עבור לתוכן

מחשב חדש - תקלות רבות..

Featured Replies

פורסם

הי,

סליחה, קצת ארוך..

קניתי שבוע שעבר מחשב חדש. הכל חוקי..

אני עובדת כמעצבת מהבית וחשוב היה לי שהמחשב יהיה מקצועי איכותי ואמין.

לצערי נראה לי שנפלתי על חנות לא טובה שבינתיים לא אציין את שמה.

שתי תקלות עיקריות:

בעיקרון הזמנתי טכנאי חירום להערב אבל מכיוון שאני לא מבינה בזה הרבה, אשמח לשמוע דיעות נוספות..

1. התקינו לי כונן בנוסף לכונן C.

מהתחלה היו איתו בעיות, לא ניתן היה לפתוח בו תיקייה חדשה, ולהעביר אליו קבצים.

(כמובן שיידעתי את החנות אבל לא כלכך חזרו אלי במשך ימים, אמרו רק שפתחו תקלה מה שלא עוזר לי הרבה..)

היום עשיתי טעות ובדקתי האם במקרה זה הסתדר ופתאום היה אפשר לבצע את הפעולות הנ"ל.

העתקתי לכונן, כדי לעשות סדר, את כל הקבצים החשובים האחרונים..

לאחר מכן עשיתי אתחול (כי הייתה בעיה ברזולוציה עם הוינדוז..) - והכונן נעלם לגמרי עם כל החומרים ששמרתי עליו!!.. ):

עד כמה לדעתכם יש סיכוי להציל את החומרים עליו ובכמה זמן בערך?

2. כשאני עובדת על מספר תוכנות ביחד, ומספר קבצים של פוטושופ עם ליירים (קבצי אינטרנט רזולוציית מסך, לא משהו כבד בצורה יוצאת דופן - עבודה רגילה של מעצב).

מתחילים להופיע לי פיקסלים צבעוניים וקוביות לבנות וצבעוניות על המסך שלא מאפשרים לי לעבוד.

באיזה שהוא שלב המחשב גם נפל.

מה לדעתכם יכולה להיות הבעיה?

כרטיס המסך שרכשתי הוא: NVD 630-2G

האם זה נחשב כרטיס מסך איכותי וחזק מספיק לעבודה עם תוכנות גרפיות?

האם זה קשור לזיכרון כלשהו?

או שהייתה בעיה בהתקנה או בהגדרות ולכן הוא לא "סוחב" את התכנות והעבודה.

האם יש כרטיס מסך אחר מומלץ?

אני מאוד מתוסכלת כי השקעתי הרבה כסף במחשב ובכל הציוד, רציתי שהכל יעבוד כמו שצריך, הכל חוקי כאמור.

והחנות ממנה רכשתי פשוט מרחה אותי בזמן כבר מיום שני. ועדיין לא חזרו אלי ולא קבעו איתי תור לטכנאי.. ):

מאוד אשמח אם יש לכם איזושהי המלצה כלשהי ועזרה..

תודה!

פורסם

1. נשמע כאילו יש לך כונן מהיר למערכת ההפעלה (SSD) וכונן רגיל וגדול לשמירת מידע. ההימור שלי הוא שהמגעים שם לא טובים וזה מתנתק וחוזר. לדעתי הטכנאי אמור לסדר את זה בשניה. אם העתקת חומר פנימה וההרד דיסק נעלם אחרי ריסטרט רוב הסיכויים שהחומר עדיין שם ורק מחכה שהכונן יחובר מחדש.

2. הכרטיס שרכשת הוא סופר-פשוט. יש מצב שהוא מספיק לעבודה שלך אבל בכל מקרה לא אמורות להופיע קוביות לבנות על המסך, זה נשמע לי קצת יותר בעייתי מבעיית הכונן. גם אם הכרטיס חלש מדי למה שאת רוצה לעשות איתו זה לא אמור להתבטא בפיקסלים צבעוניים וקוביות לבנות. פה שווה לבדוק יותר לעומק, קודם כל דרייברים מעודכנים לכרטיס, אחר כך את הכרטיס במחשב אחר וגם לנסות כרטיס אחר אצלך במחשב כדי לשלול שהבעיה נמצאת בלוח האם.

בכל מקרה, כשאת נפגשת עם נציג החנות (למה לא לתת את שמה, אגב? שעוד אנשים ידפקו בשם ה"לא נעים לי?") חשוב מאוד שתוכלי לשחזר את התקלות הללו. תראי מה את עושה שגורם להן לקרות (לפחות לזו עם הפיקסלים והמרובעים) ותשחזרי את זה מולם - שלא יהיו טעויות. כמובן, לבדוק שהכל תוקן לפני שאת לוקחת מהם את המחשב.

בהצלחה.

פורסם

1. גם אני קודם כל הייתי בודק אם זה עניין של חיבור מתנתק/תקלה בכבל. יכול להיות שזה משהו יותר רציני, אבל דיה לצרה בשעתה.

2. נשמע כמו בעיה של התחממות. המחשב נמצא בנישה כלשהי/לא מאוורר?

2.1 לא, זה כרטיס מסך בסיסי. אם אמרו לך אחרת הטעו אותך.

2.2 מתיאור התקלה זה נשמע כמו כרטיס מסך שמתחמם יותר מידי. יכול להיות שזה נובע מהתחממות של הזיכרון בכרטיס מסך (להבדיל מהזיכרון של המחשב), זה לא משנה.

2.3 המלצה היא עניין תלוי תקציב.

מכיוון שקנית מחשב חדש, אל תשברי את הראש ותדרשי מהחנות לטפל בזה.

לגבי ההוצאות על הזמנת טכנאי חירום, לדעתי הסיכוי שתקבלי החזר שואף לאפס.

לו הייתי במקומך, במידה והזמנת את המחשב במכר מרחוק, הייתי שוקל ברצינות אם לבטל את העסקה.

פורסם
  • מחבר

א. תודה רבה על התגובה - מקווה מאוד שאתה צודק.. (:

ב. אכן כונן ה C, הוא DSS עבור התוכנות, והשני שנעלם, הוא רגיל לשמירת המידע. (1TB).

ג. לגבי שם החנות אתה צודק: NIGHT NET. אני קצת "חננה" ולא ממהרת להשמיץ, אבל הם באמת לא השקיעו שום מאמץ לטפל בבעיות. אז הנה השם.

ובמידת הצורך אם לא יהיה שינוי ביחס, ארשום חוות דעת מה אני חושבת עליהם, בעוד מקומות.

ד. אנסה לבדוק את מקור הבעיות של הפיקסלים, עם הטכנאי שיגיע היום..

ה. האם יש המלצה לכרטיס מסך חזק ולא סופר פשוט?.. והאם יש זיכרון כלשהו/חומרה נוספת שאמורים לתמוך בכרטיס המסך?..

תודה!!

- - - תגובה אוחדה: - - -

תודה גם למגיב השני.

גם עכשיו כשאני גולשת באינטרנט מופיעים לי הפיקסלים האלה.. אז כנראה שזה אפילו לא קשור לתכנות הגרפיות..

כפרות על הכסף של הטכנאי שאני מזמינה, רק שהכל יסתדר. זאת הפרנסה שלי ורק התחלתי, ואני עלולה לאבד לקוח חשוב בגללם. ):

אני אכן שוקלת לבטל את העסקה. אם כי הזמנתי אצלם בחנות.

לגבי המלצה אני מעדיפה לשלם קצת יותר אבל לעבוד כמו שצריך וזה גם מה שאמרתי להם.. ברור שזה עולה קצת יותר מן הסתם.

- - - תגובה אוחדה: - - -

כל המסך מרצד..

פורסם

תנסי גם לנתק ולחבר מחדש את המסך

תלוי בסוג החיבור, ריצודים יכולים להיות קשורים בכבל.

פורסם

מה הספק כח?

פורסם
  • מחבר

היה בתוך המחשב כבל שבור.. אבל הדיסק הקשיח בכל מקרה לא תקין. המליצו לי לבקש סוג אחר.

וסטרן דיגיתל סגול - מוכר למישהו?.. נאמר לי שהוא איטי יותר אבל יותר אמין.

הצלחתי לשחזר את רוב החומרים החשובים.. זה הכי חשוב (:

נראה שהריצודים הסתדרו. (אני מקווה) לא יודעת אם בגלל הכבלים שחיברו לי קצת אחרת, או זה שחיזקתי את החיבורים של המסך בהמלצתכם.

תודה רבה בכל אופן!! (:

פורסם

תחזירי להם את המחשב התקול הזה מהר, וקחי בחזרה את הכסף.

את לא תצאי מזה זה מתחיל בדיסק תקול, זיכרונות, כרטיס מסך ועוד...

בשביל מה לסבול...? ראבק זה מחשב לפרנסה.

את יכולה לבטל בפוטושופ את התמיכה בכרטיס מסך דרך הגדרות, ככה לפחות תוכלי לעבוד בלי הפרעות של כרטיס מסך תקול.

פורסם

לכו תדעו מה מכרו לה.

ראו בחורה שלא מבינה וההמשך ידוע...

במחשב חדש לא אמורה להיות ש ו ם!!! תקלה כזו או אחרת

על הרכיבים יש אחריות יבואן

על המחשב כיחידה אחריות החנות.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים