עבור לתוכן

האם לוחות אם חדשים תומכים בתושבות ישנות?

Featured Replies

פורסם

שלום אני מתכנן בניה זולה כמה שיותר רק כדי שהמחשב יפעל ויעבוד לא צריך יותר מזה

ראיתי את המעבד:

AMD A6-3670 Quad Core 2.7GHz Radeon HD 6530D FM1

ואני לא מבין בכלל בחלקים של amd הבנתי שהוא בעל תושבת בשם fm1 כשחיפשתי לוח אם בשבילו מצאתי רק לוחות אם תואמים fm2

עכשיו אני שואל אם אני קונה לוח אם fm2 האם הוא יעבוד עם מעבד של תושבת fm1?

ועוד שאלה קטנה: הבנתי שעל המעבד הזה יש ׳׳כרטיס מסך״ מובנה אני לא מתכנן לשחק עליו קרייסיס 3 על 4K עם ההגדרות הכי גבוהות אבל הכרטיס מסך הזה שווה משהו מבחינת גיימינג קל? (ובכך אוכל לחסוך בקנית כרטיס מסך.) ראיתי שהוא יכול להריץ כל מיני משחקים ביוטיוב אבל אני לא נוהג להאמין לזה...

תודה!

פורסם

1. אין תאימות בין תושבת FM1 ותושבת FM2, כך שלא תוכל לקנות את המעבד הנ"ל ולהשתמש בו בלוח בעל תושבת FM2.

2. הליבות הגרפיות המובנות במעבדי ה APU של AMD הן בד"כ סבירות ויכולות להתאים למשחקים קלים. במקרה הזה, מכיוון שמדובר במעבד APU מהדור הראשון, ביצועי הליבה הגרפית שלו חלשים יותר לעומת הליבות הגרפיות במעבדי APU חדשים יותר, אבל הם עדיין שקולים לביצועים של הליבה הגרפית המובנית במעבדי אינטל מהדור הנוכחי (הרביעי).

3. לפני יותר משנה כתבתי את הדיון ריכוז כל המידע לגבי מעבדי AMD ושם תוכל למצוא מידע לגבי המעבדים של AMD.

פורסם
  • מחבר

תודה רבה!

הבנתי שתושבת fm1 לא טובה וכדאי להשקיע עוד מעט ולשים מעבד של fm2+ ראיתי את המעבד הזה: ורציתי לדעת האם אני יכול לשחק איתו במשחקים שמוצגים על האריזה? (bf3 היטמן ועוד)

ואם אני לא מתקין רטיס מסך איזה ספק כח אצטרך בשביל להפעיל את המערכת הזו?

תודה רבה! :)

פורסם

לא יודע לגבי המעבד הזה כנראה שהוא קצת חלש, ממליץ לך לקחת מעבד קצת יותר טוב :

בכל מקרה בניתי מחשב מסויים בדיוק כמו שתיארת לשימוש כללי וגימינג קל עם מעבד a8 7600 .

מעבד נחמד ואפשר לשחק את רוב המשחקים וגם חדשים על נמוך אבל תלוי מה אתה מתכנן לשחק.

לדוגמא משחקים שבדקתי אפשר לשחק בו בכייף גם אם צריך על נמוך: cod ghost ,bf4 sniper elite3 , bprdelands2, bioshok infinite.

כל סדרת ac (בדקתי על ac3, ac rough) חוץ מ ac unity שדורש כרטיס מסך חזק מאוד . כנראה שגם wach dogs לא ירוץ לא בדקתי.

אבל חשוב מאוד אם אתה לוקח מעבד כזה שהזכרונות ddr יהיו במהירות 1600mhz או יותר.

נערך על-ידי speed42

פורסם
  • מחבר
לא יודע לגבי המעבד הזה כנראה שהוא קצת חלש, ממליץ לך לקחת מעבד קצת יותר טוב :

בכל מקרה בניתי מחשב מסויים בדיוק כמו שתיארת לשימוש כללי וגימינג קל עם מעבד a8 7600 .

מעבד נחמד ואפשר לשחק את רוב המשחקים וגם חדשים על נמוך אבל תלוי מה אתה מתכנן לשחק.

לדוגמא משחקים שבדקתי אפשר לשחק בו בכייף גם אם צריך על נמוך: cod ghost ,bf4 sniper elite3 , bprdelands2, bioshok infinite.

כל סדרת ac (בדקתי על ac3, ac rough) חוץ מ ac unity שדורש כרטיס מסך חזק מאוד . כנראה שגם wach dogs לא ירוץ לא בדקתי.

אבל חשוב מאוד אם אתה לוקח מעבד כזה שהזכרונות ddr יהיו במהירות 1600mhz או יותר.

קודם כל תודה על תשובתך!

אני מתכנן לבנות מחשב כמה שיותר זול בשביל שאוכל לשחק מעט לא חייב הכל על ההגדרות הכי גבוהות ככה שאני מחפש את המעבד הכי זול ואם אפשר לשלב בו את הכרטיס מסך אפילו יותר טוב. והוספת 200 שקל אם משהו שאעדיף לוותר עליו.

אם המשחקים של הקופסא מצליחים לעבוד אז זה טוב בשבילי.

אשמח אם מישהו יוכל לענות לי על שתי השאות ששאלתי קודם.

תודה רבה!

נערך על-ידי roeebaeloha

פורסם

1. המעבדים של AMD, ובפרט מעבדי ה APU, חלשים יותר מאשר המעבדים של אינטל.

2. המחירים של מעבדי AMD בארץ הם בעייתיים, אם בכלל תצליח למצוא חנות שיש לה מבחר נורמלי של מעבדים כאלו. זהו לא המצב אם אתה קונה את המעבד והלוח בחו"ל (אבל אז כמובן יש את עניין האחריות). באופן אישי אני מאמין שאם המצב בארץ היה יותר טוב מבחינת המחירים והמבחר היינו רואים הרבה יותר מחשבים לשוק הבינוני-נמוך המבוססים על מעבדי AMD ולא על מעבדי אינטל (במיוחד במקום מעבדי ה Core i3) .

3. אם הייתי קונה מעבד APU של AMD היום אני הייתי הולך על אחד המבוסס על הליבה האחרונה שלהם, ה Kaveri. שזה אומר ה A8-7600 (כפי ש speed42 הציע), ה A10-7700K, ה AMD A10-7800 או ה A10-7850K (ההבדל במחיר בין שלושת המעבדים האחרונים, לפי רשימת המחירים של AMD, קישור, הוא 10 דולר). אני אציין שבדומה למעבדי אינטל, גם כאן סיומת K מציינת מעבד בעל מכפלה פתוחה, כלומר מעבד כזה מתאים יותר להמהרה.

4. בנוגע למשחקים - אני לא יודע לתת לך תשובה מדוייקת, שכן כל מי שמעוניין לשחק במשחקים "כבדים" טורח לקנות גם כרטיס מסך נפרד ולא מסתמך על הליבה הגרפית המובנית במעבד, אבל בגדול במעבדים שציינתי הליבה הגרפית היא מסדרת R7, כך שהם אמורים להיות סבירים בהגדרות בינוניות-נמוכות. מצד שני, למרות שיש להם 4 ליבות עיבוד וליבה גרפית סבירה, המעבדים עצמם חלשים ביחס למעבדי אינטל, כך שאם המשחק דורש כח עיבוד גדול יכול להיות שזה יהיה קצת בעייתי. אני מציע שפשוט תחפש מבחני ביצועים העושים שימוש במעבדי ה APU (בפרט עבור המשחקים בהם אתה מתכנן לשחק) ותראה האם התוצאות מתאימות לך (תחפש apu gaming performance או apu gaming benchmarks ותוכל למצוא ביקורות כמו זו).

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים