עבור לתוכן

Logitech G502 v.s G402

Featured Replies

פורסם

Image_09S.jpg

מה אתם אומרים ולמה

חוץ מהמשקולות והעיצוב הקטלני של הG502 מה ההבדל ולמה כדאי להשקיע עוד 100 שח ?

פורסם

הסיבה העיקרית שהלכתי על ה-502? יש לו כפתור Freewheel. אחרי שגיליתי את העניין הזה אני לא יכול בלעדיו.

מה שעצוב לי זה שה-502 עדיין הרבה פחות נוח ויעיל בשבילי מאשר ה-Logitech M705 Marathon שקניתי לפני שלוש שנים ומשתמש בו בעבודה. אולי כי התרגלתי אליו כבר.

פורסם
הסיבה העיקרית שהלכתי על ה-502? יש לו כפתור Freewheel. אחרי שגיליתי את העניין הזה אני לא יכול בלעדיו.

מה שעצוב לי זה שה-502 עדיין הרבה פחות נוח ויעיל בשבילי מאשר ה-Logitech M705 Marathon שקניתי לפני שלוש שנים ומשתמש בו בעבודה. אולי כי התרגלתי אליו כבר.

ולגיימינג?

פורסם

אפילו לגיימינג. הכפתורים של ה-502 מסודרים בצורה שלא לגמרי נוחה לי, והוא הרבה יותר מדי מתוחכם בשביל להיות מהנה לשימוש. מרוב פונקציות שהגדרתי לו הרבה פעמים שכחתי להשתמש בהן בזמן שהייתי צריך אותן, או שהשתמשתי בפונקציות הלא נכונות בזמן הלא נכון גם בזמן עבודה עם ה-Windows וגם בזמן גיימינג. יש כפתור שמחליף את הכפתורים (וגם אותו אפשר להעביר לכל כפתור אחר על העכבר) ואם מוסיפים לכל העניין את הפרופילים שמשתנים אז בכלל אין סיכוי שאפשר לזכור מה כל כפתור עושה ומתי.

הוא מחליף לי רגישיות מתי שבא לו עד מצב שבפעם המי יודע כמה שהוא עשה את זה, ביטלתי לו את כל הרגישויות והשארתי רק אחת ראשית ועוד אחת למצב Sniping. שזה נחמד, אבל רק בשביל כפתור Sniping לא קונים עכבר כל כך יקר.

הוא מרגיש צר מדי ביד שלי ולא ממש נוח להניח עליו את היד. כנראה שאני פשוט לא קהל היעד כי בשבילי הוא בעיקר מסרבל את חווית המשחק במקום לשפר אותה.

פורסם
אפילו לגיימינג. הכפתורים של ה-502 מסודרים בצורה שלא לגמרי נוחה לי, והוא הרבה יותר מדי מתוחכם בשביל להיות מהנה לשימוש. מרוב פונקציות שהגדרתי לו הרבה פעמים שכחתי להשתמש בהן בזמן שהייתי צריך אותן, או שהשתמשתי בפונקציות הלא נכונות בזמן הלא נכון גם בזמן עבודה עם ה-Windows וגם בזמן גיימינג. יש כפתור שמחליף את הכפתורים (וגם אותו אפשר להעביר לכל כפתור אחר על העכבר) ואם מוסיפים לכל העניין את הפרופילים שמשתנים אז בכלל אין סיכוי שאפשר לזכור מה כל כפתור עושה ומתי.

הוא מחליף לי רגישיות מתי שבא לו עד מצב שבפעם המי יודע כמה שהוא עשה את זה, ביטלתי לו את כל הרגישויות והשארתי רק אחת ראשית ועוד אחת למצב Sniping. שזה נחמד, אבל רק בשביל כפתור Sniping לא קונים עכבר כל כך יקר.

הוא מרגיש צר מדי ביד שלי ולא ממש נוח להניח עליו את היד. כנראה שאני פשוט לא קהל היעד כי בשבילי הוא בעיקר מסרבל את חווית המשחק במקום לשפר אותה.

אז על מה היית ממליץ?

פורסם

אני הבנאדם האחרון שכדאי לשאול אותו את זה.

עד כמה שאני לא משתמש בעצות שאני נותן, אני מציע פשוט להשתמש בעכבר ומקלדת הכי נוחים לכם ולא להתפתות לשפוך כסף על גימיקים של גיימינג רק בגלל מרקטינג. עכבר ומקלדת זה לא כרטיס מסך, לא חייבים לשדרג לחדש ביותר רק בגלל שיש קצת כסף לשרוף.

פורסם
  • מחבר

תודה רבה על התגובה אבל אין התייחסות ליחס שבינו לבין ה402 שנראה לי דיי מינימליסטי ומדליק.

למה FREEWHEEL משמש אותך ?? אני לא רואה את עצמי חיי בלי הקליקים של הגלגלת

חוץ ממבנה צר מה אתה מספר עליו? משקל? שטח פנים לאחיזה? ציפוי מקשיים גומי או פלסטי כמו של העכברים הזולים?

מזיע? מחליק? שמנוני? נוח בעבודה ממושכת ??

פורסם

ה-Freewheel מ-ע-ו-ל-ה לגלישה, למסמכים ארוכים, אבל לא רק - הוא עובד מצויין במשחקי אסטרטגיה שבהם צריך לעשות זום-אין/זום-אאוט ארוכים בלי הפסקה כמו Sins of Solar Empire, GalCiv וכו'. פשוט מעיפים את הגלגל עם האצבע ועוצרים אותו כשמתחשק עם אותה אצבע. כשמתרגלים, זה אחד הדברים היעילים והנוחים להשתמש בהם. כשצריך דיוק עם הגלגלת פשוט לוחצים על הכפתור מתחתיה ויש לך קליק-קליק-קליק.

המשקל שלו ניתן לשינוי עם המשקולות הקטנות שאפשר להכניס בו. לא כזה משמעותי. אני מעדיף עכבר כבד, אז שמתי את כל המשקולות בפנים ושכחתי מהעניין. עם כל המשקולות הוא כרגע במשקל בינוני, כך שהעכבר הזה קל למדי.

שטח הפנים לאחיזה לא שונה בהרבה מרוב העכברים, אבל השימוש בכל הכפתורים גורם ליד להתעוות קצת ואני חושד ששימוש ממושך בו יוביל ל-Carpal Tunnel Syndrome.

יש בו ציפוי משולב גומי ופלסטיק, אבל פלסטיק איכותי עם משטח לא חלק. הוא לא מזיע, לא מחליק, לא שמנוני, אין מה לדבר, מהבחינה הזו העכבר איכותי מאוד. נוח בעבודה ממושכת? ובכן, לא באופן מיוחד, לפחות לא בשבילי. הוא לא ממש מפריע לשימוש ואין בו בעיות שאני יכול להצביע עליהן, אבל אני לא מעט פעמים מודע לעכבר כשאני עובד איתו, שזה ממש בעייתי בעיניי. לא מדובר בעכבר גרוע בשום אופן, אבל עכבר טוב מבחינתי הוא כזה שעושה בדיוק מה שאומרים לו ולא מרגישים בו בזמן עבודה או משחק ממושכים, וה-G502 לא לגמרי כזה.

פורסם
  • מחבר

וואו פירוט מדהים תודה עלהעזרה !~

שאלה קטנה, ראיתי שלהרבה מאוד אנשים מתקלף למטה הפד שמסביב לחיישן, גם לך קורה? האם אתה משתמש בפד בד כדי למנוע זאת ?

ודבר נוסף בנוגע לאחיזה, האם המקש SNIPER ומקשי BACK FORWORAD גורמים לעיוות בשימוש ממושך שאו לפחות הם ממוקמים במיקום נכון ?

פורסם

בכיף :)

אני משתמש בפד עכבר, הכרית הקטנה להניח את היד מאוד נוחה לי והעכבר הזה יודע להתאים את עצמו למשטח בצורה ממש מרשימה. יש לו אופציה בדרייבר להתאמה מדוייקת למשטח, שזה גימיק חביב.

כפתור ה-Sniper הייעודי הוא קצת רחוק מדי לטעמי, אבל אפשר להגדיר כל כפתור כ-Sniper עם העכבר הזה. אני העתקתי את ה-Sniper לכפתור ה-Forward (לאחר שכתבתי כמה תגובות מאוד ארוכות בפורומים ובטעות לחצתי על Back בעכבר, הדבר הראשון שאני עושה זה להחליף את הפונקציה של הכפתורים האלה) וככה זה מרגיש ממש נוח. אבל שוב, לא בטוח שהייתי ממליץ על העכבר הזה ספציפית.

פורסם
  • מחבר

האם העכבר צורב את הפרופיל בזיכרון הפנימי או שהדרייבר חייב להיות פועל כדי שהאופציות יפעלו ואחרת הוא חוזר לברירת מחדל ? ?

פורסם

אפשר כך ואפשר כך. יש יותר אפשרויות כאשר הדרייבר פועל, כמו למשל ביטול Acceleration.

אצלי קורא לעיתים שבחזרה ממצב שינה התוכנה לא עובדת, צריך לסגור ולפתוח מחדש. G502.

פורסם
  • מחבר

בסך הכל התרשמתי לחיוב. . .

הGRIP זה אחד הדברים היותר חשובים

העכבר הקודם שלי היה לי כבד מידיי וכאן יש את המשקל מה שמאפשר משחק ולא להיתקע כמו שקרה לי

מיקום מקשים אתם אומרים שהוא סביר לאחר קינפוג

זה שהוא זוכר את הקינפוג בזיכרון זה מעולה +

ומה עוד נותר ? נשמע בסדר בסך הכל . .

פורסם
  • מחבר

טוב מה בנוגע לבעיית המשטח המתקלף ?

אני חושב לא לקנות רק בגלל זה

logitechg502_zps9a4b37d8.png

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים