עבור לתוכן

מבקש ייעוץ על הרשת בבית

Featured Replies

פורסם

שלום חברים

אני צריך לבצע שינויים קלים בבית בגלל שראוטר אחד של בזק לא מכסה כראוי את כל הבית ובזמן האחרון יש צורך באינטרנט גם בחדרים רחוקים שלשם הוא לא מגיע.

המצב כרגע הוא כזה, יש ראוטר אחד של בזק (NETGEAR VEGN2610) בבית והוא נמצא בחדר שלי ומחובר חוטית למחשב שלי, עד הסלון וכולל (מרחק של בערך 15 מ' עם כמה קירות) הוא מכסה את החלק הזה של הבית בצורה טובה ואין בעיה.

מה שהשתנה זה שנוספו שני מחשבים בקצה השני של הבית שלא קולטים ממרחק כזה, המרחק שלהם הוא עוד איזה 15 מ' מהסלון כולל כמה קירות בדרך אז לזכור שזה מתווסף למרחק הסלון מהראוטר.

יש כמה דרכים שחשבתי עליהם:

1. ראוטר נוסף שישמש כמגשר ויוצב בסלון שישדר משם והלאה.

תהיות:

א.מה המחיר של ראוטר כזה שיספיק (התקשרתי לבזק כדי לברר אם אפשר לשכור ראוטר נוסף והם כנראה לא נתקלו בשאלה אז לא נתנו תשובה ברורה) בכל מקרה סדר גודל של מחירים עבור קנייה עצמאית של מוצר מספיק למשימה?

ב. במקרה כזה צריך כבל רשת בין שני הראוטרים באורך של 40 מ' בערך (כדי לסדר את זה יפה), איזה סוג אצטרך או כדאי (CAT567)? ומחיר בערך?

2. לשים את הראוטר שקיים כרגע בסלון שישדר לחלק הרחוק של הבית משם ואז אין בעיה, ולהוציא מהחדר שלי 40 מ' כבל רשת ולהתחבר אליו חוטית.

תהיות:

א. לא הכי נוח עבורי כי אצטרך להשחיל כבל טלפון חדש מהנקו' של הטל' לקופסה של בזק, מכיוון שהקיים הוא מלפני 20 שנה והוא לא משהו בלשון המעטה. אבל אם זה הכי כדאי אעשה את זה.

ב. יש איזה הפסד בגלל הכבל הארוך (40 מ') שאני מחבר מהחדר שלי לראוטר? נוטה לחשוב שלא אבל מעדיף להיות בטוח אז שואל..

ג. כל מה שעולה לכם לראש שלא כדאי בתצורה הזו?

3. ראיתי כל מיני מוצרים שנקראים מגדילי טווח או כל מיני שמות אחרים שאני לא כל כך מאמין בהם, יכול להיות שאני פשוט בור בנו' אז אם יש פיתרון כזה קל יותר אשמח לשמוע.

תודה מראש.

פורסם

אני מציע לך לשקול פתרון נוסף (שלדעתי הוא פתרון מאוד קל וזול יחסית) - להעביר קשת על קווי חשמל ולחבר את הצד השני לנקודת גישה אלחוטית

זה יעלה לך כמה מאות שח אבל בגדול לא צריך לבצע כבילה מחדש

בגודל אם אתה הולך על הפתרון הכי טוב שזה כבילה - תעביר כבר את הכבל הכי טוב שאתה יכול - ההפרש במחיר הוא לא גדול במיוחד לאור העובדה שהעבודה היא החלק היקר\מסובך בסיפור

לגבי שאלתך לגבי אורך כבל - 40 מטר זה רחוק מאוד מסביבות ה-100 מטר שאפשר להגיע.

- בהצלחה

גבריאל

פורסם
  • מחבר

רגע אני לא בטוח שהבנתי לגמרי מה הצעת..

רשת על קווי חשמל? הכוונה להשחיל כבלי רשת בשרוולים בהם מושחלים כבלי החשמל בבית? ואם כן אז איך זה אמור להיראות שקעי רשת ליד כל שקע חשמל?

פורסם

לא

http://www.netcheif.com/Reviews/DHP-500AV/DHP-500AV.htm

+

http://www.mediagalaxy.co.il/rec/1535-%D7%9E%D7%AA%D7%90%D7%9D-%D7%A8%D7%A9%D7%AA-%D7%A2%D7%9C-%D7%92%D7%91%D7%99-%D7%97%D7%A9%D7%9E%D7%9C-%D7%AA%D7%95%D7%A6%D7%A8%D7%AA-TP-LINK-%D7%93%D7%92%D7%9D-TL-PA211

במופשט - מריך 2 מתאמים במינימום - הוא בעצם מתרגם את האות של האתרנת לאות "שרוכב" על תשתית החשמל הביתית ומסתיים במתאם השני.

פורסם
  • מחבר

אוקיי עכשיו אני מבין.. נראה טוב.

אם אבחר בשיטה הזו אצטרך 3 מתאמים:

1. קרוב לראוטר במיקומו הנוכחי (כדי להעביר בינהם כבל רשת).

2. ליד מחשב בקצה השני של הבית. (שיחובר למתאם בעזרת כבל רשת)

3. ליד מחשב שני בקצה השני של הבית. (שיחובר למתאם בעזרת כבל רשת).

וזה כבר מצב שאמור לעבוד נכון?

זה חוסך לי הרבה עבודת ידיים תמורת 450 ש"ח בערך.

תהיות:

1. היחיד שצריך 100% "אמינות" זה אני אז אני נשאר קווי בכל מקרה, שני המחשבים השניים צריכים בסה"כ גלישה בסיסית ומקסימום צפייה בתכני ווידאו באיכות גבוה. תשתית החשמל בבית ישנה (30 שנה בערך) וראיתי איזכור בסיקור (שהגיוני לגמרי) שבמקרים כאלה צריך לצפות ירידת ביצועים השאלה אם עבור צורך בסיסי כפי שהזכרתי אפשר לסמוך על תשתית ישנה?

2. את הבדיקות הוא ביצע (אם הבנתי נכון) כאשר אל שקע החשמל מחובר אך ורק המתאם, מכורח המציאות במידה ואלך על המתאמים האלה זה לא יכול להיות המצב. יש מצב שיהיו 3-4 צרכנים כולל המתאם על שקע חשמל זה ממש בעייתי?

אני קצת סקפטי (שוב מבורות נטו) לגבי השיטה, רעש חשמלי שיפריע במהלך גלישה ויגרום לניתוקים יוכל להוציא אותי מדעתי..

נערך על-ידי AvlK

פורסם

המתאמים האלה אכן רגישים להפרעות ברשת החשמל ומתשתית חשמל רעועה

ובכל מצב יפעלו פחות טוב מאשר תשתית שתעביר בקיר\צינורות

המלצתי לך שעד שתבדוק בפועל לא תקבל תמונה מלאה

תנסה לרכש - לתהקין ולבדוק - במידה ולא יסייע לך ותגיע למסקנה כי אתה הולך על פתרון של השחלת כבלים תמיד תוכל למכור אותם כיד שניה (אני מאמין שאם תמכור את זה ב-2\3 מחיר כיד שניה עם צירוף קבלות ירכשו ממך את זה די מהר)

כך או כך זה פתרון מאוד פשוט וזול.

היה לי נסיון די טוב עם הנושא הזה גם בתשתית ישנה - אבל אל תצפה שזה יעבוד במהירות\אמינות של כבלים מושחלים - זה לא.

ומנסיוני זה יותר טוב מאשר WIFI בתקן G מבחינת המהירות.

נערך על-ידי gabriel6

פורסם
  • מחבר

שווה בדיקה, אקנה 2 יח' לראות איך מתפקד. אם טוב נביא שלישית ונסגור את הסיפור אם לא נמכור או נרסק בעצבים :D.

תודה על המידע.

אעדכן פה בכל מקרה אולי יועיל ואולי אצטרך להמשיך לרעיון אחר.

פורסם

שיהיה בהצלחה גדולה

לא מדובר בהתקנה מסובכת והמוצר הוא די פשוט לתפעול

תנסה "להרחיק" את זה ממכשירים שעושים הפרעות רבות (מקרר\מכונת כביסה\מיקרוגל\מדפסת לייזר וכיוב') - אם אפשר שלא היהי על אותו "מעגל"

פורסם
  • מחבר

אשתדל, רק עכשיו אני רואה שבקישור שהבאת הם מציינים: "לא במלאי" יש עוד מקום מומלץ לקנייה? (אברר איתם מתי יהיה בכל מקרה).

פורסם
  • מחבר

תודה!

דיברתי איתם, וציינו בפני משהו שלא חשבנו עליו.

הנציג אמר שאם יש בבית תלת פאזה זה לא יעבוד, שאלתי למה? (באיזה בית אין תלת פאזה?! אז מי בדיוק משתמש במוצר?!..) והוא אמר שהשקעים אליהם מחברים מתאמים חייבים להיות על אותה פאזה כדי שזה יעבוד.

אני לא ממש יודע מה יושב על איזה פאזה אז אברר קודם..

עריכה:

כרגע זה מה שיש להם:

http://www.tp-link.com/Resources/document/TL-PA4010KIT_V1.0_User_Guide.pdf

והוא עולה 144 ש"ח.

מאיפה בא לי הפאזה הזה עכשיו.. בקיצור בבדיקה.

נערך על-ידי AvlK

פורסם
  • מחבר

אני אשמע גולם רציני אבל ההתלבטות נפתרה מכיוון לא צפוי בכלל.

יש לאחי משרד בשטח של הבית שלנו ומסתבר שיש ראוטר (לא היה לפני זה..) שלא ידעתי על קיומו. מה שמפריד בין הראוטר הזה לכל מחשב מהשניים הבעייתיים זה קיר של משרד וקיר של הבית (יש שטח פתוח באמצע אבל זה לא בעיה כמו קיר).

רכשתי שני כרטיסי רשת USB של TP LINK TL-WN7200ND והם קולטים יופי.

בקיצור נפתר.

תודה רבה על העזרה.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים