירוויחו יותר מה Core i3-4360, אבל יותר הגיוני להניח שכמעט כל היישומים המודרניים היום יודעים לנצל ריבוי ליבות ולכן מעבד ה Core i5-4430 יהיה עדיף.

3. שים לב שאינטל מתמחרת את ה Core i5-4430 בכ-40 דולר יותר מאשר ה Core i3-4630, אז זה מעניין שאתה יכול להשיג אותו בהפרש של 20 דולר בלבד. אולי הדבר נובע מכך שה Core i5-4430 שייך לסדרת ה Haswell המקורית ששוחררה ב-2013 ולא לסדרת ה Haswell Refresh שהחליפה אותה ב-2014 (למעשה ה Core i5-4430 הוחלף ב Core i5-4440, שבעצמו הוחלף ב Core i5-4460 - כל "עדכון" כזה הוסיף 100MHz לתדר הרגיל ולתדר הטורבו של המעבד).

4. למשחקים בד"כ עדיף לקנות מעבד Core i5 ולא מעבד Core i3.

5. בלי קשר לנושא - מה הקטע עם החתימה ("מי שלא משקיע בתוכנה נענש בחומרה")? הייתי מבין אם זה היה הפוך (השקעה בחומרה לא מתאימה תגרור ביצועים תוכנתיים נחותים, למשל - קניית מעבד Core i3 למשחקים במקום מעבד Core i5), אבל תוכנה בד"כ לא גורמת נזק לחומרה (נכון, היה וירוס ש"דפק" לוחות בסוף שנות ה-90 או תחילת שנות ה-2000 ע"י מחיקת הביוסים שלהם, אבל זה לא ממש רלוונטי).

פורסם

מצטרף ל-5.

פורסם
  • מחבר

קודם כל תודה

ובקשר ל-5 זה משפט שאומרים למפעמים בלימודי הנדסת תוכנה וחשבתי לגנוב אותו לפה :)

פורסם

לגבי 5 קראתם לא נכון. הניקוד במילה חומרה הוא שורוק, דהיינו (Hoomra), ולא כמו שאתם קראתם אותו בחולם מלא (Homra).

אני דווקא מוצא את החתימה הזאת משעשעת, ולו בגלל משחק המילים תלוי הניקוד

פורסם
  • מחבר

הסתכלתי על המעבד הזה ואז ראיתי את הדבר המוזר הזה..

מישהו יכול להסביר למה מתכוונים שם?

פורסם

אכן נראה מוזר בתחילה, אבל בדקתי קצת את הנושא ומסתבר שאינטל עדיין מייצרת, או לפחות ייצרה, לוחות אם כאשר מתוך 5 לוחות הם בעלי תושבת 1150 (קישור לאתר של אינטל לחיפוש הלוחות). מכיוון שכל חמשת הלוחות הנ"ל מבוססים על ערכות שבבים מסדרה 8 (אחד על ה B85, אחד על ה Z87, שניים על ה H87 ואחד על ה Q87), ששוחררו לפני המעבדים מסדרת ה Haswell Refresh (כמו המעבד Core i5-4460), יש צורך בעידכון ביוס בכדי שהלוח יזהה מעבדים כאלו. נראה כי אינטל פשוט לא טרחה להוציא להם עידכוני ביוס בכדי שיתמכו במעבדים מסדרת ה Haswell Refresh (בדקתי באתר של הלוח DH87RL, קישור, והמעבד הנ"ל אכן לא מופיע ברשימת המעבדים הנתמכים ע"י הלוח, ויותר מזה - בעדכון הביוס האחרון עבור הלוח כתוב במפורש "This BIOS includes support only for processors launched earlier than April 2014"). לי זה נראה כאילו אינטל פשוט החליטה לזנוח את תחום לוחות האם למעבדים שולחניים לחלוטין. זה יכול להסביר את פשר ה"אזהרה" הזו - גם אם אתה קונה מעבד של אינטל ויש לך לוח אם של אינטל בעל תושבת מתאימה לא בטוח שהם יוכלו לעבוד ביחד.

בקיצור - לפני שאתה קונה מעבד, תוודא שהלוח שלך תומך בו - לא רק מבחינה חומרתית (גם למעבד וגם ללוח יש את אותה התושבת) אלא גם מבחינה תוכנתית (מבחינת הביוס).

נערך על-ידי smalul

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים