עבור לתוכן

מעט עזרה באוברקלוק ל-i7 4790k

Featured Replies

פורסם

1. האם יש עוד פרמטרים שצריך/כדאי לשנות מעבר ל: CPU Ratio, CPU Adaptive Voltage?

2. כשאני מריץ מבחני מאמץ, יש הבדל תהומי בין Aida 64 - רץ יציב וטמפ' נמוכות, לעומת Prime 95 - טמפ' גבוהות ולעיתים קורס.

האם ככה הדבר אמור להיות? איזו בדיקה יותר מהימנה למציאות אם כך?

מפרט למקרה הצורך:

לוח-אם: Asrock z87 Extreme 4

קירור למעבד: Noctua Nh-D15

כ. מסך: GTX 970

מארז: CM 690 III - כרגע עם 2 מאווררים בלבד - 200מ"מ קדמי ו-120 אחורי.

כרגיל, תודה רבה מראש לעוזרים.

פורסם

מעבר לבדיקות מאמץ, מציע לך לעבוד עם המערכת ביום יום ולראות מה קורה, כמו כן אין נתונים מסוימים שרק אותם אתה משנה, כמובן שאתה יכול להתחיל משינוי של המכפלה בלבד (לוח האם יפצה במתח אם צריך) ולבדוק יציבות, ומשם להתקדם הלאה, לעלות מתח לשנות LOAD LINE ועוד.

פורסם
  • מחבר

ע"פ הרצת Aida 64 ללא אוברקלוק כשטמפ' החדר נעה בין 23~25 מעלות:

כשהמעבד שלי במנוחה:

zd0EQJg.png

ולאחר מאמץ של 12 שעות:

swrBvPp.png

האם אלו תוצאות סבירות?

כשהעלתי את התדר ל4.5 והמתח ל1.2 הטמפ' הגיעו ל73 במאמץ. האם לעצור פה?

ראיתי לא מעט חבר'ה בפורומים אחרים שמריצים על 4.7 ללא בעיה, האם נפלתי על צ'יפ לא טוב?

אני די מאוכזב, צפיתי מה-Noctua Nh-D15 לבהרבה יותר.

יכול להיות שאני עושה משהו לא בסדר?

פורסם

רוב הסיכויים שנפלת על ציפ בינוני ... אבל לטעמי הייתי מחשיב 70 מעלות כטמפרטורה סבירה למאמץ

כל עוד אתה לא עושה רינדורים ועבודה כבדה על המעבד לא צריך להיות בעיה

פורסם

73 מעלות זה נורמלי למעבד הזה, עד 90 מעלות לא הייתי דואג, כך שיש לך אפשרות להמשיך עוד. פתיחת המעבד והחלפת משחה יכולה להוריד את הטמפרטורה

בין 10 ל- 25 מעלת(אצלי ירד בסביבות ה-22 מעלת).

• 2 שבועות מאוחר יותר...
פורסם

הי. יש כמה דברים שכדי לשים לב. קדם כל יצאו גרסאות חדשות ל BIOS שמותאמות לעבוד עם מעבדי ה DAVIL"S CANYON.

דבר שני שמאוד יכול לשנות את המעלות במעבד זה המשחה טרמית והגוף קירור שמותקן נכון ומקצועי, בנוסף יש פעולה הנקראת DELIDDING CPU, כשמסירים את גוף הקירור מתכת הנקרא IHS שמגן על הצ'יפ עצמו הנקרא DIE. ומחליפים את הטרמו פסט התעשייתי במתכת נוזלית או משחה איכותית יותר. אזהרה: פעולה זו מורידה את האחריות על המעבד, ויש סיכוי לשבור את המעבד בכלל. הוראות: http://us.hardware.info/reviews/5176/workshop-haswell-delidding-improve-cpu-cooling!

כשהיה לי מעבד i5 4670k הרצתי אותו יום יומי על 4.7Ghz בוולטאג' מטורף של 1.48V קירור מים כמובן... לאחר ה DELIDDING ירדו המעלות בבנצ'מרקים מ80 ל60 מעלות ! בערך 15-20 מעלות שינוי רק מפעולה זו זה יפה מאוד!

היום אני מריץ את אותו המעבד שיש לך ואליו הנושא. i7 4790k בא עם פוטנציאל ענק, הרבה מצליחים להריץ אותו על לפחות 4.7-4.8 ואפילו ברי מזל כמוני על 5.0Ghz !!! בוולטאג' די נמוך של 1.36V

יש המון כתבות, הדרכות האינטרנט על i74790k OVERCLOCKING GUID כולם על אותו דבר, איך להוציא את המקסימום מהמעבד שלך !

יש שמועה באינטרנט ש הביוס של Z87 לא מותאם למעבד הזה ב 100% אלה לגרסה ישנה יותר של i7 4770k, ויש כאלה שאין להם שום בעיה...

בכל מקרה בהצלחה לך !!!

• 2 שבועות מאוחר יותר...
פורסם

יש מדריך למעבד הזה

,אני אישית בדקתי באיזה מתח אני יכול להריץ 4.6 ידנית

אני הצלחתי על 1.2V לרוץ על 4.6

1.27= 4.7

ולא עליתי מעבר שכן אני עם MUGEN3 לא בנוח לי לעלות מעל 1.3 בשביל 4.8

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים