עבור לתוכן

זיכרון שמתאים רק ל AMD יש דבר כזה ?

Featured Replies

פורסם

אני צריך זיכרון 2GB DDR2 למחשב ישן AMD ושמתי לב למשהו מוזר ב EBAY ו ALIEXPRESS יש זכרונות DDR2 2GB שרשום עליהם " מתאים רק ללוחות AMD " מה לעזעזל ? זה זיכרון מה הבעיה לשים את זה באינטל ? סתם מסקרן אותי

DDR2 אמור להתאים גם לאינטל וגם ל AMD לא ? זה בגלל שהם זכרונות גנרי ?

ועוד שאלה מה ההבדל בין זכרונות מותג לזכרנות גנרי ?

יש לי אפשרות לקנות AMD 2GB DDR2 ב 7.13 דולר זה יוצא 30 שקל +-

http://www.aliexpress.com/item/New-DDR2-RAM-4GB-2GB-1GB-800-MHZ-667-MHZ-533-MHZ-Compatible-with-all-motherboard/32328590084.html

נערך על-ידי iveco

פורסם

יצא לי לקנות כזה ולבדוק בכמה לוחות, אכן, עובד רק ב AMD....

עוד משהוא : בזה שקניתי הם ציינו שהציפים הם של סמסונג. כשהוא הגיע - על הציפים אכן היה כתוב SEC, אבל על כל אחד בפונט קצת שונה ובערך כל אחד מתאריך ייצור שונה. זה נראה כיאלו שהציפים באמת של סמסונג, אלא שהם הגיעו מערימת ה "פסולים" במפעל של סמסונג ואז מישהוא לקח אותם משם ועשה מהם סטיק....

שמתי אותם במחשב של חבר (יחד אם מעבד 5000+ AM2 ולוח מבוסס Nforce כלשהוא שהיו אצלי ללא שימוש, הלוח הקודם בסוקט 939 אם DDR1 נשרף מספק כוח גנרי שהתפוצץ, והחלטנו היי למה שלא ננסה לשים את הלוח DDR2 ומעבד מהיר יותר בסוקט AM2), המחשב עובד אצלו כבר חצי שנה ללא בעיות

פורסם
  • מחבר

אבל טכנית זיכרון זה זיכרון איך יכול להיות שיש זיכרון שמתאים רק ל AMD ?

יש DDR2 לאינטל ו DDR2 ל AMD ?

פורסם

קניתי זכרונות כאלה 2X2GB עבר בהצלחה בדיקה מלאה של MEMTEST ועובד מעולה כבר חצי שנה ללא שום בעיה .

ניסיתי לשים אותם על לוח אם של אינטל, במקום שיזוהה 4 גיגה זוהה רק שתי גיגה .

דרך אגב מוכרים היום 2X4GB ב 100 ש"ח

http://www.ebay.com/itm/New-Samsung-DDR2-8GB-RAM-KIT-2x4GB-PC2-6400-800-Mhz-240pin-For-AMD-CPU-Chipset-/151563194035?pt=LH_DefaultDomain_0&hash=item2349deceb3

פורסם
  • מחבר

עןד לא הבנתי טכנית איך זיכרון DDR2 מתאים ל AMD ולא לאינטל ? זה כמו כרטיס PCI שמתאים ל AMD ולא לאינטל

שכרטיס זיכרון יוצא מן החברה הוא יוצא מותאם ללוחות DDR2 לא AMD או אינטל

כנראה זה שבבים קומבינה כאלה סינים משהו שם לא נראה כשר .

פורסם

הכל בסדר עם השבבים והכל בסדר עם הזכרונות זה קשור להבדלים בין הציפסטים של AMD לאינטל

לא כל סוגי הזכרונות אותו דבר , יש טכנולוגיות שונות .

פורסם
  • מחבר

לא קרה מצב שקניתי זיכרון מ KSP IVORY וכו' שהוא היה מתאים רק ל AMD או רק אינטל בחיים לא שמעתי על דבר כזה , כל זיכרון שתקנה בארץ מתאים לכל החברות

פורסם

זה שהזיכרון הוא DDR2 לא קובע לחלוטין את כל הפרמטרים. אחד מהפרמטרים שבהם עדיין יש סוגים שונים בתוך המשפחה הגדולה שנקראת DDR2 הוא, הצורה שבה הביטים שמורים בזיכרון

למשל :

1101

0010

1101

1010

0101

0111

....

....

או

11010010

11011010

01010111

....

....

שתי צורות אלו נקראות low density ו high density, אחת מהן נחשבת ל "סטנדרטית" (ההנחה היא שאם אתה קונה סטיק "מותג" הוא בוודאות יהיה מהצורה הזאת) והיא עובדת בכל סוגי הלוחות, השניה "מיוחדת" (אבל זולה יותר) וכך יצא שמעבדים של AMD יודעים לעבוד איתה, אבל רוב הציפסטים למעבדים של אינטל לא (ב AMD בקר הזיכרון נמצא במעבד החל ממעבדי סוקט 939, באינטל רק החל ממעבדי ה core i למיניהם כך שבמעבדים שעבדו אם DDR2 הוא עדיין היה בציפסט)

פורסם

^ אחלה הסבר, סוף סוף הבנתי למה מתכוונים כל הזמן בhigh וlow density.

לי יצא לקנות בעבר זיכרונות כאלה, של "kingston" לדעתי זה היה חיקוי בגלל המחיר, אבל חיקוי ממש טוב (נראה זהה לחלוטין).

בכל אופן בציוות עם עוד 2 סטיקים מקוריים של קינגסטון (המתאימים לintel וAMD) הרביעייה סירבה לעבוד בתדר הנכון 800mhz אלא כולם עבדו ב667 משום מה, כל זוג זיכרונות בנפרד עבד בתדר הנכון.

נציין, שזה תוקן עם oc קליל לזיכרון לרמת התדר המקורי ועבד יציב..

נערך על-ידי OvO

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים