עבור לתוכן

התלבטות לגבי תוספת זיכרון...

Featured Replies

פורסם

שלום,

אני עוסקת באדריכלות, בעיקר אוטוקאד, סקצ'אפ ויריי ופוטושופ. בסה"כ די מרוצה מביצועי המחשב הזה חוץ מאשר בזמן רינדור או פתיחת קבצים כבדים בפוטושופ, כשלפתע מתחילות תוכנות שונות להתלוננן על מחסור בזיכרון ולהיסגר.

בכל מקרה, זה המפרט:

Intel core i5 2500 / 1155 Tray

Scythe Cooler Katana 3

Gigabyte PA-P67X-UD3-B3

DDR 3 4GB/1333 Kingston X 2

Sparkle GTX460 2048 GDDR5 PCI-E

Samsung EVO 840 250GB

Samsung HDD 500 GB

Western Digital HDD 1TB

Western Digital HDD 2TB

Samsung DVD-RW

Seasonic PSU 620W active PFC 80

Cooler for case raidmax 120mm

Thermaltake V3 Windows Black

Windows 7 Pro 64bit

יש לי עדיין 2 סלוטים של זכרונות פנויים אז מתלבטת בין 3 אופציות:

1. סטיק בודד של 8GB - ככה זה משאיר עוד סלוט אחד פנוי לשידרוג אפשרי בעתיד

2. 4GB X 2 - האם זה אמור לעבוד יותר מהר בתצורה הנ"ל?

3. 8GB X 2 - פה מדובר בהשקעה כספית יותר רצינית אז לא בטוחה שהמחשב הזה שווה את זה או אם הלוח אם ידע בכלל לנצל 24GB ...

מה אתם חושבים? איזה זיכרונות כדאי לקנות? אשמח לקבל קישור לזיכרון מומלץ :)

פורסם

יש לי לא מעט נסיון עם תוכניות רינדור שונות המשמשות לאדריכלות.

הרכבתי לאחיינתי שסיימה שנה שעברה תואר באדריכלות

מערכת מחשב די חדשה (לפני כשנתיים) עם מעבד משושה ליבות (12 ליבות ברינדור)

ו 4 כרטיס זיכרון בגודל 4GB כ"א - סה"כ 16GB.

לפני כן במחשב הישן, התופעות שתיארת היו שכיחות.

למשל בסקצ'אפ חשוב שיהיו כמה שיותר ליבות עיבוד וכמה שיותר זיכרון.

צריך להתייחס ספיציפית להודעות הזיכרון.

הודעות מחסור בזיכרון יכולות להיגרם מהיעדר זיכרון פנוי או נפח אחסון פנוי...

האם את מפעילה כמה תוכנות "כבדות" בו זמנית ?

תוכלי לצרף צילום מסך של הודעות השגיאה המתקבלות ?

פורסם
  • מחבר

תודה על התגובה :)

אני מניחה שבשביל מעבד משושה ליבות אאלץ להחליף את כל המחשב (מה שכרגע אינו עומד על הפרק), אבל האם תוספת זיכרון תעזור? כמה כדאי להוסיף?

צירפתי צילום מסך של התקלה, לדעתי זה נובע ממחסור בRAM...

פורסם

1. צריך לראות בדיוק מה קורה במנהל היישומים (Task Manager) בתגית הביצועים (Performance) כאשר הבעיה הזו מתרחשת, ובפרט צריך לראות מה מצב הזיכרון הפיזי והזיכרון הוירטואלי.

2. הלוח GA-P67X-UD3-B3 (קישור) תומך ב 32GB ב-4 מודולים, כלומר הוא תומך במודולי זיכרון בנפח של 8GB.

3. בכל הוספת זיכרון למחשב יש לוודא כי הזיכרון החדש מסוגל לעבוד באותו המתח כמו הזיכרון הקיים.

4. יש לציין שבכל הוספת זיכרון למחשב תמיד יש אפשרות שתהיה בעיית תאימות עם הזיכרון הקיים או עם לוח האם (המחשב לא יעבוד כלל או שהמחשב יעבוד אבל ייצר שגיאות). זו הסיבה שבגללה מומלץ להתקין מודולי זיכרון זהים, אבל בד"כ לא תהיה בעיה גם יעשה שימוש במודולי זיכרון שונים (בנפח, בתדר או בתיזמונים). בכל מקרה רצוי לוודא כי הביוס של לוח האם מעודכן, שכן יש עדכוני ביוס שיכולים לפתור בעיות תאימות עם הזיכרון.

5. מכיוון שהמחשב הזה לא משמש להמהרה והיות והזיכרון הקיים גם כך עובד בתדר של 1333MHz, הייתי ממליץ לקנות את זיכרון ה DDR3 הכי זול שניתן, שזה כנראה הזיכרון של Kingston בנפח של 8GB במודול בודד שנמכר בפלונטר ב-282 ש"ח (קישור).

פורסם
  • מחבר

הבעייה מתרחשת בד"כ בעת פתיחת קבצים כבדים בפוטושופ כדוגמת קבצי HDR בגדלים של כ200 מגה. אלו קבצים המשמשים לתאורת הדמיות ולצערי לא מצאתי תוכנה אחרת שיכולה לעשות להם פריוויו.

בכל מקרה המון תודה על הקישור, כנראה שאקנה מפלונטר בהמשך השבוע. (מפתיע שאותו זיכרון בדיוק הרבה יותר יקר בKSP)...

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים