עבור לתוכן

יעילות Hyper Threading

Featured Replies

פורסם

במקום עבודתי ישנן כמה תחנות עבודה שולחניות של HP ו-Dell. לאחרונה שמתי לב שכולן הגיעו מהיצרן עם Hyper Threading מכובה בביוס. כאן עולה השאלה שלי, אם ברירת המחדל של היצרן היא שהליבות הלוגיות מכובות האם יש לך סיבה? האם יש איזשהו חסרון בהפעלה של הליבות הלוגיות שגורם ליצרן להעדיף להשאיר אותן מכובות? בניסוי קטן שנעשה על אחת התחנות (Dell 1650, XEON E3-1270(4C/3.4-3.8GHz), 16GB) לא היה שום הבדל ביביצועים של הרצת תוכנת מודלים בין מצב שבו הליבות הלוגיות מכובות למצב שבו הן פועלות. *אותה תחנת עבודה הגיעה לביצועים טובים יותר (עם אותה תוכנת מודלים) מאחרת של HP (דגם Z400) עם מפרט שאמור להיות חזק יותר - XEON W3680 (6C/3.33-3.6GHz), 24GB.

פורסם

כנראה שזה מאוד תלוי באיזה דור המעבד וסוג התוכנה שמנסים להריץ.

פורסם

יש אפשרות שמדובר בטעות מצד החברה שסיפקה את תחנות העבודה, אך ייתכן שהדבר נעשה באופן מכוון מהסיבה ש iwantdell ציין - יכול להיות שהתוכנות שאמורות לעבוד על תחנות העבודה האלו יעבדו בצורה יעילה יותר כאשר לא נעשה שימוש ב Hyper Threading. יש להבין כי בסופו של דבר, מכיוון שכל ליבה פיזית מוצגת כ-2 ליבות לוגיות, חייבת להיות תקורה כלשהי הנובעת מעצם החלפת התהליכים בתוך הליבה הפיזית עצמה, ויכול להיות שבחברה שלך ערכו ניסויים וגילו שמתקבלות תוצאות טובות יותר כאשר לא נעשה שימוש ב Hyper Threading. כמובן שיכול להיות שעם הזמן התוכנות שרצות על אותן תחנות עבודה השתנו (הוחלפו בגירסאות חדשות יותר או הוחלפו בתוכנות אחרות לחלוטין), ושעבורן דווקא יהיה עדיף אם תכונת ה Hyper Threading תהיה מופעלת.

פורסם
  • מחבר

כמה דברים:

1. התחנות הן של יצרנים שונים, מספקים שונים והגיעו בזמנים שונים.

2. לספקים אין שמץ של מושג לאיזה שימוש נרכשו התחנות הללו.

3. במקום העבודה שלי אף אחד לא נגע בהגדרות הללו. המשתמשים בתחנות הללו לא מודעים לנושא וזה שאחראי על התקנה והגדרת התחנות, כשהן חדשות גם לא נוגע בכאלו דברים (אני יודע על מה אני מדבר).

4. התוכנות שעל התחנות אולי שודרגו לאורך תקופת העבודה אבל מכיוון שכל מה שכתבתי בסעיף הקודם בתוקף אז לא הייתה שום סיבה שמישהו בכלל יבדוק/יגע בזה.

השאלות נשארו, מדוע התחנות הגיעו מוגדרות ככה? וגם, האם יש יתרון משמעותי שמצדיק את ההגדרה של הליבות הלוגיות ב-Off.

אשמח לשמוע עוד תשובות לשאלות הללו.

פורסם

אלו דורות ישנים (יחסית) של ליבות שה HT היה פחות יעיל (ואחד מהם זה היה הדור הראשון של ה HT החדש), אז אולי חשבו שזה יכול לפגוע בביצועים ברוב הדברים. אני פשוט מנסה לעשות מה שאני רוצה ואם אני רואה שזה בסדר אני משאיר את זה דולק.

פורסם

או שפשוט התחנות האלה מיועדות לתאימות מלאה ולא לביצועים?

כל התוכנות יעבדו היטב בלי HT אבל אי אפשר לדעת לגבי HT מופעל (אני לא באמת מאמין שיש תוכנה שתקרוס כאשר HT מופעל. אני אהיה מופתע מאוד)

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים