עבור לתוכן

התלבטות בין הפתוחה לבין השלמת בגרויות+פסיכומטרי ולאוניברסיטה/מכללה

Featured Replies

פורסם

ביוני הקרוב אני מתכנן להתחיל קורס ראשון בכלכלה ומנהל בפתוחה אך הדילמה עדיין קיימת בין ללכת לכיוון של השלמת בגרויות + פסיכומטרי מכיוון שאין לי בגרות מלאה ויקח לי שנה להשלים את החסר ולעשות פסיכומטרי יקח לי גם זמן זתומרת להתחיל רק באוקטובר עוד שנתיים באוניברסיטה רגילה בתקווה שהכל ירוץ חלק.

אני שומע מהרבה אנשים שהפתוחה זה קשה ושרובם לא מסיימים שם תואר השאלה שלי עד כמה זה באמת נכון?

ומה הבדל בין מכללת רמת גן לפתוחה ברמת אביב למשל האם התגבורים והמכינה לקראת הקורסים באמת מועילה ושווה תהפרש?

יש לציין שבכל דרך שאבחר יש לי מימון מביטוח לאומי עקב תאונת דרכים שעברתי כך שבמידה ואשלים בגרויות ואעשה פסיכומטרי זה ימומן על ידי ביטוח לאומי.

בשורה התחתונה אני מאוד רוצה כבר להתחיל ללמוד את התואר עצמו והדרך של להשלים בגרויות שנה ולעשות פסיכומטרי ולהתחיל את התואר רק עוד שנתיים זה נראה לי די רחוק ומתיש אך לעומת זאת בפתוחה הרבה אנשים מסיימים את התואר ב7 שנים או לא מסיימים בכלל אבל הפרט החשוב פה שכרגע אני לא עובד לעומת אחרים שהולכים לפתוחה אז אני יכול לתת את מירב הזמן ללימודים אך לא באמת מבין ויודע מה האופציה המועדפת ועד כמה הקושי ללמוד בפתוחה לעומת ללמוד באוניברסיטה רגילה.

כלכלה וניהול בפתוחה יכול לקחת לי גם 4-5 שנים במקרה הטוב

בגרויות ופסיכומטרי + ללכת לאוניברסיטה יכול לקחת לי 5-6 שנים במקרה הטוב

ושתי האופציות האלה הם במקרה האופטימי אך אני נוטה להעדיף להתחיל את לימודי התואר במקום לימודי בגרויות ופסיכומטרי שהם פחות מעניינים מבחינה לימודית עבורי.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים