עבור לתוכן

תאימות לוח אם אינטל (צ'יפסט B85) ומעבד חדש

Featured Replies

פורסם

קניתי מעבד i5 4460, מתוך תכנון להשתמש בלוחם אם B85 כלשהו. אבל לצערי בדיעבד קראתי וגיליתי שפרט ל-H97 ו-Z97, לוחום האם לא תומכים במעבדים שהם haswell refresh כמו ה-i5 4460.

אבל מסתבר שאפשר לעשות עדכון BIOS ללוחות האם הישנים כך שכן יתמכו.

אז יש לי שתי שאלות:

1. האם יש סיכוי שמוכרים לוחות אם ישנים כמו B85 כך שהמפעל כבר עדכן את ה-BIOS שלהם? בכל זאת עברה כמעט שנה, ואם כן, האם יש לי דרך לדעת את זה לפני שאני קונה מחנות כלשהי?

2. כמה מסובך/מסוכן זה לעדכן BIOS ללוח אם בלי שהתקנתי עליו את המעבד/מערכת הפעלה וכו'?

אם אף אחת מהאופציות האלה לא ראלית אני מניח שהאופציה הכי זולה שלי היא לוח אם H97 כלשהו.

נערך על-ידי Eternal Thought

פורסם

1. כנראה שלא

2. אי אפשר בלי מעבד. תוכל לבקש מהחנות שיעדכנו לך.

פורסם

אני מסכים עם מה ש Gil28 כתב והפתרון הכי פשוט יהיה לבקש מהחנות לעדכן את הביוס של הלוח לגירסה האחריונה, אבל אני רוצה להוסיף את הדברים הבאים:

1. תמיד יש אפשרות שהלוח שתקבל יצא מהמפעל עם ביוס שתומך במעבד שלך, אבל בד"כ אי אפשר לדעת את זה בלי לחבר את המעבד ללוח...

2. ברוב המוחלט של הלוחות אי אפשר לעדכן את הביוס ללא מעבד וזיכרון, אבל יש מספר קטן של לוחות של Asus שבהם יש בקר מיוחד המאפשר לעדכן את הביוס גם ללא צורך במעבד או בזיכרון כלל. Asus קוראת לתכונה הזו USB BIOS Flashback והיא בד"כ נמצאת בלוחות היותר יקרים שלהם, ולכן מאד לא סביר להניח שבלוח בעל ערכת שבבים B85 תהיה תכונה זו.

נערך על-ידי smalul

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים