עבור לתוכן

הוספת זיכרון למחשב נייח

Featured Replies

פורסם

מה קורה חברים,

חשבתי להוסיף למחשב הנוכחי זיכרון, בזמן האחרון הוא מראה סימנים של האטה כנראה עקב הדרישות של התוכנות שמתעדכנות כל הזמן.

אין בכוונתי לקנות מחשב חדש בזמן הקרוב, ולכן אמרתי שנעזר בעצת חכמים ממני שתוכלו לייעץ לי האם להוסיף זיכרון או לא : )

המחשב חמוש ב :

מעבד - AMD Athlon II X4 640

זכרון - Kingston 2X2GB DDR3 CL9 10600

כרטיס מסך - NVIDIA GTX 460 768MB

תודה על העזרה : )

פורסם

האטה יכולה לנבוע גם מהדיסק הקשיח לא רק מחוסר זיכרון.

מה דגם לוח האם שלך ??

איזה קשיח יש לך ??

אם תוכל לרשום דגם מדוייק של הזיכרונות הקיימים זה גם יכול לעזור כדי להתאים לך זיכרון חדש שלא יצור בעיות עם הזיכרון הישן

פורסם
  • מחבר

לוח אם - Gigabyte GA-MA78LMT-US2H

זיכרון - 2X2GB Kingstone CL9 10600

הארד דיסק - Samsung HD502HJ

פורסם

1. כיום נפח זיכרון של 4GB מספיק לשימושים בסיסיים בלבד ולא ליותר מזה. לכן אם אתה רוצה שהמחשב "יסחוב" עוד זמן מה (אני לא רוצה לכתוב שנים, כי בכל זאת מדובר במחשב קצת מיושן וחלש יחסית למחשבים מודרניים) רצוי להוסיף לו עוד זיכרון.

2. הלוח GA-MA78LMT-US2H (קישור) תומך ב-4 מודולי זיכרון מסוג DDR3 בנפח כולל של 16GB, כלומר הוא תומך במודול זיכרון בודד בנפח של 4GB (אפשר לבדוק האם מודולים בנפח של 8GB נתמכים, אבל לצורך הדיון אני אניח שלא). היות ויש לך 2 מודולי זיכרון מותקנים, אפשר להוסיף עוד 2 מודולים בנפח של 4GB כל אחד (ובסה"כ 8GB) כך שהנפח הכולל של הזיכרון יהיה 12GB.

3. לפי אתר של Kingston, מודולי הזיכרון היחידים שהם בנפח 2GB ובתדר של 1333MHz הם ה KVR13N9S6/2 (קישור), שהם עובדים במתח של 1.5V. זה אומר שכמעט כל מודול זיכרון מסוג DDR3 שתקנה כיום יתאים, כי הרוב המוחלט של זיכרונות ה DDR3 עובדים במתח של 1.5V. אם אתה מתכוון להוסיף זיכרון למחשב, אתה חייב לוודא שהזיכרון החדש יהיה מסוגל לעבוד באותו המתח כמו הזיכרון הקיים.

4. תהיה מודע לכך שתמיד קיימת האפשרות של בעיית תאימות בין הזיכרון הישן והחדש או בין הזיכרון החדש ולוח האם. הדבר היחיד שאתה יכול לעשות, מלבד בדיקת הזיכרון במחשב שלך לפני הקנייה, הוא לוודא שהביוס של לוח האם מעודכן, וזאת מכיוון שיש עדכוני ביוס שנועדו לפתור בעיות תאימות עם הזיכרון.

5. כאשר dfcorp שאל לגבי הדיסק הקשיח שלך אני מניח שהוא בעיקר התכוון לשאול האם יש לך כונן SSD. לפי התשובה שלך יש לך דיסק קשיח מכני רגיל, ולכן אתה בהחלט יכול להרוויח מהוספת כונן SSD למערכת, דבר שיאיץ את ביצועי היישומים הדורשים גישה לקבצים.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים