עבור לתוכן

אי מריחת משחה טרמית במעבד Q9400

Featured Replies

פורסם

שלום לכולם :)

אתמול פירקתי את המחשב לראשונה והתחלתי לשחק עם מה שבפנים (יש לי ידע מועט).. פירקתי את המאוורר וצלעות הקירור של המעבד. נעזרתי בסרטון הבא של אינטל:

. ההסרה היתה כמעט חלקה, למעט שהיה צריך להפעיל טיפה כוח כדי לנתק מגע בין הצלעות קירור של המאוורר למעבד עצמו (הייתה שם כמובן משחה/מדבקה טרמית, שלא הוחלפה למעלה מ5 שנים). לאחר ניקיון האבק השבתי הכול בחזרה, ופה כמה נקודות:

1. ניסתי מעל שעה להחזיר את המאוור כמו שצריך עם ארבעת הפינים, אך התייאשתי. לבסוף הצלחתי רק עם 2 של צד ימין, בעוד שהצד השני נתפס טיפה אך נשאר רופף
  2. לא ניקתי את המחשב הישנה
  3. לא מרחתי משחה חדשה...

עשיתי תהליך דומה לכרטיס מסך (ATI HD 4780ׂ), למעט העובדה שהפעם החזרתי את ההברגה כמו שצריך.

חיברתי את המחשב חזרה והדלקתי אותו חזרה, ואז המחשב התחיל להשמיע רעשים טיפה מציקים (לא צפצוף, אלא רעש "עבודה"). ולאחר כ3 דקות נכבה לבד.

הדלקתי שוב, והפעם לא היה רעש חריג, אלא הפוכו - שקט מופתי. נכנסתי לתוכנה HWMONITOR וראיתי שהליבות של המעבד מגיעות לטמפרטורה של 100 לאחר 3-5 דקות מהפעלת המחשב, ולאחר מכן נכנסתי למשחק GTA IV כדי לראות אם הבעיה חוזרת על עצמה (רק לאחר מכן הבנתי שהטמפרטורה הזאת מסוכנת). נכנסתי למשחק ולאחר כ2 דקות המחשב נכבה.

הדלקתי שוב את המחשב כדי לראות שהכול תקין ופתחתי כמה כרטיסיות של כרום ועבד תקין (כמובן הטמפרטורות בזמן הזה ממשיכות לטפס) ולאחר מכאן כיבתי את המחשב, עד אשר אקנה משחה

כמה שאלות:

1. משחה טרמית מיועדת גם לכרטיס מסך וגם למעבד, נכון? כמה גרם אמור לי להספיק לשניהם?

2. איך רצוי למרוח? קראתי כול מיני שיטות, אבל ממה שהבנתי הכי עדיף זה פשוט למרוח עם כרטיס כולשהו ולחסות את כול פני השטח של המעבד, זה נכון?

3. איך אפשר לדעת שהבעיה היא 100 אחוז משחה ולא משהו אחר? (נתקתי כוננים ומאוורים, אך למיטב ידעתי עובדים רגיל)

4. לאחר שאמרח משחה חדשה, אוכל לדעת גם גרמתי נזק למעבד/כרטיס מסך? יש לציין שהטמפרטורה של הכרטיס עמדה על 53 מעלות.

פורסם

סביר להניח שעדיין לא גרמת נזק, המכשירים האלו יודעים לכבות את עצמם לפני שמתרחש נזק ארוך טווח (בדרך כלל).

תראה כמה סרטונים ביוטיוב על המשחה, בעיקרון מה שחשוב זה שתהיה שכבה דקה ואחידה ושלא תנזל משחה מהצדדים אחרי שאתה מהדק את הheatsink. אני אוהב את שיטת גרגיר האורז (נקודה קטנה באמצע המעבד ולתת ללחץ לעשות את העבודה) אבל אתה צריך קצת ניסיון עם הכמות.

שפורפרת אחת הכי קטנה שתמצא תיתן מספיק כמות גם בשביל המעבד וגם בשביל כרטיס המסך, קח בחשבון שהרבה אנשים מעדיפים לשים על כרטיס המסך משחה טרמית מבודדת כדי לא לגרום לקצרים אם שמים יותר מדי והמשחה נוזלת על כל מיני מגעים מסביב לGPU.

פורסם

@Ari555

1. דיי בטוח שהבעיה נגרמת בעיקר כתוצאה מכך שגוף החימום לא מותקן נכון. התקנה חלקית כזו תגרום לכך שחלק מהחום שנובע מהמעבד לא יעבור לגוף הקירור ויפוזר אלא ישאר על המעבד, דבר שיגרום לטמפרטורה שלו לעלות. בנסיבות האלו אי-הימצאותה של משחה תרמית הוא ענין משני...

2. בדיוק בגלל הסיבה הזו אני לא אוהב את גופי הקירור של אינטל ואת שיטת הלחצנים שלהם - תאורטית אתה אמור להיות מסוגל לפרק ולהרכיב את אותו גוף קירור כרצונך, אבל מעשית הפינים שבקצה הלחצנים מאבדים את האלסטיות שלהם עם הזמן, ואז זו בעיה להתקין מחדש את גוף הקירור. כשלי זה קרה בפעם הראשונה (גם המחשב הנוכחי שלי מבוסס על תושבת 775) ניסיתי הכל, כולל פירוק מוחלט של הלוח מהמארז, ובכל זאת לא הצלחתי (לפחות אחד הפינים באחד הלחצנים נשבר). בסופו של דבר קניתי את גוף הקירור Alpine 11 PLUS של ARCTIC ב-55 ש"ח מ KSP (קישור). בפעם הבאה שהייתי זקוק לגוף קירור למעבד פשוט הלכתי וקניתי גוף קירור זהה (למחשב אחר). נכון, ההתקנה של גוף הקירור הזה היא קצת יותר מסובכת (יש צורך בפלייר, שלא מסופק עם הקירור, לצורך התקנה התושבת), אבל זה עניין חד פעמי ולאחר מכן גוף הקירור עצמו מתחבר לתושבת בעזרת ברגים. גוף הקירור עצמו נראה לי דיי יעיל ושקט (טמפרטורת המעבד נמוכה יחסית לזו שהייתה כאשר נעשה שימוש בקירור הסטוק של אינטל) ובסופו של דבר - גם דיי זול.

3. בכל מקרה יש לנקות את המעבד משאריות המשחה התרמית. אם אתה מתכוון להשתמש בקירור הסטוק של אינטל יש לנקות גם אותו (מומלץ עם אלכוהול רפואי - אפשר לקנות בבית מרקחת בקבוק עם אלכוהול רפואי נוזלי או אפילו חבילת פדים ספוגים באלכוהול בעלות של כמה שקלים), תקנה משחה תרמית חדשה (אפילו כזו שעולה 5 ש"ח), תמרח אותה (כמו ש אביב גפן ציין - הכי פשוט יהיה לשים נקודה אחת באמצע המעבד והמשחה כבר תימרח בעצמה כתוצאה מהלחץ של גוף הקירור) ותתקין את גוף הקירור. אם אתה קונה גוף קירור חדש, סביר להניח שתקבל איתו משחה תרמית במזרק קטן או שעל גוף הקירור עצמו יהיה פד תרמי.

פורסם
  • מחבר

תודה רבה לשניכם, בנתיים כמה שאלות נוספות:

1. איך אפשר לדעת שהמשחה מבודדת (רשום/מסומן?) ואם המשחה מבודדת, קרי אין מה לדאוג כלל בעת נזילת החומר מהמעבד/כרטיס מסך?

2. מלבד חנויות מחשוב, איזה עוד סוגי חנויות מוכרים? (הום סנטר/ACE/טמבור?)

3. כוהל 70 אחוז טוב למטרת ניקוי? (לטבול במגבון מטבח, ואז פשוט לשפשף?)

מצטער על השאלות שאולי חוזרות על עצמן, אך אני רוצה לוודא שאני מבין במאה אחוז, במיוחד שאין לי שום ידע מקדים וכבר גרמתי מספיק נזק לשבוע הקרוב ;)

פורסם

בוקר טוב.

1. יהיה רשום עליה ובדר"כ המשחות המבודדות הן לבנות (הרגילות הן בצבע אפור). בעיקרון אין מה לדאוג אבל בפועל אתה לא רוצה משחה נוזלת לך מכל הכיוונים, זה נראה חובבני ותופס אבק ושאר זבלה שמתעופף לך בתוך המחשב.

2. אני מכיר שמוכרים את זה רק בחנויות מחשבים (כמובן שבאמאזון, איביי וכו' גם מוכרים כאלה)

3. עדיף לא להשתמש במגבון מטבח או נייר טואלט כי הם משאירים סיבים ואתה רוצה משטח כמה שיותר נקי. מטלית בד נקייה או יותר טוב, מטלית מבד לא ארוג. בתכל'ס אם אתה זהיר ועובד בעדינות אפשר גם עם מגבון מטבח רק צריך להיות מאוד זהיר.

אני מאמין גדול בסרטוני הדרכה / הדגמה ביוטיוב, באמת שזה סופר יעזור אם תצפה באיזה שניים שלושה ותראה איפה צריך לשים דגש.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים