עבור לתוכן

עזרה הרמת מסיבת רשת קטנה

Featured Replies

פורסם

שלום רב :0 !

אני מתכנן מסיבת רשת בבית שלי , ומאחר ואין לי שום ניסיון בהקמת רשת גדולה , אני צריך די הרבה עזרה ..

התיכנון הוא מסיבת רשת ביתית , של משהו כמו 20 אנשים, ולפי מה שהבנתי מ ThePorscher , אני אצטרך סוויץ' עם מספיק פורטים . אני מקווה שתוכלו לעזור לי עם כל השאלות שיש לי :\

יש מקום שישכיר לי סוויץ' ? מאחר והמחירים של סוויצ'ים 24 פורטים לא בדיוק נמוכים ..

איך אני מגדיר את כל המחשבים ?

איזה כבלים צריך מוצלבים או רגילים ?

איך אני מחבר את כל העסק ?

תיהיה אפשרות להשתמש במחשב אחד שיותקנו עליו כל המשחקים , ושהמחשבים האחרים יפעילו אותם דרך המחשב הראשי ( ברוב ה Lan Shops שהייתי בהם זה עובד דומה .. ) ?

אני אשמח אם תוכלו לעזור לי , או להפנות אותי למקורות מתאימים ..

בתודה רבה מראש , תום .

פורסם

אתה לא חייב switch של 24 פורטים, אתה יכול לקחת 5 סוויצים סטדרטיים של 8 פורטים ולחבר ביניהם ככה שה"כ יהיה לך 24 חיבורים.

אם אתה רוצה רק משחקים והעברת קבצים אתה צריך לתת לכל מחשב איפיי מהסוג של 192.168.0.1 עד 192.168.0.20 כמו שמוסבר בכל מדריך לרשת ביתית.

אתה בוחר סוויץ אחד שיהיה הראשי וממנו אתה מוציא 4 כבלים ישרים ליציאת ה-uplink של כל אחד מ-4 הסוויצים הנוספים

כל המחשבים מתחברים עם כבל ישר לסוויצים

אין שום בעיה לשים מחשב כ-dedicated server, הוא פשוט פותח משחק ולא משתתף בו.

מבחינת מהירות סוויץ של 24 עדיף אבל לא מאמין שתמצא איפה להשכיר, סוויץ 8 פורט מצוי כמעט בכל בית ככה שכל אחד יכול להביא, במשחקים לא תהיה שום פגיעה בביצועים, אם תרצו להעביר קבצים תתחילו להרגיש איטיות.

פורסם
  • מחבר

לא התכוונתי ל Dedicated Server .. אני מתכוון מחשב שיותקנו עליו כל המשחקים , וכל המחשבים אחרים יורידו אותם או יפעילו אותם דרך המחשב הראשי .. יש אפשרות כזו ?

ותודה רבה על העזרה :>

פורסם

להפעיל דרכו לא אפשרי

להוריד ממנו כבר לא מתאים לחוקי הפורום

פורסם
  • מחבר

טוב , כאן אתה כבר צודק .. תודה רבה על העזרה =]

פורסם

קח 3 סוויצים ושרשר אותם אם כבל מוצלב, אני לא ניסיתי אם 3 אבל זה הצליח לי במסיבות רשת שלי הרבה פעמים אם 2 (כל ההפעמים)

אז אתה משרשר אם כבל מוצלב בין סוויץ וסוויץ ופשוט מחבר את המחשבים. לא צריך SERVER אלא אם אתה רוצה אינטרנט. פשוט

מי שפותח את המשחק הוא הסרבר של המשחק ברשת. השירשור נוסה בהצלחה כבר 5 פעמים במסיבות רשת שונות.

ותגדיר רק IP וNETWORK NAME. וזהו יש לך רשת

פורסם

אתה לא חייב switch של 24 פורטים, אתה יכול לקחת 3 סוויצים סטדרטיים של 8 פורטים ולחבר ביניהם ככה שה"כ יהיה לך 20חיבורים.

אם אתה רוצה רק משחקים והעברת קבצים אתה צריך לתת לכל מחשב איפיי מהסוג של 192.168.0.1 עד 192.168.0.20 כמו שמוסבר בכל מדריך לרשת ביתית.

אתה בוחר סוויץ אחד שיהיה הראשי וממנו אתה מוציא 2 כבלים ישרים ליציאת ה-uplink של כל אחד מ-2 הסוויצים הנוספים

כל המחשבים מתחברים עם כבל ישר לסוויצים

אין שום בעיה לשים מחשב כ-dedicated server, הוא פשוט פותח משחק ולא משתתף בו.

מבחינת מהירות סוויץ של 24 עדיף אבל לא מאמין שתמצא איפה להשכיר, סוויץ 8 פורט מצוי כמעט בכל בית ככה שכל אחד יכול להביא, במשחקים לא תהיה שום פגיעה בביצועים, אם תרצו להעביר קבצים תתחילו להרגיש איטיות.

תיקון קל, מסיבה כלשהי התחרפנתי עם המספרים :)

• 2 שבועות מאוחר יותר...
פורסם

אני מארגן ביחד עם Canibal את המסיבה, ויש לנו שאלה די דחופה-

יש לרוב האנשים בבית האבים, אבל לפי מה שהבנו כאן בפורום מאוד לא מומלץ להשתמש בהאבים במסיבות רשת, מכיוון שנקבל פינגים גבוהים וזה יעבוד נוראי.

האם זה באמת כל כך משמועתי? האם בערך 12 מחשבים לא יעבדו טוב על 2 האבים של 8 ?

ונגיד שהחלטנו ללכת על סוויט'ץ, מאיפה אפשר להשכיר? זה די דחוף, זה ליום שני ואנחנו צריכים להשיג בערך שני סוויט'צים כמה שיותר מהר, נשמח להסברים מאיפה ניתן להשיג.

פורסם

כמובן שעדיף סווצים.

בכל מקרה כל עוד לא תעבירו קבצים בין המחשב הפגיעה בביצועים לא תהיה קריטית, מה שבטוח יותר מהיר מהאינטרנט זה יהיה.

פורסם

אנחנו מרימים lan party איזה פעם פעמיים בחודש עם 16 איש ( לא תמיד ) . חיברנו פעם או פעמיים שלושה HUB אין שום פגיעה בפינגים שראינו , אני מאד ממליץ להרים שרת dedicated למשחקים אבל הכי חושב שרק בן אדם "ישב" כלומר ינהל אותו אני בדרך כלל מחובר עליו אם איזה תוכנת שליטה או WWW ומנתק לפני שהמשחק מתחיל , זה מאד ! עוזר ואין נפילות וגם בלאגן עם נפילות.

אבל לפי דעתי הבעיות העיקריות שלנו היו זה בחירת משחקים זה מאד קריטי לדעת מה הולכים לשחק לפני ( וגם לדעת את הרמה של האנשים)

הבעיה העיקרית שלנו זה סידורי הישיבה ( לא מצחיק אבל זה מאד חשוב שיהיה קבוצות שישבו ביחד עם משחקים) .

משחקים זה כבר בעיה לא יודע איזה משחקים יש לאנשים אבל בדרך כלל CS יש לכולם

אם יש לך מקום פנוי תשלח לי איזה MAIL בבקשה :) .

diablo@hotmail.co.il

פורסם
  • מחבר

במקרה ראיתי שהדיון הזה בעמוד הראשי , ובמקום לפתוח דיון חדש אני מעדיף להקפיץ ( וזה בדיוק אותו דבר ._. ) -

אחרי שלקחנו את כל המחשבים וחיברנו אותם להאב , איזה הגדרות צריך בשביל שתיהיה רשת ביניהם ? ואם רוצים שיתוף אינטרנט , מה עוד צריך לעשות ?

תודה מראש , וזה די דחוף ( היום בערב ) ם_O

פורסם

תגדיר אותם לאותה שם רשת (הכי נפוץ זה MSHOME אבל זה לא משנה בLP אצלי זה היה LP)

ואיך האינטרנט הולך לעבוד? בראווטר או מחשב שהוא סרבר? אם מחשב אז צריך להגדיר אותו שיעבוד באינטרנט ולעשות שיתוף לאינטרנט

ושכל הIP ההיו 192.168.1. והסיפרה האחרונה תהייה ממוספרת לפי המחשבים (דוגמה מחשב 1 הייה 192.1681.1

מחשב 2 הייה 192.168.1.2 וכו...)

עוד משהו?

פורסם
  • מחבר

לאט לאט , ובבקשה בעברית :P

אנחנו מחברים 14 מחשבים , דרך שני Hubים (כל מחשב מחובר להאב דרך כבל רשת מוצלב , נכון? ) . לפי מה שהבנתי , את שני ההאבים אנחנו מחברים יחד דרך חיבור ה Uplink . עד כאן אני צודק ?

עכשיו , קודם כל איך אני מגדיר את הרשת ? ואל תגיד לי להגדיר IP שונה , תסביר לי איך :\

אחרי שיש לנו רשת , איך אני מגדיר שיתוף אינטרנט ? המודם מתחבר לאחד המחשבים , או להאב ? איך אני מגדיר את החיבור ?

ד"א , האינטרנט הוא אינטרנט בכבלים אם זה משנה משהו ..

נ.ב

איפה אפשר לקנות כבלים ישירים ? :\

פורסם

קודם, חבר את המודם לאחד המחשבים ותגדיר אותו להתחבר לאינטרנט כרגיל.

חבר את כל המחשבים (כולל המחשב עם המודם) ל-HUBים: כבל ישר ליציאה רגילה ב-HUB, או כבל מוצלב ליציאת Uplink ב-HUB.

בין HUB ל-HUB: כבל מוצלב בין שתי יציאות רגילות, או כבל ישר בין יציאה רגילה ל-Uplink, או כבל מוצלב בין Uplink ל-Uplink.

ואח"כ בקשר להגדרות, מה יותר פשוט מזה:

המדריך המלא לשיתוף אינטרנט (ICS) עם מחשב שרת ומחשב/ים לקוח/ות בווינדוס XP

?

מוסבר שם בפירוט מה צריך להגדיר על כל מחשב בשביל רשת + אינטרנט על כל המחשבים.

פורסם
  • מחבר

תודה רבה רבה ! :o

עריכה -

עכשיו חול המועד , ככה שכל החנויות סגורות . יש למישהו כבלים ישירים , והוא יכול להשאיל אותם ל 24 שעות ? :\

ואם אני לא טועה , מישהו כתב פעם על דרך לחבר שני כבלים מוצלבים בשביל לקבל כבל ישיר . איך אני עושה את זה?

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים