עבור לתוכן

SSD ?

Featured Replies

פורסם

שלום לכולם ,

אני עומד לקנות מחשב חדש עם

SSD של 120GB

וכונן קשיח של 2TB

השאלה שלי היא האם אני צריך SSD ?

אמרו לי להתקין את המערכת הפעלה על ה-SSD השאלה שלי היא מה זה עוזר לי עכשיו ה-2TB ??

עם כל הקבצים שלי יושבים רק על ה-128GB ?

יש אפשרות להגדיר שכל התוכנות שאני מתקין יותקנו על ה-SSD בשביל שהם יעבדו יותר מהר ?

אבל שהקבצים , כלומר שולחן העבודה , והספריות שהווינדוס יוצר " המסמכים שלי, תמונות , מוזיקה , וידיאו , יישבו על ה-2TB ?

אם אין אפשרות להגדיר את כל הדברים האלה אז אין לי מה לקנות SSD.

מישהו יכול להסביר לי ?

תודה רבה

פורסם

אם אתה רוצה שמערכת ההפעלה תעלה מהר, שתוכנות שאתה מתקין יטענו מהר , שהשימוש השוטף יהיה מהיר במיוחד במחשב חדש אז כן אתה צריך SSD.

התקנת מערכת ההפעלה על ה-SSD נועדה כדי שתוכל להנות מכל מה שרשמתי קודם.

למה אתה צריך קשיח 2TB ? כדי שתוכל לשים בו את רוב הקבצים שיש לך שלא צריכים טעינה מהירה או שהם לא בשימוש לעיתים קרובות כמו וידאו,מוסיקה,תמונות.

אם מערכת ההפעלה מותקנת על ה-SSD אז כל התוכנות שתתקין יותקנו על ה-SSD אלא אם תבחר להתקינן על הקשיח.

אני לא יודע אם ניתן להעביר את שולחן העבודה לקשיח במקום ל-SSD (למה בעצם ?) אבל את שאר התיקיות כמו מוסיקה , מסמכים ותמונות מה הבעיה להעביר לקשיח, פשוט תיצור בו תיקיות .

פורסם
  • מחבר
אם אתה רוצה שמערכת ההפעלה תעלה מהר, שתוכנות שאתה מתקין יטענו מהר , שהשימוש השוטף יהיה מהיר במיוחד במחשב חדש אז כן אתה צריך SSD.

התקנת מערכת ההפעלה על ה-SSD נועדה כדי שתוכל להנות מכל מה שרשמתי קודם.

למה אתה צריך קשיח 2TB ? כדי שתוכל לשים בו את רוב הקבצים שיש לך שלא צריכים טעינה מהירה או שהם לא בשימוש לעיתים קרובות כמו וידאו,מוסיקה,תמונות.

אם מערכת ההפעלה מותקנת על ה-SSD אז כל התוכנות שתתקין יותקנו על ה-SSD אלא אם תבחר להתקינן על הקשיח.

אני לא יודע אם ניתן להעביר את שולחן העבודה לקשיח במקום ל-SSD (למה בעצם ?) אבל את שאר התיקיות כמו מוסיקה , מסמכים ותמונות מה הבעיה להעביר לקשיח, פשוט תיצור בו תיקיות .

אז מה שווה ה-ssd .

הוא יקר .

השטח אחסון שלו קטן יחסית

זה סתם יוצר סיבוך.

כי יש לי הרבה קבצין שאני רוצה שיישבו בספרייה "המסמכים שלי. " ושולחן העבודה. זה בעצם SSD

לא עם הרבה מקום . ואז הכונן קשיח שלי יהיה D .

שעליו אני סתם אפתח תיקיות . לא יודע עכשיו אם לקנות SSD או שלא

פורסם

אפשר להגדיר שהתיקיות האלה ישבו על ה2TB.

נערך על-ידי none77

פורסם
  • מחבר

קראתי.

תודה בכל מקרה

פורסם

שיניתי את התגובה, לא קראתי כראוי בעצמי.

פורסם
  • מחבר
שיניתי את התגובה, לא קראתי כראוי בעצמי.

הבנתי את זה .

השאלה שלי אם זה באמת משמעותי הקטע הזה עם ה-SSD .

אמרו לי שהוא הרבה יותר מהיר . אבל אם זה סיבוך כל ההגדרות האלה אז אני פשוט לא אקנה Ssd

האם יש מדריך איך אני מגדיר את זה?.

אני חושב אם לצרף למפרט SSD בגלל זה אני שואל .

תודה

נערך על-ידי Paz660
ציטוט

פורסם

SSD זה כונן מאוד מאוד מאוד מהיר, שמסוגל לעשות המון המון פעולות בו זמנית ללא עיכובים ואיטיות.

לכן הוא מעולה להתקנת מערכת הפעלה ותוכנות עליו.

ברמת העיקרון כל מה שקשור למערכת הפעלה ותוכנות רצות, אתה רוצה שיהיה על הSSD.

כל מה שלא פעיל, במיוחד דברים שתופסים הרבה מקום, אתה רוצה על הHDD.

דברים כמו הורדות, וספריות מוזיקה/וידאו אתה רוצה על הHDD.

זה לא מסובך.

זה מאוד פשוט.

SSD גורם למערכת שלך להגיב מהר לכל פעולה בכל מצב.

אתה יכול לסרוק וירוסים, במקביל להתקין תוכנה, ועדיין המערכת הפעלה תגיב לך סוכר בכל מה שתעשה בה.

איפה שהרדיסק יקרוס תחת העומס ויגרום למערכת להיתקע ולא להגיב, SSD יעבוד כאילו שום דבר לא רץ ברקע.

זוהי גדולתו של הSSD, מעבר לעובדה שהוא גם מהיר הרבה יותר בפעולות קריאה/כתיבה ללא קשר למה שקורה ברקע.

בכל מחשב טוב שיש SSD עליו תשב מערכת ההפעלה, התוכנות המותקנות, וקבצי ההגדרות וקבצי המשתמש הנלווים.

כיום כונן SSD בנפח 250GB אפשר להשיג בפחות מ500 שקל.

אם מדובר על מחשב MEDIUM-HIGH END הייתי ממליץ בחום להוסיף עוד 150-180 שקל, ולקנות BX100 250GB, ולא כונן 120GB.

מעבר לכך אתה כמובן צריך כונן HDD לאיחסון קבצי וידאו/מוזיקה/הורדות וכו...

SSD לא מיועד לאיחסון דברים אלו.

נערך על-ידי Art Tatum

פורסם
  • מחבר
SSD זה כונן מאוד מאוד מאוד מהיר, שמסוגל לעשות המון המון פעולות בו זמנית ללא עיכובים ואיטיות.

לכן הוא מעולה להתקנת מערכת הפעלה ותוכנות עליו.

ברמת העיקרון כל מה שקשור למערכת הפעלה ותוכנות רצות, אתה רוצה שיהיה על הSSD.

כל מה שלא פעיל, במיוחד דברים שתופסים הרבה מקום, אתה רוצה על הHDD.

דברים כמו הורדות, וספריות מוזיקה/וידאו אתה רוצה על הHDD.

זה לא מסובך.

זה מאוד פשוט.

SSD גורם למערכת שלך להגיב מהר לכל פעולה בכל מצב.

אתה יכול לסרוק וירוסים, במקביל להתקין תוכנה, ועדיין המערכת הפעלה תגיב לך סוכר בכל מה שתעשה בה.

איפה שהרדיסק יקרוס תחת העומס ויגרום למערכת להיתקע ולא להגיב, SSD יעבוד כאילו שום דבר לא רץ ברקע.

זוהי גדולתו של הSSD, מעבר לעובדה שהוא גם מהיר הרבה יותר בפעולות קריאה/כתיבה ללא קשר למה שקורה ברקע.

בכל מחשב טוב שיש SSD עליו תשב מערכת ההפעלה, התוכנות המותקנות, וקבצי ההגדרות וקבצי המשתמש הנלווים.

כיום כונן SSD בנפח 250GB אפשר להשיג בפחות מ500 שקל.

אם מדובר על מחשב MEDIUM-HIGH END הייתי ממליץ בחום להוסיף עוד 150-180 שקל, ולקנות BX100 250GB, ולא כונן 120GB.

מעבר לכך אתה כמובן צריך כונן HDD לאיחסון קבצי וידאו/מוזיקה/הורדות וכו...

אבל יש דרך להגדיר בווינדוס שהספריות שהוא יוצר .

שולחן העבודה

המסמכים שלי .

המוזיקה שלי

וכל זה.

ישב על ה-HDD?

ואם כן אז איך ? יש מדריך?

פורסם

לחצן ימני על המסמכים עוברים ללשונית המיקום ומגדירים איזה מיקום שרוצים כנ"ל למוזיקה.

WdJdCT8.jpg

נערך על-ידי rony2

פורסם

בלי קשר, אני ממליץ לך לא לשים קבצים חשובים בתיקיות האלה, מערכת ההפעלה מקשרת אותם למשתמשים וזה עשוי ליצור בעיות מנסיון.

פורסם
אבל יש דרך להגדיר בווינדוס שהספריות שהוא יוצר .

שולחן העבודה

המסמכים שלי .

המוזיקה שלי

וכל זה.

ישב על ה-HDD?

ואם כן אז איך ? יש מדריך?

מה שאני עושה זה משאיר את ספריית הUSERS כמו שהיא.

ומטפל רק בדברים ספציפים שיש בהם עניין.

כמו הDOWNLOADS והMUSIC והVIDEO.

כל אלו אני יוצר להם תיקיות בHDD מגדיר לכל תוכנות ההורדות כולל לדפדפן שיורידו ישירות לשם, ומאחסן שם את הדברים הללו.

מסמכים אין לי כמויות גדולות, ואני לא רואה שום סיבה טובה להעביר להרדיסק אותם או את הקבצי משתמש שמשחקים שמים שם.

רוני הציע לך אפשרות נוספת לעשות את אותו הדבר.

במקום ליצור תיקיות חדשות למטרות אלו, אתה יכול להעביר את התיקיות USERS הספציפיות האלו להרדיסק דרך פונקציה מובנית שהוינדוס נותן לך.

תעביר רק את הMUSIC/VIDEO/DOWNLOAD.

אל תיגע בתיקיות אחרות בתוך USERS.

קצת הרחבה לדברים שאמרתי קודם לגבי הגדרת תוכנות הורדה.

אני יוצר תיקיה בשם DOWNLOAD(אתה יכול להעביר את הDOWNLOAD שבתוך הUSERS אם אתה רוצה).

בתוכה אני יוצר תיקיה לכל תוכנת הורדות.

FIREFOX.

TIXATI.

וכו...

לכל אחת מהתוכנות אפשר להגדיר לאן היא תוריד כברירת מחדל.

אפשר אפילו להגדיר להם להוריד ישירות לשם ולעולם לא לשאול אותך לאן אתה רוצה להוריד כל הורדה נוספת.

זאת הדרך הכי טובה להגדיר ולעבוד עם תוכנות הורדה, ולשמור על סדר מופתי.

נערך על-ידי Art Tatum

פורסם
  • מחבר
מה שאני עושה זה משאיר את ספריית הUSERS כמו שהיא.

ומטפל רק בדברים ספציפים שיש בהם עניין.

כמו הDOWNLOADS והMUSIC והVIDEO.

כל אלו אני יוצר להם תיקיות בHDD מגדיר לכל תוכנות ההורדות כולל לדפדפן שיורידו ישירות לשם, ומאחסן שם את הדברים הללו.

מסמכים אין לי כמויות גדולות, ואני לא רואה שום סיבה טובה להעביר להרדיסק אותם או את הקבצי משתמש שמשחקים שמים שם.

רוני הציע לך אפשרות נוספת לעשות את אותו הדבר.

במקום ליצור תיקיות חדשות למטרות אלו, אתה יכול להעביר את התיקיות USERS הספציפיות האלו להרדיסק דרך פונקציה מובנית שהוינדוס נותן לך.

תעביר רק את הMUSIC/VIDEO/DOWNLOAD.

אל תיגע בתיקיות אחרות בתוך USERS.

קצת הרחבה לדברים שאמרתי קודם לגבי הגדרת תוכנות הורדה.

אני יוצר תיקיה בשם DOWNLOAD(אתה יכול להעביר את הDOWNLOAD שבתוך הUSERS אם אתה רוצה).

בתוכה אני יוצר תיקיה לכל תוכנת הורדות.

FIREFOX.

TIXATI.

וכו...

לכל אחת מהתוכנות אפשר להגדיר לאן היא תוריד כברירת מחדל.

אפשר אפילו להגדיר להם להוריד ישירות לשם ולעולם לא לשאול אותך לאן אתה רוצה להוריד כל הורדה נוספת.

זאת הדרך הכי טובה להגדיר ולעבוד עם תוכנות הורדה, ולשמור על סדר מופתי.

איך מגדירים שהתייקה users תהיה על הכונן קשיח ?

פורסם

זאת טעות ממדרגה ראשונה להעביר את כל תיקיית הUSERS להרדיסק.

יש שם המון קבצים שנחוצים לפעילות שוטפת של מערכת ההפעלה והתוכנות.

מה הטעם לקנות SSD, להתקין עליו מערכת הפעלה, ואז לדפוק את הביצועים שלה?

מה תחשוב על אדם שקנה מכונית מרוץ ונוסע עם כורסא קשורה אליה מאחור?

רק תיקיות USERS ספציפיות כמו MUSIC וVIDEO וDOWNLOAD יש טעם להעביר להרדיסק.

וזה רק עניין של נוחות בגלל שתיקיות אלו תמיד מוגדרות בוינדוס כנקודות גישה בסייר הקבצים בצד תחת THIS PC(ואולי יש כמה תוכנות שמחליטות לשמור שם קבצים כברירת מחדל, למרות שתמיד אפשר להגדיר להם אחרת).

באותה המידה אפשר ליצור תיקיות בשם דומה למטרה דומה על ההרדיסק, וליצור גישה נוחה אליהם בסייר הקבצים ע"י הכנסתם לLIBRARIES באותם השמות.

עצם קיומם של תיקיות אלו במיקום כזה או אחר הוא לא העניין.

שיטת האירגון והעבודה שלך כמשתמש, שמקפיד לשים את הקבצים בקטגוריות הללו על ההרדיסק כדי שלא יוסיפו שחיקה ויסתמו את הSSD שלא לצורך, זה מה שחשוב.

נערך על-ידי Art Tatum

פורסם
  • מחבר
זאת טעות ממדרגה ראשונה להעביר את כל תיקיית הUSERS להרדיסק.

יש שם המון קבצים שנחוצים לפעילות שוטפת של מערכת ההפעלה והתוכנות.

מה הטעם לקנות SSD, להתקין עליו מערכת הפעלה, ואז לדפוק את הביצועים שלה?

מה תחשוב על אדם שקנה מכונית מרוץ ונוסע עם כורסא קשורה אליה מאחור?

רק תיקיות USERS ספציפיות כמו MUSIC וVIDEO וDOWNLOAD יש טעם להעביר להרדיסק.

וזה רק עניין של נוחות בגלל שתיקיות אלו תמיד מוגדרות בוינדוס כנקודות גישה בסייר הקבצים בצד תחת THIS PC(ואולי יש כמה תוכנות שמחליטות לשמור שם קבצים כברירת מחדל, למרות שתמיד אפשר להגדיר להם אחרת).

באותה המידה אפשר ליצור תיקיות בשם דומה למטרה דומה על ההרדיסק, וליצור גישה נוחה אליהם בסייר הקבצים ע"י הכנסתם לLIBRARIES באותם השמות.

עצם קיומם של תיקיות אלו במיקום כזה או אחר הוא לא העניין.

שיטת האירגון והעבודה שלך כמשתמש, שמקפיד לשים את הקבצים בקטגוריות הללו על ההרדיסק כדי שלא יוסיפו שחיקה ויסתמו את הSSD שלא לצורך, זה מה שחשוב.

ולהגדיר את המיקום של תייקות ספצפיות . כמו הורדות. המסמכים שלי וזה .

זה בסדר?

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים