עבור לתוכן

חוסר בזיכרון

Featured Replies

פורסם

יש לי 4 GB DDR3 1600 האם זה מספיק כדי להריץ משחקים על HIGH ?(אני יקנה את ה290 ) או שזה יגביל את המערכת?

אפשר הסבר מפורט על כך (אם זה מגביל או לא?)

פורסם

הדרישה של רוב המשחקים כיום היא ל 8GB של זיכרון, כך ש 4GB כנראה יגבילו אותך. לכן אם אתה כבר משקיע בכרטיס מסך חזק, עדיף שתוסיף עוד 160-200 ש"ח בשביל לקנות עוד מודול זיכרון של 4GB (לפחות).

הערה: כמובן שהוספת זיכרון תלויה בתצורת הזיכרון הנוכחית ובלוח האם, ויש לזכור שתמיד יש סיכוי (קטן) לבעיית תאימות עם הזיכרון החדש.

רק שיהיה ברור מה יקרה אם לא יהיה לך מספיק זיכרון - במקרה כזה מערכת ההפעלה תתחיל להעביר חלק מהזיכרון שאינו בשימוש פעיל (ביישום הנוכחי) לקובץ על הדיסק הקשיח בכדי לפנות מקום בזיכרון עבור היישום הפעיל. מכיוון שהדיסק הקשיח (או אפילו כונן ה SSD) הוא הרבה יותר איטי מאשר הזיכרון הראשי, המחשב יהפוך לאיטי מאד (וסביר להניח שהמשחקים שלך לא יהיו שחיקים), שכן כל היישומים יצטרכו להמתין עד שיתפנה להם זיכרון או שהזיכרון שלהם ייטען חזרה מהדיסק הקשיח (צריך להבין שהיישומים "מתחלפים" ברקע כל הזמן)..

נערך על-ידי smalul

פורסם

ברוב המשחקים אפשר להסתדר עם 4GB.

יש כמה שבהם מומלץ יותר, לא בהכרח נדרש!

כמה חדשים מאוד דורשים 6GB מינימום.

לא יודע עד כמה זה באמת חובה, במיוחד אם יש לך SSD עליו PAGEFILE.

מכיוון שכרטיס זיכרון 4GB עולה יחסית מעט, קל ועדיף להוסיף.

נערך על-ידי Art Tatum

פורסם

1. אולי אפשר להסתדר עם 4GB של זיכרון בחלק מהמשחקים, אבל זה לא הכי מומלץ, במיוחד אם ברקע רצים עוד מספר תוכנות (ובמיוחד כאלו ש"אוכלות" את הזיכרון כמו דפדפנים). באופן כללי מומלץ לבדוק את דרישת הזיכרון של כל משחק, אבל אני דיי בטוח שבמשחקים מודרניים נפח הזיכרון המומלץ הוא 8GB.

2. שימוש ב page file (או swap file) שנמצא על התקן האיחסון כחלופה לזיכרון הראשי, גם אם הוא נמצא על כונן SSD, תמיד יהיה פתרון איטי יותר מאשר שימוש בזיכרון הראשי אמיתי.

3. כאשר ה page file נמצא על כונן SSD ונעשה בו שימוש כחלק מהזיכרון, הדבר מגדיל את השחיקה של כונן ה SSD שכן מספר הכתיבות לכונן SSD הוא סופי ולדעתי רצוי מאד להימנע מכך אם ניתן.

אני אחזור שוב - אני חושב שזו טעות לקנות כרטיס מסך חזק אבל להסתפק רק ב 4GB של זיכרון, במיוחד כאשר ניתן לקנות מודול של 4GB ב-200 ש"ח או פחות.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים