פורסם 2015 במאי 1410 שנים שלום לכולםלא מזמן קניתי מק חדש, ואיתו דיסק קשיח חיצוני של WD בנפח 2 טרה.קראתי מדריכים לגבי איך לאתחל את הדיסק הקשיח כדי שיעבוד גם על PC וגם על מק.אתחלתי אותו והעברתי לשיטת exFat. הבעיה היחידה שבגלל שהוא היה חדש לחלוטין, לא חשבתי שאצטרך לגבות ממנו כלום לפני התהליך, ועכשיו הוא ריק לחלוטין (גם קבצי מערכת שמגיעים עם הדיסק נמחקו). ניסיתי כל מיני תוכנות שחזור למיניהן אבל אני לא מצליח לשחזר את זה.השאלות שלי הן:1. כמה זה קריטי? האם הדיסק יכול לעבוד כרגיל גם בלי הקבצים שמגיעים עליו, או שכדאי ללכת להחליף אותו כל עוד אני עוד יכול?2. אם יש משהו שאני יכול לעשות עצמי כדי לסדר את העניין, אשמח להסבר.תודה מראשעריכה:יש לי עוד דיסק של WD חדש לחלוטין של טרה אחד. האם העברת הקבצים שעליו אל הכונן שלי תפתור את הבעיה?
פורסם 2015 במאי 1510 שנים מה זה "קבצי מערכת שמגיעים עם הדיסק"?הדיסק יכול לעבוד יפה מאוד בלי התוכנית של WD שמגיעים עליו.
פורסם 2015 במאי 1510 שנים ^^^מחזק ואוסיףכל פעם שאני מקבל מדיה נתיקה עם כל מיני קבצים עליה - עוברת במיידי פירמוטאגב למה EXFAT?
פורסם 2015 במאי 1510 שנים מחבר תודה לכם על התגובות המהירות.המרתי לexfat כי זה מה שהמדריך שקראתי איפשהו אמר, וגם איזה טכנאי ששאלתי.ביקשתי דרך שבה הדיסק הקשיח יפעל כראוי (קריאה וכתיבה) גם על פיסי וגם על מאק.יש דרך אחרת יותר טובה?ואם זה לא משנה, כאני מחליף לexfat הוא נותן עוד אפשרות לבחור כמה קילובייטים אני רוצה. הברירת מחדל היא 512.מה זה אומר? לשנות את זה?שוב תודה
פורסם 2015 במאי 1510 שנים אם אתה לא משתמש במערכות הפעלה אחרות מחלונות - אני לא רואה שום יתרון ל-EXFAT על NTFS (האחרונה גם קצת יותר "אמינה")הגודל שאתה מקבל ביחידת הקצאה (מה שנקרא allocation unit ) בגדול תשאיר את זה בברירת המחדל - שינוי הגודל יכול לסייע בפעילויות דיסק שונות עם קבצים בגודל שונה.לא משהו שצריך לשנות יותר מדי למשתמש ביתי.
פורסם 2015 במאי 1510 שנים מחבר אני משתמש בעוד מערכת הפעלה- הOSX של המק.. אותי הפחידו כל הזמן שהNTFS לא עובדת גם וגם.זה נכון?שורה תחתונה השאלה היא כשאני רוצה להשתמש בדיסק הקשיח (קריאה וכתיבה) גם בOSX וגם בWINDOWS מה אני צריך לעשות?
ארכיון
דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.