עבור לתוכן

מהירות חיבור בין 2 מחשבים

Featured Replies

פורסם

ראשית אתאר את המצב אצלי.

יש לי 2 מחשבים בבית, שאחד מהם הוסב לשרת קבצים.

על מחשב אחד מותקן win7 , ועל השני מותקן win server 2008 .

2 המחשבים מחוברים באמצעות הראוטר הביתי (שתומך ב 1G), וגם באמצעות כבל רשת מוצלב (עם מרחב כתובות שונה מהרשת הביתית).

במחשב הביתי עשיתי map לכוננים בשרת.

אני נתקל ב 2 בעיות קלות:

1. אם המחשב הביתי דולק ומצב logon , ולאחר מכן אני מפעיל את השרת , מהירות התקשורת בינהם איטית מאוד.

כדי לקבל מהירות גבוהה אני צריך לבצע logoff למחשב, ואז logon בחזרה. כלומר בזמן ה logon כנראה מתבצעת פעולת הסתנכרנות מול השרת.

השאלה היא באיזה אופן אני יכול לקבל את המהירות הגבוהה מבלי לבצע logoff ?

2. לא משנה באיזה אופן אני מעביר קבצים (דרך הראוטר או דרך הכבל המוצלב), אני לא מצליח לעבור מהירות של 65MBps שהם כ 500mbps , כלומר חצי מהמהירות התיאורטית שאני אמור לקבל.

פורסם

כבר שנים רבות שלא צריך כבלים מוצלבים. כל PHY היום הוא auto MDI/X.

לגבי השאלות שלך:

1. אין להם מה לסנכרן בין שני המצבים. link speed negotiation מתבצע ברמת ה device driver ולא user space. הבעיה שלך היא אחרת לגמרי.

2. הפעלת jumbo frame + TCP offload בNICים שלהם?

פורסם
  • מחבר

תודה

1. אז מה בדיוק הבעיה ואיך פותרים אותה ?

2. בפרמטרים של הכרטיס רשת יש TCP checksum שנמצא במצב Rx&Tx enabled. ומצב Jumbo frane הוא disabled (אם לשנות, אז לאיזה מצב להעביר אותו ?)

פורסם

1. תבדוק מה באמת ההבדל בין שני המצבים מבחינת תצורה ותהליכים שניגשים למשאבי רשת. אי אפשר להסתמך על ניחושים.

2. Checksum זה לא offload. תגדיר גודל פקטה מירבי שניתן בתפריט.

פורסם
  • מחבר

סליחה, מדובר ב TPC checksum offload והוא במצב שתיארתי קודם .את jumbo frame העברתי לערך מקסימלי 7 (ב 2 המחשבים) . המהירות לא השתנתה.

פורסם
  • מחבר

כן. יש מגבלה ל smb ?

פורסם

לא בגבול שאתה מציב פה. תבדוק אם הבעיה משתחזרת ב safe mode with network support.

פורסם
  • מחבר

אני אבדוק ואעדכן. תודה.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים