עבור לתוכן

יש לי שאלה בקשר לשיפור הסאונד, בדרך פשוטה מאוד.

Featured Replies

פורסם

זה נכון שאם חוסמים את החור של האויר מאחורי הרמקול, בהנחה שכל שאר הרמקול אטום לגמרי, זה ישפר את איכות הצלילי.

כי ברגע שהאויר לא יוצא החוצה נוצא לחץ של אויר כל פעם שהרמקול זז קדימה ואחורה (לחץ של דחיסה לחץ של שאיבה לחץ של דחיסה לחץ...)

הלחץ משמש כקפיץ שתמיד מחזיר את הרמקול למקומו המקורי באמצע וכך נוצר צליל מדויק יותר, אבל כתוצא מכך הרמקול צריך הגברה חזקה יותר כדאי להזיז את הרכיבים ( בגלל הלחץ) ולכן הווליום ירד.

דבר נוסף שזה עושה זה מנטרל את הצליל הנוסף שהרמקול יוצר, כשהוא זז קדימה הוא "מעיף" סאונד קדימה וכשהוא זז אחורה הוא "מעיף" סאונד אחורה, כשהרמקול אטום לכניסה ויציאה של אוויר הוא לא יכל "להעיף" סאונד לאחור ואז נוצר רק צליל אחד ולא שנים, ואני מניח שזה יותר טוב.

נשמע לי מאוד הגיוני, זה נכון ??? זה דבר ידוע?

פורסם

יש קופסאות רמקולים סגורות ויש פתוחות.

אני מניח שאם מתכנן רמקולים רציני (לא סתם פירלס ::) ) ישב ותיכנן את התיבה לרמקול הוא בחר את סוג התיבה המתאים ביותר לאלמנט לקרוס אובר ולמטרה שלה הרמקול מיועד והוא לא סתם עיצב תיבה "כי זה יפה יותר שהטוויטר למעלה" (aka peerless)

פורסם

Whatcha talkin' 'bout fool

פורסם

לא

החור משמש כפליטה של קוול , כמו תיבת תעודה בגיטרה או כל כלי נגינה אחר !

שים לב שבכל רמקול יש "חור " כדי שתיהיה יציאת קול

אך תעשה את זה . ליצירת קול עמוק יותר תשים צמר גפן או הכי טוב ספוג על דפנות הרמקול מבפנים !

פורסם
  • מחבר

Uber Scorpion אם כל הכבוד, ויש כבוד (אתה מנהל אחרי הכל)

מה נכנס בך? הבנתי שאתה מתנגד בנחרצות לפירלס שקניתי וזה ממש מפריע לך ושאתה לא יכל לישון בילילות בגלל זה, אבל באמת שזה ממש לא מענין אותי ולא קשור לשום דבר!

פורסם
לא

החור משמש כפליטה של קוול , כמו תיבת תעודה בגיטרה או כל כלי נגינה אחר !

שים לב שבכל רמקול יש "חור " כדי שתיהיה יציאת קול

אך תעשה את זה . ליצירת קול עמוק יותר תשים צמר גפן או הכי טוב ספוג על דפנות הרמקול מבפנים !

שטויות, יש רמקולים ללא שום פיר.

ואל תתעסק בתוך הרמקול, המתכננים שלו שמו מספיק ספוג או לא שמו בכלל מסיבה כלשהיא.

אם כל הכבוד, ויש כבוד (אתה מנהל אחרי הכל)

מה נכנס בך? הבנתי שאתה מתנגד בנחרצות לפירלס שקניתי וזה ממש מפריע לך ושאתה לא יכל לישון בילילות בגלל זה, אבל באמת שזה ממש לא מענין אותי ולא קשור לשום דבר!

הכבוד שלך אליי לא צריך לנבוע מהעובדה שאני מנהל אלא מהעובדה שאני בן אדם, אבל זה לנושא אחר.

מה נכנס בי? זאת הייתה דוגמה לחברה שסתם מעצבת תיבות בגלל שהן יפות ולא משקיעה שום מחשבה בתיכנון ופיתוח.

הדבר היחידי שישפר את הצליל של הרמקולים שלך, הוא אם הם יפלו מקומה 15, אז הם יעשו צלילי מאוד יפה.

פורסם
  • מחבר

יפה שאתה צוחק על הקניה שלי, התנהגות מאוד הולמת למנהל פורום. מענין לדעת אם שמעת פעם את הרמקול או שאתה עוד אחד מאלו שמכורים למותגים בלבד, אני מהמר שלא שמעת.

דבר בפרטיט אם אתה רוצה להתווכך.

בחזרה לנושא:

אני עדיין לא מבין מה טוב בחור האחורי, בבקשה תסבירו לי למה הוא עוזר?

פורסם

אני לא צוחק עלייך או על הקניה שלך, אם אני צוחק על משו זה על השבל שנקרא פירלס.

אתה שמעת את הרמקולים האלה ואני מקווה ומניח שגם עוד רמקולים אחרים, אתה החלטת שהם טובים לך אז שיבושם לך.

ולא, אני לא מכור לשום מותגים.

ותשובה לשאלה - שהאלמנט חוזר אחורה אחרי שהוא נדחף קדימה, הוא דוחף אחורה אוויר, על מנת למנוע מערבולות בתיבה יש פיר שהאוויר יצא.

פורסם

אני בניתי רמקול והוא כל כך טוב , כזה אחלה צליל בוקע ממנו , הוא משמש כסנטר ! משהו פצצות!

פורסם

אני כך כך בספק אם הצלחת לבנות רמקול שיעמוד במבחן מול סנטר אמיתי שהושקעו בו פיתוח רציני ונסיונות רבים לשיפור.

מה גם שאני די בטוח שפשוט קנית אלמנטים ותקעת אותם בתוך תיבה עם קצת צמר גפן או חומר בסגנון לא?

אבל כל עוד זה טוב לך ונשמע לך טוב - תהנה מכל הלב.

פורסם

ממש ממש לא !!! , זה לא שסתם קניתי אלמנטים ודחפתי הכל לקופסא עם צמר גפן

הושקע מחשבה רבה . דפנות התיבה מביפנים מצופות בספוג "ביצים " למניעת ויברציות ! , הרמקול כולל שתי בופרים אקטיביים ושני טויטרים !

באמצע ישנה מחיצה. והרמקוול ממש ממש לא הורכב בחפיף !

פורסם

האם התבססת על נוסחאות מסויימות לחישוב גודל התיבה? האם עשית כמה ניסיונות עם תיבות שונות? האם התבססת על clone של רמקול איכותי?

לא שאני בא לזלזל, אבל בן אדם ללא ידע בסאונד לא מסוגל לבנות רמקול, וגם אני לא מסוגל לבנות רמקול איכותי פשוט בגלל שאין לי את הידע הדרוש בנושא.

פורסם

נכון אתה צודק ב 100% שלא אני ושלא אף אחד אחר פה לא יכולים לבנות רמקול משהו פצצות , אבל הרמקול שבניתי הוא דיי טוב יש לו קול באסי עמוק וחזק .

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים