עבור לתוכן

נראה לכם שהמשטרה הצליחה לפרוץ את ההצפנה של אפל?

Featured Replies

פורסם

בהקשר הזה:

http://news.walla.co.il/item/2850041

ידוע שהמשטרה הצליחה לפרוץ לכל הפחות את הקוד כניסה בלי להרוס את הנתונים שבפלאפון.

אני לא ממש עוקב אחרי כל הגרסאות וכו' אבל מאמין שעם מספיק חיטוט באינטרנט או איזה מעבדה אפשר לעשות את זה כנראה בלי יותר מדי קושי.

השאלה שלי, אם הנתונים בפלאפון היו מוצפנים (encrypted) בהצפנה של אפל, יש מצב שגם את זה הצליחו לפצח?? כי זה באמת מרשים....

פורסם

אההה..... צר לי לבשר לך אבל במהלך החודשים שהטלפון היה במשטרה לא עבדו על הפיצוח שלו כל מחשבי העל בקריה ובכור.

העובדה שהטלפון היה אצלם תשעה חודשים אומרת שהם לחלוטין לא הצליחו לפרוץ אותו. די בטוח שה"פריצה" התבצעה בעזרת מודיעין או טיפ ולא בעזרת יחידת פריצות האייפון הסודית ביותר של משטרת ישראל.

פורסם

מן הסתם ניחשו את הסיסמה או שהוא השתמש באותה סיסמה באתר\מחשב אחר.

פורסם
  • מחבר

אם ככה נשאלת עוד שאלה.. למה הוא לא מחק את הפלאפון מרחוק עםצfind my iphone?

סביר להניח שהייתה לו יותר מהזדמנות אחת לעשות את זה ב9 חודשים..

פורסם

אפשר לקבוע במכשיר שאם 10 פעמים מכניסים סיסמא לא נכונה, המכשיר מפרמט את עצמו (הוא אידיוט).

בהנחה סבירה שהוציאו את הכרטיס סים / הוא לא היה מחובר ל WIFI, אז לא היתה לו גישה ל FMI.

פורסם

אם הוא היה מוחק את הטלפון מרחוק זה שיבוש הליכי חקירה והשמדת ראיה.

פורסם

בשביל זה יש עורכי דין שינסו ככל כוחם להסביר שזו לא הייתה בעצם ראיה, ואז במשפט הסעיף הזה ימחק או יוקל באיזה עסקת טיעון.

תכל'ס עדיף היה לו למחוק אם הוא היה יכול.

פורסם

בחדשות אמרו ש"המשטרה הצליחה להשיג תוכנה מיוחדת לפריצת הקוד הסודי" ואז בהמשך יש איזה מומחה שמדבר על הסיכון במחיקת המידע בתהליך הזה.

יכול מאוד להיות שזה כלי שאפל מספקת אם יש צורך משפטי/חוקי לעשות את זה.

פורסם

אההה, עכשיו אני מבין...

לקח למשטרת ישראל תשעה חודשים ללמוד איך להשתמש בכלי הזה.

פורסם
  • מחבר

אני בספק רב (אבל רב מאוד) אם ישר איך שעצרו אותו ולקחו לו את הפלאפון, ישר הוציאו את הסים-קארד וכיבו את הוויפי (אני גם לא זוכר אם אפשר לכבות את הוויפי בלי להכניס קוד).

יש לזכור שיש כאלה ששומרים את כל ההסמסים לדוג' על הסים-קארד ולא בזיכרון וכו'.

מה גם שהם עוד בנו על זה שהם יפתחו את הפלאפון. לכל עצור יש זכות להיוועץ עם עו"ד, ובכלל שהוא עו"ד בטוח היה יכול להביא חבר שלו ל"ייעוץ" ולהעביר לו את המשתמש והסיסמא.

משם זה כבר לא בעיה למחוק. מוחקים מאיזה בית קפה אינטרנט או איזה חור אחר. ולך תוכיח שאין לך אמא. הוא עוד היה יכול לבוא בטענות אל המשטרה שהם בכלל מחקו לו את הפלאפון בטעות...

בחיים לא היו יכולים להוכיח שזה הוא מחק. וגם אם כן. בקטנה לעומת שהוא יחטוף עכשיו.

סתם לא ברור לי העניין.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים